Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Επισκέψιμη για πολίτες για δημοσιογράφους όχι η φρεγάτα “Ύδρα”
Επισκέψιμη για πολίτες για δημοσιογράφους όχι η φρεγάτα “Ύδρα”

Επισκέψιμη για πολίτες για δημοσιογράφους όχι η φρεγάτα “Ύδρα”

Που έδεσε σήμερα στο  

Τη φρε του Π.Ν. “Ύδρα” που κατέπλευσε στο λιμάνι του Βόλου σήμερα το πρωί, και θα βρίσκεται μέχρι το βράδυ του Σαββάτου, επισκέπτονται από το μεσημέρι οι , έχοντας επαφή με ένα πλοίο που λαμβάνει ενεργά μέρος στις περιπολίες στο .

Να σημειωθεί ότι το ενικό Επιτελείο Ναυτικού που διοργανώνει τις «Μέγα το της Θαλάσσης Κράτος», δεν επέτρεψε στον κυβερνήτη του πλοίου, αντιπλοίαρχο Σταύρο Πολυδώρου να κάνει στα ΜΜΕ, ούτε να γίνει κάποια φωτογράφηση από το κατάστρωμα του πλοίου.

Το πλοίο  είναι η πρώτη φρε τύπου ΜΕΚΟ 200, που ναυπηγήθηκε στο Αμβούργο και εντάχθηκε στο Πολεμικό Ναυτικό το 1992, έχει μήκος 117 μ., πλάτος 14,8 μ. μέγιστο βύθισμα 6,5 μ. και εκτόπισμα 3.200 τ.

Το πλήρωμά του αποτελούν περίπου 200 , υπ και ναυτοδίοποι, ενώ είναι μικτό, μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα 32,4 κόμβους και μέγιστη αυτονομία με ταχύτητα 16 κόμβων 4100 ναυτικά μίλια.

Η φρεγάτα είναι εξοπλισμένη με σύγχρονα οπλικά συστήματα και έχει τη δυνατότητα να εμπλακεί με υποβρύχια, με αεροσκάφη και με στόχους επιφανείας, να κάνει ηλεκτρονικό πόλεμο και να χρησιμοποιήσει ανορθόδοξες δυνάμεις και γενικά να καλύψει όλο το εύρος των αποστολών ενός πολεμικού πλοίου.

 

"Αλιεύοντας" την είδηση