Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Επίσκεψη του Μητροπολίτου στην 32α Ταξιαρχία Πεζοναυτών
Επίσκεψη του Μητροπολίτου στην 32α Ταξιαρχία Πεζοναυτών

Επίσκεψη του Μητροπολίτου στην 32α Ταξιαρχία Πεζοναυτών

Ποιμαντική επίσκεψη στην 32α Ταξιαρχία Πεζοναυτών (στρατόπεδο Γεωργούλα στη ) πραγματοποίησε σήμερα ο Μητροπολίτης κ. , κατόπιν σχετικής προσκλήσεως της Ταξιαρχίας. Τον Σεβασμιώτατο υποδέχθηκε ο Δ/κτής, Πέτρος Κάρλες, επικεφαλής των Αξιωματικών, Υπαξιωματικών και λοιπών στελεχών της Ταξιαρχίας.

Μετά την τέλεση του Αγιασμού, ο Σεβασμιώτατος εξήρε τις ικανότητες του Σώματος των Πεζοναυτών, που στηρίζονται, εν πολλοίς, στην διαρκή άσκηση και εκπαίδευση, επεσήμανε, όμως και την ανάγκη διαρκούς άσκησης και καλλιέργειας της ψυχής, καθώς, όπως τόνισε, «οι άνθρωποι είμαστε ψυχοσωματικές οντότητες, έχουμε μέσα μας την πνοή του Θεού». Κάλεσε τους στρατεύσιμους «να προσεγγίζουν τον Θεό με την καρδιά, που ξεπερνά τη λογική μας, χωρίς να γίνεται παράλογη… Όταν αφήνουμε την καρδιά μας ανοικτή στον Θεό, τότε μας ελευθερώνει από πάθη και αδυναμίες και μας δίδει αληθινό σκοπό και νόημα στη μας…».

Σε άλλο σημείο της ς του ο κ. τόνισε ότι «ζούμε σε μια παράξενη εποχή, όπου πληρώνουμε το τίμημα των λαθών μας. Η αλήθεια είναι ότι η γενιά μου βάζει πολλά βάρη στους δικούς σας ώμους. Εσείς, όμως, είστε το μέλλον του τόπου μας, γι' αυτό σας παρακαλώ να κρατήσετε την πίστη, που παραλάβαμε από τους πατέρες μας και ενώνει ακόμα τον λαό μας…». Αναφέρθηκε, ακόμα, στο φλέγον ζήτημα των σύγχρονης προσφυγιάς, που είναι καρπός του πολέμου στη Μέση Ανατολή και θύμισε ότι λαός μας «ποτέ δε φοβήθηκε τη με κανένα και πάντα έδινε το μέγιστο, που κατέχει, την Ορθοδοξία και τον Ελληνικό πολιτισμό. Σας καλώ να κρατήσετε αυτά τα τιμαλφή και σας εκφράζω την αμέριστη αγάπη μου και την εκτίμηση της Εκκλησίας μας…».

Τέλος ο Σεβασμιώτατος διένειμε ευλογία στους τριακόσιους, περίπου, στρατεύσιμους και στα στελέχη της Ταξιαρχίας, μία Καινή Διαθήκη, την οποία χαρακτήρισε «ατομικό απόλυτης ακρίβειας, γιατί λέει και δείχνει μόνο την αλήθεια. Έχει ένα και μοναδικό στόχο: να παραμείνουμε άνθρωποι του Θεού. Δε θα σας διαψεύσει ποτέ. Στις δύσκολες στιγμές θα είναι για σας ο καλύτερος και πιο πιστός σύντροφός σας…».

agiasmos_se_taxiarxia_04agiasmos_se_taxiarxia_01

"Αλιεύοντας" την είδηση