Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Επιστρέφει στην Περιφέρεια τα δύο αιτήματα κατασκευής σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου
Επιστρέφει στην Περιφέρεια τα δύο αιτήματα κατασκευής σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου

Επιστρέφει στην Περιφέρεια τα δύο αιτήματα κατασκευής σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου

Επιστρέφει στην Περιφέρεια τα δύο αιτήματα κατασκευής σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από καύση βιορευστών, προκειμένου να προστεθεί στις Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων η γνωμοδότηση του Τεχνικού Επιμελητηρίου Μαγνησίας, το Δημοτικό Συμβούλιο .

ημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε κατά πλειοψηφία σήμερα να ζητήσει περαιτέρω διευκρινήσεις για τα δύο εργοστάσια που πρόκειται να κατασκευαστούν στην Α' , προτού εκφράσει τη γνώμη του, όπως έχει ζητηθεί από την Περιφέρεια, που θα λάβει την τελική . Αρνητική ήταν η θέση των επικεφαλής της «Δύναμη » και της ΔΑΣ, καθώς και των ανεξάρτητων συμβούλων, Θεολόγου Διαμαντένια και Νίκου Κανελλή.

Η πρόταση της δημοτικής Αρχής ήταν να αποσυρθεί το θέμα προκειμένου να συμπεριληφθεί στις δύο Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων η γνωμοδότηση του ΤΕΕ. Με την πρόταση αυτή, συμφώνησε η επικεφαλής της «», Νατάσα Οικονόμου, που σημείωσε, μεταξύ άλλων, πως η λειτουργία εγκαταστάσεων τέτοιου είδους είναι μεν θετική, αλλά το βασικό είναι να τηρούνται σωστά οι προϋποθέσεις λειτουργίας τους και να είναι γνωστό στην κοινή γνώμη το είδος των καυσίμων που θα χρησιμοποιηθούν, ώστε να μην επιβαρύνεται το . «Θεωρούμε ότι σε πολλά σημεία οι ΜΠΕ είναι ασαφείς και ελλιπείς», είπε η κ. Οικονόμου.

Ο επικεφαλής της «Δύναμης Βόλου», Μιχάλης , δήλωσε ιδιαίτερα επιφυλακτικός απέναντι σε αυτές τις επενδύσεις, και ζήτησε να διασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρξει ατμοσφαιρική επιβάρυνση στην πόλη, ενώ ο επικεφαλής της ΔΑΣ, Απόστολος Νάνος, σημείωσε ότι οι έλεγχοι σε αυτές τις περιπτώσεις, από τις αρμόδιες υπηρεσίες, είναι από μηδαμινοί έως ελάχιστοι.

Αντίθετος με τη λειτουργία των δύο μονάδων δήλωσε ο ανεξάρτητος σύμβουλος, Θεολόγος , που εξέφρασε την άποψη ότι θα έρχονται έλαια για καύση από όλη την Ελλάδα, ενώ ο Ιάσονας Αποστολάκης ανέφερε πως πρέπει να υπάρξει επιφύλαξη ως προς την προέλευση των κεφαλαίων και ρώτησε εάν θα μπορούσε ο ρόλος του Δήμου να μην είναι μόνο γνωμοδοτικός ως προς την εγκαθίδρυση αυτών των εργοστασίων στην περιοχή. Τέλος, ο σύμβουλος, Νίκος Κανελλής, διερωτήθηκε ποιος ο λόγος ύπαρξης τέτοιων εργοστασίων σε μια περιοχή που είναι επιβαρυμένη περιβαλλοντικά, και κάλεσε το Δημοτικό Συμβούλιο να λάβει αρνητική .

Ωστόσο, η συζήτηση αφορούσε μόνο στην έγκριση της συζήτησης του θέματος, οπότε και αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία, με τις αρνητικές ψήφους των κ.κ. Μιτζικού, Νάνου, Διαμαντένια και Κανελλή, να επιστραφεί η εισήγηση στην Περιφέρεια, με την προϋπόθεση να ενσωματωθούν σε αυτή οι επισημάνσεις του ΤΕΕ.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση