Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ / Επίσκεψη εκπροσώπων το δήμου Ρήγα Φεραίου και δημοτών στη Σερβία
Επίσκεψη εκπροσώπων το δήμου Ρήγα Φεραίου και δημοτών στη Σερβία

Επίσκεψη εκπροσώπων το δήμου Ρήγα Φεραίου και δημοτών στη Σερβία

Τριήμερη εκδρομή στο Βελιγράδι ενόψει της τέλεσης των εγκαινίων βρύσης στο Μιχαήλοβατς που ανήκει στο Δήμο Σμεντέρεβο πραγματοποίησε ο Δήμος Ρήγα Φεραίου.

Η εκδρομή διήρκεσε από την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016 έως και την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016.

Την Παρασκευή 14/10/2016, οι εκδρομείς αφίχθησαν στο Βελιγράδι όπου συναντήθηκαν με τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο Βελιγραδίου, την αντιδήμαρχο και τον γραμματέα στο Δημαρχείο του Stari Grad-Beograd.

Το Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016 έγινε συγκέντρωση στην εκκλησία του Αγίου Πρόκα στο Μιχαήλοβατς, ακολούθησε αγιασμός σιντριβανιού από τον Σεβασμιότατο Ποζάρεβατς, κατάθεση στεφάνων όπου παρευρέθησαν ο Αντιδήμαρχος του Σμεντέρεβο, καθώς και άλλοι εκπρόσωποι των Αρχών και η ημέρα ολοκληρώθηκε με επίσκεψη σε οινοποιείο της περιοχής, όπου ξεναγήθηκαν και γεύθηκαν τοπικά κρασιά.

Την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016 έλαβε χώρα προσκύνημα στον Ιερό Ναό του Αγίου Σάββα. Κατόπιν οι εκδρομείς επισκέφθηκαν το άγαλμα του Ρήγα Βελεστινλή και ξεναγήθηκαν στον Πύργο Νεμπόισα. Η εκδρομή ολοκληρώθηκε με γεύμα στην έκθεση Γαλακτοκομικών Προϊόντων στο Μιχαήλοβατς. Οι επισκέψεις συνοδεύτηκαν από τις ιδιαίτερες γεύσεις της περιοχής και τα σερβικά ακούσματα.

Στην εκδρομή έγινε η διαδικασία αδελφοποίησης του Συλλόγου Περιβολιωτών Ν. Μαγνησίας, με εκπρόσωπο τη γραμματέα του Συλλόγου, Τσιλινή Βασιλική, και α) του Συλλόγου Σερβο-Ελληνικής Φιλίας «Καντακουζηνή», για την Περιφέρεια του Ποντουνάβλιε της Δημοκρατίας της Σερβίας, β) του Σερβο-Ελληνικού Πολιτιστικού Συλλόγου «Καντακουζηνή» του Σμεντέρεβο της Δημοκρατίας της Σερβίας και γ) του Πολιτιστικού Συλλόγου «Μιχαήλοβατς» από το Μιχαήλοβατς του Σμεντέρεβο της Δημοκρατίας της Σερβίας.

Απονεμήθηκαν τιμητικές αναμνηστικές πλακέτες για την αδελφοποίηση του Βελεστίνου με το Μιχαήλοβατς και του Δήμου Ρήγα Φεραίου με τον Δήμο Σμεντέρεβο, στον δήμαρχο Δήμου Ρήγα Φεραίου, Νασίκα Δημήτριο, στον πρώην δήμαρχο Φερών,νάρη Κωνσταντίνο και στον πρώην δήμαρχο Φερών, Γεροβασίλη Γαρύφαλλο.

Ο δήμαρχος ανέφερε: «Με μεγάλη συγκίνηση αντικρίσαμε την αγάπη και την υπέροχη φιλοξενία του κόσμου του Σμεντέρεβο και του Μιχαήλοβατς. Μας συνδέουν σχέσεις αδελφοποίησης ετών, καθώς συνδετικός μας κρίκος αποτελεί η μεγάλη ιστορική προσωπικότητα του τόπου μας, ο Ρήγας Βελεστινλής, τον οποίο τιμούν με σεβασμό και μεγαλοπρέπεια, οι κάτοικοι των περιοχών της Σερβίας. Η περιοχή μας αποτελεί πάντα τόπο εγκάρδιας υποδοχής και φιλοξενίας των αδελφοποιημένων με εμάς περιοχών».

Στην εκδρομή συμμετείχαν, ο δήμαρχος Δήμου Ρήγα Φεραίου, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Παλληκάρης Δημήτριος, η πρόεδρος του Νομικού Προσώπου, Παπανικολάου Βάσω, ο δημοτικός σύμβουλος, Παπαϊωάννου Τριαντάφυλλος, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Βελεστίνου, Παπατόλιας Γεώργιος, ο αντιπρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Βελεστίνου, Κολοκοτρώνης Χρήστος, ο πρώην δήμαρχος Φερών, Γεροβασίλης Γαρύφαλλος, οι πρώην προϊστάμενοι του Δήμου, Τσαπράζης Αλέξανδρος και Τσιλινής Στέργιος, η γραμματέας του Συλλόγου Περιβολιωτών Μαγνησίας, Τσιλινή Βασιλική και 50 περίπου ακόμη δημότες.

rfrf1

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Σύλληψη ατόμων στον Βόλο για διακίνηση ναρκωτικών #διακίνησηναρκωτικών - https://t.co/EBJ5H3V1AE -

  • Εμβολιασμός: Ανοίγει απόψε η πλατφόρμα για την 3η δόση στους 3 μήνες #εμβολιασμόςCovid - https://t.co/NPSQgZQWDC -

  • #φωτιά σε βανάκι στους Αγ. Θεοδώρους Αλμυρού #φωτιά - https://t.co/amsEm2bbVU -

"Αλιεύοντας" την είδηση