Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Επίσκεψη του γενικού πρόξενου της Γαλλίας και διευθυντή του Γαλλικού Ινστιτούτου στο Δήμο Βόλου
Επίσκεψη του γενικού πρόξενου της Γαλλίας και διευθυντή του Γαλλικού Ινστιτούτου στο Δήμο Βόλου

Επίσκεψη του γενικού πρόξενου της Γαλλίας και διευθυντή του Γαλλικού Ινστιτούτου στο Δήμο Βόλου

Τον Philippe Ray, γενικό πρόξενο της Γαλλίας στη και διευθυντή του Γαλλικού Ινστιτούτου, υποδέχθηκε στο Δημαρχείο του Βόλου ο ασκών καθήκοντα δημάρχου Αθανάσιος Θεοδώρου.

Πέραν του εθιμοτυπικού χαρακτήρα της επίσκεψης, η συνάντηση των κ.κ. Θεοδώρου και Ray απέκτησε ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς συζητήθηκαν θέματα συνεργασίας και έγιναν προτάσεις για άμεσες ενέργειες με στόχο την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και του τουρισμού στην ευρύτερη περιοχή της πόλης του Βόλου.

Ο κ. Ray πρότεινε τη του Δήμου Βόλου με το Ελληνογαλλικό Επιμελητήριο για να προωθηθούν τοπικά προϊόντα στην αγορά της Γαλλίας, καθώς και την προώθηση τουριστικών «πακέτων» με οκταήμερα προγράμματα εντός των περιφερειών Μακεδονίας – Θεσσαλίας (Άγιο Όρος – Θεσσαλονίκη – Όλυμπος – Βόλος – Πήλιο) στο πλαίσιο των εναλλακτικών μορφών τουρισμού και κυρίως του πολιτιστικού τουρισμού.

Από πλευράς του ο κ. Θεοδώρου αναφέρθηκε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής (αεροδρόμιο, λιμάνι, γεωγραφική θέση, σύνδεση με κεντρικό οδικό δίκτυο, φυσικό περιβάλλον, πολιτιστική παράδοση) και συνεκτιμήθηκε ότι υπάρχει δυναμική για τη δικτύου συνεργασίας.

Ακολούθησε γενική συζήτηση για θέματα προβολής και επικοινωνίας και για τη κινήτρων εκμάθησης γαλλικής γλώσσας των εργαζομένων στον κλάδο του τουρισμού, προκειμένου να εξυπηρετούνται οι Γάλλοι τουρίστες, για τους οποίους ο Γενικός Πρόξενος δήλωσε ότι έχουν υπερδιπλασιαστεί κατά τη διάρκεια της τελευταίας τριετίας.

Το γενικό πρόξενο συνόδευσε επίτιμος πρόξενος της Γαλλίας στην πόλη του Βόλου Ρολάν Φίσερ, ο οποίος επί σειρά ετών καταβάλλει προσπάθειες τόνωσης των σχέσεων της πόλης του Βόλου με τη και τους θεσμικούς της φορείς.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση