Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Επεισόδια χημικά και προσαγωγές στην πορεία για τον Γρηγορόπουλο
Επεισόδια  χημικά και προσαγωγές στην πορεία για τον Γρηγορόπουλο

Επεισόδια χημικά και προσαγωγές στην πορεία για τον Γρηγορόπουλο

Πεδίο μάχης το κέντρο του Βόλου από τα επεισόδια που σημειώθηκαν σήμερα το βράδυ μετά το πέρας της πορείας που πραγματοποιήθηκε στη μνήμη του Αλ. Γρηγορόπουλου.

Η πορεία στην οποία συμμετείχαν εκατοντάδες κόσμου ξεκίνησε λίγο μετά τις 7 το απόγευμα από το Θόλο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στην οδό και κινήθηκε διά μέσω των οδών – Καρτάλη – Ανθ. Γαζή – Ιωλκού – Δημητριάδος – Ιάσονος και καξε γύρω στις 20.45 εκεί απ' όπου ξεκίνησε.

Στην πορεία συμμετείχαν και αντιεξουσιαστές, μερίδα των οποίων φορούσαν κράνη και κρατώντας παλούκια προκάλεσαν ζημιές κατά τη διάρκεια της πορείας σε Τράπεζες, ενεχυροδανειστήρια και καταστήματα.

Ειδικότερα έσπασαν την κάμερα ασφαλείας από τα στην οδό Δημητριάδος, επιχείρησαν να σπάσουν την Eurobank στον ίδιο δρόμο, ενώ στην οδό Καρτάλη, προκάλεσαν φθορές στην τζαμαρία καταστήματος κοσμημάτων καθώς και σε ενεχυροδανειστήριο. Στην οδό Αντ. Γαζή έσπασαν την διαφημιστική ταμπέλα ενεχυροδανειστηρίου, ενώ στην οδό Ιωλκού έσπασαν την κάμερα ασφαλείας στον ΟΤΕ.

Επίσης έσπασαν την ταμπέλα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στην οδό Δημητριάδος. Στην οδό Ιάσονος προκάλεσαν ζημιές στην Τράπεζα Πειραιώς, στην Alpha Bank, στην και σε ενεχυροδανειστήριο. Στην οδό Ιάσονος στο ύψος της Αγ. Νικολάου μερίδα κουκουλοφόρων πέταξαν πέτρες προς τους αστυνομικούς οι οποίοι ακολουθούσαν.

Τα επεισόδια με τις αστυνομικές δυνάμεις, ξεκίνησαν με το τέλος της πορείας όταν κουκουλο έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων στην οδό Ιάσονος στο ύψος του Πανεπιστημίου και της οδού Όγλ δημιουργώντας πύρινα οδοτα ενώ πέταξαν κομμάτια από μάρμαρα στους αστυνομικούς. Τα επεισόδια συνεχίστηκαν στις οδού Όγλ – Γαμβέτα και Μαυροκορδάτου στο ύψος της Ερμού.

Οι κουκουλο πετούσαν κομμάτια από μάρμαρα και μολότοφ στους αστυνομικούς, οι οποίοι απάντησαν με κροτίδες κρότου λάμψης και δακρυγόνα, ενώ ο κόσμος έτρεχε πανικόβλητος να πάρει τα οχήματά του από το σημείο που τα είχαν παρκάρει. Οι οδομαχίες και το ανθρωποκυνηγητό συνεχίστηκαν για περίπου μιάμιση ώρα.

Μάλιστα τα επεισόδια επεκτάθηκαν και στην παραλία του Βόλου. Οι κουκουλοφόροι μπήκαν στο παραλιακό συγκρότημα του Πανεπιστημίου στην οδό Ιάσονος κι άρχισαν να πετούν από τα παράθυρα κομμάτια από μάρμαρα και καρέκλες. Ζημιές προκλήθηκαν και στα παρτέρια που βρίσκονται στα πεζοδρόμια των οδών Δημητριάδος και Ιάσονος, καθώς κουκουλοφόροι ξερίζωσαν τα δένδρα και τα λουλούδια που είχε φυτέψει ο Δήμος Βόλου, ενώ ξεβίδωσαν ακόμη και μεταλλικούς κάδους σκουπιδιών.

Η πυροσβεστική επενέβη σε πέντε περιπτώσεις όπου κλήθηκε να κατασβέσει φωτιά σε κάδους. Από τα μάρμαρα και τις πέτρες προκλήθηκαν ζημιές σε δύο Ι.Χ.ε. αυτοκίνητα (opel corsa και peageut rally) που ήταν σταθμευμένα στη συμβολή των οδών Δημητριάδος Μαυροκορδάτου.

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ παρέλαβε δύο άτομα εκ των οποίων μία 18χρονη με αναπνευστικά προβλήματα.

Η Αστυνομία προχώρησε σε αρκετές προσαγωγές ατόμων, κυρίως ανηλίκων αλλοδαπών. Μάλιστα ένας 15χρονος προκειμένου να αποφύγει την που τον κυνηγούσε έπεσε μέσα στη θάλασσα, μπροστά από καφετέρια λίγο πριν το Πανεπιστήμιο. Οι αστυνομικοί τον τράβηξαν έξω και τον προσήγαγαν, ενώ προσαγωγές ατόμων έγιναν στην οδό Ιάσονος – Δημητριάδος κ.α. ενώ άγνωστο παραμένει αν οι προσαγωγές θα μετατραπούν σε συλλήψεις. Οι οδοί Δημητριάδος κι Ιάσονος θύμιζαν βομβαρδισμένο τοπίο, ενώ λίγο μετά τις 22.30 όπου η κατάσταση εκτονώθηκε μηχανήματα του Δήμου Βόλου κι απορριμματοφόρα προχωρούσαν στην αποκατάσταση των ζημιών.

grigoropoulos 2015 (40)grigoropoulos 2015 (25)

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση