Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Επιστολή στον υπουργό για τον αποκλεισμό του Δήμου από το Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας
Επιστολή στον υπουργό  για τον αποκλεισμό του Δήμου από το Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας

Επιστολή στον υπουργό για τον αποκλεισμό του Δήμου από το Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας

Επιστολή προς τον υπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης . Κατρούγκαλο απέστειλε ο εκτελών χρέη δημάρχου Θ. Θεοδώρου, αναφορικά με τον αποκλεισμό του Δήμου από το Πιλοτικό Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας, ενώ καταγγέλλει για ακόμη μια φορά του ς του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην επιστολή αναφέρεται: “Κύριε υπουργέ, όπως ενημερωθήκαμε, ο δεν περιλαμβάνεται στην αρχική επιλογή των 17 Δήμων στην οποία προχωρήσατε για την εφαρμογή του πιλοτικού προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας (πεντάμηνη απασχόληση) μέσω του ΟΑΕΔ, που πρόκειται να εφαρμοστεί από τον τρέχοντα μήνα.

Επειδή ασφαλώς δεν διαφεύγει της προσοχής σας ότι ο Βόλου είναι ένας από τους οκτώ μεγαλύτερους πληθυσμιακά Δήμους της χώρας και ότι δυστυχώς έχει ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά ανεργίας, και επισήμως καταγεγραμμένα, ζητούμε να περιληφθεί στην αναθεωρημένη λίστα, με την προσθήκη και άλλων Δήμων της χώρας.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν θα πρυτανεύσουν άλλα κριτήρια στην επιλογή και των επιπλέον Δήμων, εκτός από αυτά, της αντικειμενικής αξιολόγησης και της αντιμετώπισης των πραγματικών αναγκών κάθε τοπικής κοινωνίας, όπως αυτές προκύπτουν από τα επίσημα στοιχεία που έχετε στη διάθεσή σας.”

 

Αιχμές κατά βουλευτών

“Θα μπορούσαμε να πούμε πολλά για τους αδιάφορους και ανεκδιήγητους ς του ΣΥΡΙΖΑ που ενώ την ανάγκη ποιούντες φιλότιμο συνομολογούν ότι είναι απαράδεκτος ο αποκλεισμός του Δήμου Βόλου από τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, προσπαθούν να μετριάσουν τις αλγεινές εντυπώσεις σε βάρος των ιδίων και της κυβέρνησής τους με την καραμέλα ότι ο Δήμος Βόλου δεν διεκδίκησε και αντιδρά εκ των υστέρων.

Απλώς για τους πολίτες της Μαγνησίας και ειδικά του Βόλου και επειδή είναι μια ακόμη ευκαιρία να διαπιστωθεί η αξιοπιστία των λόγων ενός εκάστου παραθέτουμε το με 2 Μαρτίου 2016, με αριθμό πρωτοκόλλου 18347 έγγραφο προς το υπουργείο Εργασίας για το συγκριμένο θέμα και ο καθένας μπορεί ασφαλώς να συνάγει τα συμπεράσματά του.

Άλλωστε και αν ακόμα κανείς πιστέψει τα περί ευθύνης του Δήμου Βόλου, ας εξηγήσουν στους πολίτες της Μαγνησίας γιατί δεν εντάχθηκε ούτε ένας από τους υπόλοιπους Δήμους του Νομού.

Πάντως επαναλαμβάνουμε και πάλι πως αν δεν μπορούν να σταθούν επαρκώς και αξιοπρεπώς στο ύψος των περιστάσεων, ας παραιτηθούν. Δεν είναι ντροπή. Ντροπή είναι να παραμένουν άβουλοι και μοιραίοι παρατηρητές της καταστροφής των ανθρώπων που έκαναν το λάθος να τους τιμήσουν με την ψήφο τους για να τους εκπροσωπήσουν, εν ονόματι του κομματικού καθήκοντος και της παχυλής βουλευτικής αποζημίωσης.”

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση