Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ » Επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας στην πορεία μνήμης του Αλ. Γρηγορόπουλου
Επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας στην πορεία μνήμης του Αλ. Γρηγορόπουλου

Επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας στην πορεία μνήμης του Αλ. Γρηγορόπουλου

Προς τα Εξάρχεια κατευθύνεται ο μεγάλος όγκος της πορείας αντιεξουσιαστικών οργανώσεων για τη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου, μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν στην οδό Πανεπιστημίου με μολότοφ από τη μία μεριά και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης που χρησιμοποίησαν οι αστυνομικοί από την άλλη.

Ορμητήριο των αντιεξουσιαστών είναι η πλατεία Εξαρχείων όπου περίπου 500 άτομα εξαπολύουν επιθέσεις προς τις διμοιρίες των . Επεισόδια σημειώθηκαν επίσης στην οδό Στουρνάρη, έξω από το Πολυτεχνείο, όπου νεαροί επιχείρησαν να πυρπολήσουν ένα ΙΧ αυτοκίνητο, αλλά η φωτιά σβήστηκε από τους αστυνομικούς, ενώ έβαλαν φωτιά σε έναν κάδο απορριμμάτων στη συμβολή των οδών Πανεπιστημίου και Εμμανουήλ Μπενάκη. Ένταση δημιουργήθηκε και στην , όπου σύμφωνα με την αστυνομία βρίσκονται 300 άτομα, ενώ συγκεντρωμένα άτομα υπάρχουν και στα Προπύλαια.

Σύμφωνα με πληροφορίες  έχουν γίνει είκοσι προσαγωγές, ενώ βρέθηκαν περίπου 100 μολότοφ έτοιμες για χρήση στην περιοχή του λόφου του Στρέφη.

Νωρίτερα είχε δημιουργηθεί  ένταση στη συμβολή των οδών Πανεπιστημίου και Αμερικής όπου νεαροί επιτέθηκαν με εναντίον των δυνάμεων των , οι οποίες απάντησαν με τη ρίψη χειροβομβίδων κρότου-λάμψης με αποτέλεσμα να διαλύσουν την πορεία σε εκείνο το σημείο.

Η μαθητική πορεία  που πραγματοποιήθηκε στο της Αθήνας στις 15:00 στην οποία συμμετείχαν , εκπρόσωποι της Λαϊκής Ενότητας, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, του ΜΛ-ΚΚΕ και άλλων παρατάξεων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς  ολοκληρώθηκε χωρίς επεισόδια, εκτός από δύο μικροπεριστατικά.

Η ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται επί π, προκειμένου να αποφευχθούν έκτροπα και επεισόδια στο της Αθήνας. Ολες οι διμοιρίες των ΜΑΤ είναι σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα στο κέντρο της Αθήνας, ενώ οι αστυνομικοί που θα συμμετάσχουν στα μέτρα θα ξεπεράσουν τους 5.000.

 

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση