Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Κίεβο: Αύριο ο νέος γύρος συνομιλιών
Κίεβο: Αύριο ο νέος γύρος συνομιλιών

Κίεβο: Αύριο ο νέος γύρος συνομιλιών

ΕΕ: Προς νέες κυρώσεις κατά του στενού κύκλου του Πούτιν

Νέες κυρώσεις κατά ατόμων στον στενό κύκλο του Βλαντίμιρ Πούτιν, μεταξύ των οποίων και ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς, ετοιμάζεται να υιοθετήσει η Ε.Ε. Σύμφωνα με ρεπορτάζ των Financial Times, οι πρέσβεις των κρατών-μελών συνεδρίασαν σήμερα κατέληξαν σε 15 νέα ονόματα, που θα επικυρωθούν σε νέα συνεδρίαση αύριο.

23:15

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Ανακοίνωση για την απαγωγή του δημάρχου της Μελιτόπολης

«Είμαστε συγκλονισμένοι από την παρνομη απαγωγή του Δημάρχου της Μελιτόπολης κ. Ιβάν Φεντόροφ από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις. Ο κ. Φεντόροφ εκτελούσε με θάρρος τον ρόλο του ως Δήμαρχος και συντόνιζε την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στους πολίτες της Μελιτόπολης», αναφέρει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

«Οι παραβιάσεις των βασικών δικαιωμάτων των αμάχων δεν θα ξεχαστούν και όλοι όσοι τις πράττουν θα διώκονται βάσει του διεθνούς δικαίου», προειδοποιούν οι ευρωβουλευτές.

23:05

FT, WP: Η Ρωσία ζήτησε στρατιωτικό εξοπλισμό από την Κίνα

Η Ρωσία έχει ζητήσει στρατιωτικό εξοπλισμό από την Κίνα από την αρχή της εισβολής της στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, όπως μετέδωσαν σήμερα οι Financial Times και η Washington Post, επικαλούμενες αξιωματούχους των ΗΠΑ.

22:45

Ουκρανία σε ΔΟΑΕ: Το προσωπικό του Τσερνόμπιλ δεν διεξάγει πλέον εργασίες συντήρησης λόγω εξάντλησης

Το προσωπικό του Τσερνόμπιλ που είναι υπεύθυνο για τις εγκαταστάσεις των ραδιενεργών αποβλήτων έχει σταματήσει να πραγματοποιεί επισκευές που σχετίζονται με την ασφάλεια, επειδή είναι εξαντλημένο, καθώς δεν έχουν ξεκουραστεί καθόλου από τη στιγμή που η Ρωσία κατέλαβε το σημείο τον περασμένο μήνα, δήλωσε η Ουκρανία στον Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας.

«Η ουκρανική ρυθμιστική αρχή ενημέρωσε τον ΔΟΑΕ ότι το προσωπικό [του Τσερνόμπιλ] δεν πραγματοποιεί πλέον επισκευές και συντήρηση του εξοπλισμού ασφαλείας, εν μέρει λόγω της σωματικής και ψυχολογικής τους κόπωσης αφού δουλεύουν ασταμάτητα εδώ και περίπου τρεις εβδομάδες», δήλωσε ο ΔΟΑΕ σε σημερινή ανακοίνωση.

22:38

Ουκρανία: Ρουκέτες έπληξαν εργοστάσιο οπτάνθρακα του ομίλου Metinvest

Το γραφείο του γενικού εισαγγελέα της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι πέντε πύραυλοι έπληξαν σήμερα την περιοχή του εργοστασίου παραγωγής οπτάνθρακα «Avdiivka Coke Plant» που ανήκει στη μεγαλύτερη εταιρία χάλυβα της Ουκρανίας, τη Metinvest.

Σε ανακοίνωση, το γραφείο του γενικού εισαγγελέα αναφέρει ότι δεν είναι ακόμη σαφές εάν υπάρχουν θύματα, αλλά ορισμένες από τις εγκαταστάσεις, συμπεριλαμβανομένου ενός αγωγού, έχουν υποστεί ζημιές και η παροχή θέρμανσης στη γειτονική πόλη Αβντιίβκα έχει διακοπεί.

22:28

: Ο Πούτιν βλέπει τη δημοκρατία σαν πανδημία

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου  σε συνέντευξη που παραχώρησε στη βελγική εφημερίδα «Le Soir» ανέφερε ότι «ο Πούτιν βλέπει τη δημοκρατία σαν πανδημία. Μια πανδημία από την οποία φοβάται τη μόλυνση. Πρέπει να υπερασπιστούμε τις αξίες και τα συμφέροντά μας».

22:07

Κίεβο: Αύριο ο νέος γύρος συνομιλιών – Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται ασταμάτητα μέσω τηλεδιάσκεψης

«Ξανά. Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται ασταμάτητα μέσω τηλεδιασκέψεων. Ομάδες εργασίας λειτουργούν συνεχώς. Ένας μεγάλος αριθμός ζητημάτων χρήζει συνεχούς προσοχής», αναφέρει στο ο σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας, Μιχάιλο Ποντολιάκ.

«Τη Δευτέρα 14 Μαρτίου, θα λάβει χώρα συνάντηση διαπραγματεύσεων για τη σύνοψη των προκαταρκτικών αποτελεσμάτων», δήλωσε.

21:47

Τζόνσον σε Ζελένσκι: Συνεχίζουμε τις προσπάθειες για ενίσχυσης της άμυνας της Ουκρανίας

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον είπε σήμερα στον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ότι η Βρετανία θα συνεχίσει να αναζητεί περισσότερους τρόπους για να ενισχύσει την άμυνα της Ουκρανίας.

Ο Τζόνσον πρόσθεσε ότι η Βρετανία θα συνεργαστεί με τους εταίρους της, μεταξύ άλλων στη συνάντηση των χωρών της στρατιωτικής συμμαχίας JEF (Joint Expeditionary Force) την Τρίτη στο Λονδίνο, ώστε να εξετάσουν περισσότερες επιλογές για την ενίσχυση της ουκρανικής άμυνας.

Επίσης, οι δύο ηγέτες «καταδίκασαν τη δολοφονία του Μπρεντ Ρεϊνό και αμέτρητων ακόμα αθώων Ουκρανών καθώς και την απαγωγή των δημάρχων του Ντνιπορούντνι και της Μελιτόπολης», όπως αναφέρει το γραφείο του Τζόνσον.

21:11

Επικοινωνία Ζελένσκι με Μπόρις Τζόνσον και Τσέχο πρωθυπουργό

Ο Ζελένσκι ανέφερε στο ότι είχε σήμερα με τον Μπόρις Τζόνσον αλλά και τον πρωθυπουργό της Τσεχίας.

Σύμφωνα με τον Ζελένσκι, συζήτησαν για τις μάχες που δίνει ο ουκρανικός λαός απέναντι στη ρωσική επιθετικότητα καθώς και για τις εγκληματικές επιθέσεις της Ρωσίας κατά αμάχων.

«Ευχαρίστησα τους εταίρους μας για τη σημαντική τους στήριξη. Την εκτιμούμε», πρόσθεσε, χρησιμοποιώντας εκ νέου το hashtag #StopRussia («Σταματήστε τη Ρωσία»).

20:54

Μπόρις Τζόνσον: Οι βάρβαρες ενέργειες του Πούτιν δοκιμάζουν όλη την ανθρωπότητα

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ότι οι βάρβαρες ενέργειες του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν δεν δοκιμάζουν μόνο την Ουκρανία αλλά ολόκληρη την ανθρωπότητα.

20:45

Ζελένκσι: Έκκληση σε τεχνολογικούς κολοσσούς να σταματήσουν την υποστήριξη των προϊόντων τους στη Ρωσία

Ο Ζελένσκί κάλεσε σήμερα τις αμερικανικές εταιρείες Microsoft και Oracle καθώς και τη γερμανική SAP να σταματήσουν της υπηρεσίες υποστήριξης των προϊόντων τους στη Ρωσία.

«Σταματήστε την υποστήριξη των προϊόντων σας στη Ρωσία, σταματήστε τον πόλεμο», ανέφερε στο Twitter.

20:42

Eπίσκεψη σε στρατιωτικό νοσοκομείο πραγματοποίησε σήμερα ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Συνομίλησε με τραυματίες και υγειονομικούς προκειμένου να τους εμψυχώσει.

 

Τις φωτογραφίες δημοσίευσε το Ουκρανικό υπουργείο Άμυνας.

20:25

Κρεμλίνο: Τη Δευτέρα θα συνεχιστούν οι συνομιλίες με Ουκρανία

Οι συνομιλίες μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας δεν λαμβάνουν χώρα αυτή τη στιγμή αλλά θα συνεχιστούν αύριο Δευτέρα, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο RIA.

Ο Πεσκόφ προέβη στις δηλώσεις αυτές αφότου ο σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας Ολέξι Αρέστοβιτς είπε ότι οι δύο πλευρές πραγματοποιούν συνομιλίες σήμερα Κυριακή, εστιάζοντας κυρίως στην κατάσταση που επικρατεί στη Μαριούπολη.

Ο Αρέστοβιτς δήλωσε επίσης ότι η Ουκρανία έχει αναπτύξει αρκετά στρατεύματα στη Μαριούπολη ώστε να μην καταληφθεί από τις ρωσικές δυνάμεις που την έχουν περικυκλώσει.

20:17

Ανάρτηση Μακρόν για τη δολοφονία του Αμερικανού δημοσιογράφου

«Σήμερα, σκοτώθηκε ένας Αμερικανός δημοσιογράφος στην Ουκρανία. Πριν από αυτόν ήταν και άλλοι που στοχοποιήθηκαν, δολοφονήθηκαν, τραυματίστηκαν ή απήχθησαν», αναφέρει ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν σε ανάρτησή του στο Twitter.

«Οι σκέψεις μας είναι με όλους εκείνους τους δημοσιογράφους τους οδηγεί το θάρρος και ένα ιδανικό: η ελευθερία της ενημέρωσης. Αυτή η ελευθερία είναι θεμελιώδης για τις δημοκρατίες μας», αναφέρει ο Μακρόν.

20:03

Κραυγή αγωνίας της προέδρου των Ελλήνων της Ουκρανίας, Αλεξάνδρας Προτσένκο

Αγωνιώδη έκκληση προς τους ανά τον πλανήτη Έλληνες να κινητοποιηθούν ώστε να αποτραπεί ο επαπειλούμενός αφανισμός της ελληνικής ομογένειας στην Ουκρανία, απηύθυνε, μέσα από υπόγειο καταφύγιο της βομβαρδιζόμενης από τα ρωσικά στρατεύματα Μαριούπολης, η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συλλόγων Ουκρανίας Αλεξάνδρα Προτσένκο.

Σε μια φορτισμένη συναισθηματικά επιστολή προς τους Έλληνες και την παγκόσμια κοινότητα, αφού καταγγέλλει «τη γενοκτονία του ουκρανικού λαού και των Ελλήνων της Ουκρανίας από τη ρωσική ομοσπονδία» και παραθέτει πλήθος συγκεκριμένων στοιχείων για δολοφονίες ομογενών και καταστροφές σε ελληνικά χωριά, ζητάει από την παγκόσμια κοινότητα και τους Έλληνες όλου του κόσμου, να πιέσουν για τη διοργάνωση ενός «πράσινου διαδρόμου» για την εκκένωση των Ελλήνων από οικισμούς «που περικυκλώνονται από τον εχθρό και την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας».

19:55

Ερυθρός Σταυρός: Προειδοποιεί για το «χειρότερο σενάριο» στη Μαριούπολη

Η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού προειδοποίησε σήμερα για το «χειρότερο σενάριο» στη Μαριούπολη, μια πολιορκημένη πόλη στη νοτιοανατολική Ουκρανία, εάν οι εμπόλεμοι «δεν καταλήξουν επειγόντως σε μια ανθρωπιστική συμφωνία».

«Η ΔΕΕΣ είναι έτοιμη να ενεργήσει ως ουδέτερος ενδιάμεσος για να διευκολύνει τον διάλογο μεταξύ των πλευρών για αυτά τα ανθρωπιστικά θέματα», υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση.

«Ο χρόνος λιγοστεύει για τους εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους που έχουν παγιδευτεί στις μάχες. Η ιστορία θα κρίνει με τρόμο αυτό που συμβαίνει στη Μαριούπολη εάν δεν επιτευχθεί συμφωνία το συντομότερο δυνατό μεταξύ των πλευρών», τονίζεται στην ανακοίνωση.

19:46

Επικοινωνία Κουλέμπα – Μπλίνκεν

Ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι είχε συνομιλία με τον Αμερικανό ομόλογό του Άντονι Μπλίνκεν, κατά την οποία συμφώνησαν ότι πρέπει να γίνουν περισσότερα ώστε να σταματήσει η επιθετικότητα της Ρωσίας.

«Συμφωνήσαμε ότι πρέπει να γίνουν περισσότερα για να σταματήσει η ρωσική επιθετικότητα και για να λογοδοτήσει η Ρωσία για τα εγκλήματά της», δήλωσε.

Επιπλέον, ο Κουλέμπα είπε ότι μίλησαν για τον συντονισμό της παροχής περαιτέρω στήριξης προς την Ουκρανία.

19:45

Ουκρανία: Περισσότεροι από 140.000 άμαχοι απομακρύνθηκαν από ζώνες συγκρούσεων

Η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης δήλωσε ότι περισσότεροι από 140.000 άμαχοι έχουν απομακρυνθεί από τις ζώνες συγκρούσεων στην Ουκρανία.

Επιπλέον, είπε ότι μια πομπή βοήθειας που κατευθυνόταν στη Μαριούπολη, δεν κατέστη δυνατό να φτάσει στην πόλη.

Η ίδια δήλωσε ότι η πομπή θα προσπαθήσει ξανά αύριο να φτάσει μέχρι τη Μαριούπολη, ενώ η επιχείρηση εκκένωσης θα συνεχίσει στις περιοχές του Κιέβου και του Λουγκάνσκ.

Όπως ανέφερε, αρκετές χιλιάδες άνθρωποι κατάφεραν σήμερα να εκκενώσουν την περιοχή του Κιέβου.

Δήλωσε επίσης ότι 5.000 άνθρωποι κατάφεραν να εκκενώσουν το ανατολικό Λουγκάνσκ.

18:57

Βίντεο-μήνυμα της ουκρανικής Βουλής με βομβαρδισμούς στο Παρίσι

Αίσθηση έχει προκαλέσει ένα βίντεο που ανέβηκε στον επίσημο λογαριασμό του Κοινοβουλίου της Ουκρανίας στο Twitter, μέσω του οποίου η Βουλή της χώρας θέλει να ευαισθητοποιήσει την παγκόσμια κοινότητα για την εισβολή των Ρώσων. Στο εν λόγω βίντεο χρησιμοποιείται το Παρίσι ως τόπος βομβαρδισμών.

Ειδικότερα, το βίντεο ξεκινάει με μια τουρίστρια να φωτογραφίζεται στον «πύργο του Άιφελ», όταν ξαφνικά μαχητικά αρχίζουν να βομβαρδίζουν τη γαλλική πρωτεύουσα. Με τον τρόπο αυτό, η ουκρανική Βουλή επιχειρεί να δείξει πως, αν επικρατήσει ο Πούτιν, ανοίγει ο δρόμος ακόμα και για εισβολή της Ρωσίας στις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ.

18:53

Ουκρανία: Αποκαταστάθηκε η παροχή ενέργειας στο Τσερνόμπιλ

Το υπουργείο Ατομικής Ενέργειας της Ουκρανίας δήλωσε σήμερα ότι η παροχή ενέργειας στο πυρηνικό εργοστάσιο του Τσερνόμπιλ έχει αποκατασταθεί, κάτι που σημαίνει ότι τα συστήματα ψύξης θα μπορούν να λειτουργούν κανονικά χωρίς εφεδρική τροφοδοσία.

Το υπουργείο προέβη στην εν λόγω ανακοίνωση διαδικτυακά. Νωρίτερα, η Ουκρανία είχε προειδοποιήσει για αυξημένο κίνδυνο διαρροής ραδιενέργειας εάν δεν επισκευαζόταν μια γραμμή τος υψηλής τάσης προς το εργοστάσιο, η οποία είχε καταστραφεί σε μάχες.

18:51

Ουκρανικό ΥΠΕΣ: Δεν «βλέπει» άμεσα αποκλεισμό του Κιέβου

Σύμβουλος του υπουργείου Εσωτερικών της Ουκρανίας δήλωσε ότι δεν θεωρεί πιθανό τον αποκλεισμό του Κιέβου τις επόμενες ημέρες.

Επιπλέον, ανέφερε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις αντεπιτίθενται στο Μικολάιφ και το Χάρκοβο.

18:48

Ρωσικό υπ. Άμυνας: Θα συνεχίσουμε τις επιθέσεις κατά ξένων μισθοφόρων

Η Ρωσία δήλωσε σήμερα ότι η επίθεση κατά των εγκαταστάσεων του Γιαβορίφ σκότωσε μέχρι και 180 ξένους μισθοφόρους και κατέστρεψε πολλά ξένα όπλα.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι θα συνεχίσει τις επιθέσεις εναντίον ξένων μισθοφόρων.

18:12

Αισιοδοξία Ρώσων και Ουκρανών αξιωματούχων για τις συνομιλίες

Ρώσοι και Ουκρανοί αξιωματούχοι διατύπωσαν νωρίτερα τις πιο αισιόδοξες έως σήμερα εκτιμήσεις τους σχετικά με την πρόοδο που έχει σημειωθεί στις συνομιλίες για τον πόλεμο στην Ουκρανία, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα μπορούσαν να υπάρξουν θετικά αποτελέσματα εντός ημερών.

Την ίδια ώρα, ο αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Γουέντι Σέρμαν δήλωσε πως η Ρωσία δείχνει σημάδια προθυμίας να δεσμευτεί σε ουσιαστικές διαπραγματεύσεις σχετικά με τον τερματισμό του πολέμου, όπου χιλιάδες άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους. Περισσότεροι από 2,5 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους για να γλυτώσουν από τις εχθροπραξίες.

Η Ουκρανία λέει πως είναι πρόθυμη να διαπραγματευτεί, όχι όμως να παραδοθεί ή να αποδεχθεί οποιοδήποτε τελεσίγραφο.

18:09

Πόλεμος, Ουκρανία και ρωσική κοινωνία

Μετά την εισβολή του Βλαντιμίρ Πούτιν, η προσοχή του κόσμου δικαίως εστιάστηκε στην Ουκρανία.

Οι Ουκρανοί έχουν δείξει ότι είναι πρόθυμοι να πεθάνουν για να υπερασπιστούν τη πατρίδα τους, και αυτό –αναμφίβολα προς έκπληξη της επίσημης Ρωσίας– περιλαμβάνει πολλούς ρωσόφωνους πληθυσμούς.

17:57

Διαδήλωση στο Βερολίνο για την Ουκρανία

Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στο Βερολίνο για να διαδηλώσουν υπέρ της Ουκρανίας, πραγματοποιώντας πορεία στο κέντρο της πόλης, μπροστά από την Πύλη του Βρανδεμβούργου.

Φωτογραφία AP
17:51

Περισσότεροι από 2.100 κάτοικοι της Μαριούπολης έχουν σκοτωθεί από την αρχή της ρωσικής επίθεσης

Περισσότεροι από 2.100 κάτοικοι της Μαριούπολης έχουν σκοτωθεί από την αρχή της ρωσικής επίθεσης, στις 24 Φεβρουαρίου, έγινε σήμερα γνωστό από τη δημοτική αρχή της πόλης.

«Τις τελευταίες 24 ώρες, σημειώθηκαν τουλάχιστον 22 βομβαρδισμοί εναντίον της πόλης. Πάνω από 100 βόμβες έχουν ήδη ριφθεί εναντίον της Μαριούπολης», ανέφερε η δημοτική αρχή στο Telegram.

«Οι εισβολείς πλήττουν κυνικά και εσκεμμένα πολυκατοικίες, πυκνοκατοικημένες ζώνες, καταστρέφουν παιδικά νοσοκομεία και αστικές υποδομές (…). Έως σήμερα, 2.187 κάτοικοι της Μαριούπολης έχουν χαθεί σε ρωσικές επιθέσεις», σημείωσε.

17:36

Ε.Ε.: Καταδικάζει τις απαγωγές των δύο δημάρχων

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση καταδικάζει σθεναρά την απαγωγή των δημάρχων της Μελιτόπολης και του Ντνιπρορούντνι από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις. Πρόκειται για μια νέα επίθεση εναντίον δημοκρατικών θεσμών στην Ουκρανία και μια απόπειρα να εγκατασταθούν παράνομες εναλλακτικές κυβερνητικές δομές, σε μια κυρίαρχη χώρα», κατήγγειλε ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ στο Twitter.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ καταδίκασε, επίσης, «με τον πλέον σθεναρό τρόπο τον τυφλό βομβαρδισμό από τη Ρωσία αμάχων στην Ουκρανία, όπως και την απαγωγή από τη Ρωσία των δημάρχων της Μελιτόπολης και του Ντνιπρορούντνι και άλλων Ουκρανών».

«Αυτές οι απαγωγές και άλλες πιέσεις εναντίον των ουκρανικών τοπικών αρχών συνιστούν μια ακόμη κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου», συμπλήρωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

«Η στρατιωτική και επίθεση της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας πρέπει να σταματήσει».

17:26

Εξαντλούνται τα τελευταία αποθέματα τροφίμων και νερού στη Μαριούπολη

Τα τελευταία αποθέματα νερού και τροφίμων στην πόλη της Μαριούπολης, που βρίσκεται υπό πολιορκία, εξαντλούνται, προειδοποίησε σήμερα το δημοτικό συμβούλιο, προσθέτοντας πως οι ρωσικές δυνάμεις, που έχουν αποκλείσει την πόλη, συνεχίζουν να σφυροκοπούν πολιτικούς στόχους.

«Οι κάτοικοι βρίσκονται σε μια δύσκολη κατάσταση εδώ και 12 ημέρες. Δεν υπάρχει ούτε ηλεκτρικό , ούτε νερό, ούτε θέρμανση στην πόλη. Δεν υπάρχει σχεδόν καμία δυνατότητα ς μέσω του δικτύου κινητής τηλεφωνίας. Τα τελευταία αποθέματα τροφίμων και νερού εξαντλούνται», σημειώνεται σε μια ανακοίνωσε που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο.

16:37

Ερντογάν: Μεγάλη η ευθύνη Ελλάδας, Τουρκίας για την ασφάλεια στην Ευρώπη μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Η Τουρκία και η Ελλάδα φέρουν ιδιαίτερη ευθύνη για την αρχιτεκτονική ασφαλείας στην Ευρώπη, η οποία άλλαξε με τη ρωσική επίθεση κατά της Ουκρανίας, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με το Anadolu.

16:22

Αστυνομία Κιέβου: Νεκρός από ρωσικά πυρά δημοσιογράφος των New York Times στο Ιρπίν

Ο αρχηγός της αστυνομίας της Περιφέρειας του Κιέβου δήλωσε πως ένας δημοσιογράφος των New York Times σκοτώθηκε και ακόμη ένας τραυματίστηκε από ρωσικά πυρά στην πόλη Ιρπίν.

14:56

Συλλήψεις εκατοντάδων ατόμων στη Ρωσία που διαδηλώσουν κατά της εισβολής στην Ουκρανία

Περισσότεροι από 250 άνθρωποι συνελήφθησαν σήμερα Κυριακή στη Ρωσία επειδή διαδήλωναν κατά των ρωσικών στρατιωτικών επιχειρήσεων στην Ουκρανία, σύμφωνα με μη κυβερνητική οργάνωση.

«Τουλάχιστον 268 άνθρωποι έχουν ήδη συλληφθεί σε 23 πόλεις», έγραψε στον ιστότοπό της η OVD-Info, μια που παρακολουθεί τις διαδηλώσεις.

14:50

Γάλλος ΥΠΕΞ: Ο πρόεδρος Πούτιν είναι παγιδευμένος στον μαξιμαλισμού του

Ο πρόεδρος Πούτιν είναι παγιδευμένος στον μαξιμαλισμού του, είπε σήμερα σε γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Ζαν Ιβ Λεντριάν.

Ο Γάλλος υπουργός δήλωσε απαισιόδοξος ως προς το τι μέλλει γενέσθαι στην Ουκρανία, λόγω της ρωσικής, όπως είπε, υποκρισίας τόσο στις διαπραγματεύσεις για την ανθρωπιστική βοήθεια όσο και στις διπλωματικές διαβουλεύσεις για την κατάπαυση πυρός.

14:45

125.000 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί μέσω ανθρωπιστικών διαδρόμων

Περίπου 125.000 άνθρωποι έχουν εκκενώσει τις εμπόλεμες ζώνες μέσω των ανθρωπιστικών διαδρόμων ανέφερε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Όπως είπε, σε νέο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, προτεραιότητα παραμένει η Μαριούπολη, όπου 400.000 πολίτες έχουν εγκλωβιστεί χωρίς ρεύμα και νερό.

Τόνισε ότι το ανθρωπιστικό κονβόι βρίσκεται μόλις 80 χλμ. από την πόλη και θα μπορούσε να φτάσει εκεί σε δύο ώρες

14:31

Η Τουρκία ζήτησε τη βοήθεια της Ρωσίας για να απομακρύνει τους υπηκόους της από τη Μαριούπολη

Η Τουρκία κάλεσε τη Ρωσία να βοηθήσει για να απομακρυνθούν οι πολίτες της που έχουν εγκλωβιστεί στην υπό πολιορκία Μαριούπολη, στην Ουκρανία, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, χωρίς να επιβεβαιώσει εάν το τέμενος της πόλης επλήγη από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς.

«Τηλεφωνήσαμε χθες (στον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ) και του ζητήσαμε τη βοήθειά του για την εκκένωση των πολιτών μας», είπε.

13:33

Κίεβο: Συνεργασία με Τουρκία και Ισραήλ για έναρξη ειρηνευτικών συνομιλιών

Η Ουκρανία εργάζεται με το Ισραήλ και την Τουρκία ως μεσολαβητές για να «κλειδώσουν» ο τόπος και το πλαίσιο ειρηνευτικών συνομιλιών με τη Ρωσία, ανέφερε σύμβουλος του Ζελένσκι.

«Όταν βρεθεί κοινός τόπος, θα υπάρξει συνάντηση. Δεν νομίζω ότι θα χρειαστεί πολύς χρόνος για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο», είπε.

13:28

Στους 35 οι νεκροί από την επίθεση στη στρατιωτική βάση

Ο κυβερνήτης του Λβιβ ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των νεκρών από τη ρωσική επίθεση στη βάση κοντά στην πόλη της δυτικής Ουκρανίας έφτασε τους 35, ενώ 137 είναι οι τραυματίες.

12:53

Ουκρανός ΥΠΕΞ: «Νέα απαγωγή» δημάρχου από τις ρωσικές δυνάμεις

Για «νέα απαγωγή» δημάρχου, στην πόλη Dniprorudne της νότιας Ουκρανίας έκανε λόγο ο ΥΠΕΞ της χώρας, Ντμίτρο Κουλέμπα.

Πρόκειται για το δεύτερο σχετικό περιστατικό, μετά την περίπτωση του δημάρχου της Μελιτόπολης, που τελεί υπό ρωσική κατοχή.

12:37

Εννέα νεκροί από επιθέσεις στο Μικολάιβ

Ο κυβερνήτης του Μικολάιβ, στη νότια Ουκρανία δήλωσε ότι εννέα άτομα έχασαν τη ζωή τους την Κυριακή μετά από αεροπορικούς βομβαρδισμούς.

Οι Ρώσοι εντείνουν την πίεση στην πόλη, που στρατηγικά αποτελεί πύλη προς την Οδησσό.

12:25

Κίεβο: Αποθέματα δύο εβδομάδων σε τρόφιμα

Oι αρχές του Κιέβου διαμηνύουν ότι έχουν εξασφαλίσει επαρκή αποθέματα τροφίμων για δύο εβδομάδες, σε περίπτωση που η πρωτεύουσα τεθεί σε κατάσταση πολιορκίας.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση