Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Επεισοδιακή η Διάσκεψη των Προέδρων- Επαναλειτουργία του κοινοβουλίου
Επεισοδιακή η Διάσκεψη των Προέδρων- Επαναλειτουργία του κοινοβουλίου

Επεισοδιακή η Διάσκεψη των Προέδρων- Επαναλειτουργία του κοινοβουλίου

Σφοδρές από το σύνολο σχεδόν των βουλευτών που την επέκριναν για παρελκυστική τακτική, αλλά και μια έντονη με τον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Φίλη όταν η πρόεδρος της ς έθεσε θέμα εμπιστοσύνης στις σχέσεις της με τον πρωθυπουργό και έκανε αναφορές περί διαπλοκής, χαρακτήρισαν την πολύωρη συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων που αποφάσισε την επαναλειτουργία του κοινοβουλίου για να συζητηθεί το νομο για την συμφωνία με τους Θεσμούς.

Εν μέσω συνεχών διαπληκτισμών με τους βουλευτές, η κ. Κωνσταντοπούλου απέρριψε τις επικρίσεις για κωλλυσιεργία και υποστήριξε ότι η σύγκληση της Διάσκεψης δεν μπορούσε να γίνει νωρίτερα, καθώς το νομο κατατέθηκε μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης, έγιναν προσθήκες και διανεμήθηκε το απόγευμα, ενώ πολλά μέλη της Διάσκεψης απουσίαζαν από την Αθήνα.

Αναλυτικότερα, η Διάσκεψη που μεταδόθηκε απευθείας από το κανάλι της ς άρχισε με αιχμές από τη εναντίον του πρωθυπουργού. Η πρόεδρος της Βουλής έκανε λόγο για αιφνιδιασμό καθώς, όπως είπε χαρακτηριστικά κατά την έναρξη της συνεδρίασης, ο την είχε διαβεβαιώσει ότι δεν θα χρειαζόταν να συνεδριάσει η Βουλή πριν τις 16 Αυγούστου, τονίζοντας ότι το Κοινοβούλιο παρέμενε κλειστό από τις 6 Αυγούστου κατόπιν αιτήματος του Αλέξη Τσίπρα.

Στη Διάσκεψη των Προέδρων δεν έλειψαν οι αιχμές επί προσωπικού ανάμεσα στον Νίκο Φίλη και την Πρόεδρο της Βουλής. Το σημείο που προκάλεσε ένταση ήταν η έντονη του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Φίλη, στη δήλωση της κ. Κωνσταντοπούλου ότι σε επικοινωνία της με τον πρωθυπουργό, ο κ. Τσίπρας της είπε ότι είναι πιθανό να κατατεθεί νομοσχέδιο, αλλά δε θα χρειάζονταν η σύγκληση της βουλής και έθεσε θέμα εμπιστοσύνης.

Απαντώντας ο κ. Φίλης αφού έκανε λόγο για “προεδροκεντρική λειτουργία”, σημείωσε ότι το όλο θέμα έπρεπε να αντιμετωπιστεί ως θέμα εθνικής σημασίας , επέκρινε την κ. Κωνσταντοπούλου για επιθετικότητα και αδυναμία συνεννόησης. Για το ζήτημα εμπιστοσύνης , ο κ. Φίλης υπογράμμισε ότι η αναφορά αυτή σημαίνει ότι η πρόεδρος της βουλής δεν μπορεί στο εξής να επιτελέσει τον θεσμικό της ρόλο.

Επίσης, οξύτατες ήταν και οι επικρίσεις των Κυριάκου Μητσοτάκη της ΝΔ, του Ανδρέα Λοβέρδου του ΟΚ, του Χάρη Θεοχάρη του Ποταμιού και του Χρ. Καραθανασόπουλου του ΚΚΕ, αλλά και του κ. Λυκούδη ο οποίος στη τοποθέτησή του χαρακτήρισε ως βασανιστήριο την εν λόγω διαδικασία.

Κόντρα ξέσπασε στην αρχή της συνεδρίασης ανάμεσα στη κ. Κωνσταντοπούλου και το Νικήτα Κακλαμάνη, ο οποίος της επισήμανε ότι δε μπορεί να αποφασίζει μόνη της πότε θα μεταδίδεται και πότε όχι από το κανάλι της Βουλής η διάσκεψη.

 

 

πηγή:kathimerini.gr

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση