Ο Μαγνησιώτης υφυπουργός στον πρωθυπουργό, αρμόδιος σε Θέματα Κρατικής Αρωγής & Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές, Χρήστος Τριαντόπουλος, παραβρέθηκε τη περασμένη Κυριακή 10 Απριλίου στα γραφεία του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς Πηλίου, ευρύτερα γνωστού από το «ZAGORIN», στο πλαίσιο ς του στη Δημοτική Ενότητα Ζαγοράς, έπειτα από σχετική πρόσκληση που αποδέχθηκε από τη Δημοτική Αρχή.

 

Ο Χρήστος Τριαντόπουλος είναι από την περιοχή καθώς η ιδιαίτερη πατρίδα του είναι η έα ς, τόπος με σημαντική επίσης συνεταιριστική παράδοση.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Ζαγορά, επισκέφθηκε τον Συνεταιρισμό και αμέσως μετά στο Δημαρχείο. Εκ μέρους του Αγροτικού Συνεταιρισμού τον υποδέχθηκαν ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Ιωάννης Κράββαρης, ο πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου αλλά και της Δημοτικής Κοινότητας Ζαγοράς Δημήτριος Σπανός και ο γενικός διευθυντής του Συνεταιρισμού, Διονύσιος Βαλασσάς.

Tον υφυπουργό συνόδευαν στην επίσκεψή του στον Συνεταιρισμό o δήμαρχος Ζαγοράς-Μουρεσίου Παναγιώτης – μέλος του Συνεταιρισμού, ο αντιδήμαρχος Ανέστης Αλτίνης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωάννης Μούτος, ο δημοτικός σύμβουλος Χριστόφορος Κοτρώτσος – μέλος του Συνεταιρισμού, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μακρυρράχης  Χρήστος Καμβρογιάννης,  ο ιώργος Φωτόπουλος, μέλος της επιτροπής πιστοποίησης ΑΔΕΔΥ και ο Νίκος Πρασινάκης, μέλος της Δημ.Το. Νέας Δημοκρατίας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Τριαντόπουλος ενημερώθηκε για τις οικονομικές επιβαρύνσεις που αντιμετωπίζονται φέτος και έχουν προκύψει λόγω της διεθνούς συγκυρίας και των επιπτώσεων αυτής, αλλά και για μία σειρά άλλων ζητημάτων που εκκρεμούν και απασχολούν τη συνεταιριστική οργάνωση.

Εξελίχθηκε με τον πρόεδρο και τα λοιπά μέλη της αντιπροσωπείας του Αγροτικού Συνεταιρισμού της Ζαγοράς μία εποικοδομητική συζήτηση αναφορικά για όλα τα θέματα όπως επίσης και τις συναφείς παρεμβάσεις της Κυβέρνησης.

Ο πρόεδρος ανέφερε ότι ο Συνεταιρισμός βρίσκεται σε διερευνητικό στάδιο για επένδυση στην αυτοπαραγωγή ενέργειας, σε συνέχεια της σύστασης της Ενεργειακής Κοινότητας ΖΑΟΡΙΝ το 2019, ενώ ανέπτυξε μια σειρά από προβληματισμούς ως προς το κόστος καυσίμων, υλικών συσκευασίας και αγροεφοδίων.

Ο διευθυντής του Συνεταιρισμού αναφέρθηκε σε όλη τη πορεία της Οργάνωσης, η οποία κατάφερε παρά τις όποιες συγκυρίες στη χώρα, να αποτελεί σήμερα τον παλαιότερο ελληνικό συνεταιρισμό, σύμφωνα με τα έτη διαρκούς λειτουργίας, ο οποίος μάλιστα συνεχίζει με μια σειρά επενδυτικών πλάνων αναβάθμισης και ειδικά στον τομέα της πράσινης οικονομίας.

Ο υφυπουργός ενημερώθηκε επίσης για ζητήματα που έχουν προκύψει λόγω αλλαγής στο καθεστώς εισαγωγής προϊόντων στην Αίγυπτο, τα οποία δυσχεραίνουν τη γραφειοκρατική υποστήριξη των εξαγωγών από την Ελλάδα, εξέλιξη που απασχολεί έντονα τον Συνεταιρισμό καθώς η Αίγυπτος αποτελεί έναν από τους κυριότερους εξαγωγικούς προορισμούς του. Παράλληλα στον υφυπουργό αναφορά έγινε για το πρόβλημα των παράνομων ελληνοποιήσεων μήλων από Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις.

Ο κ. Τριαντόπουλος ανέφερε ότι είναι απαραίτητο να διατηρηθεί μια στενή συνεργασία που ήδη αναπτύσσεται με την δυναμική συνεταιριστική οργάνωση της Ζαγοράς, επί όλων των θεμάτων που την απασχολούν και ανέφερε ότι και προσωπικά θα σταθεί αρωγός στην υγιή συνεταιριστική επιχειρηματικότητα.

Στη συνέχεια της επίσκεψής του, ο υφυπουργός κατευθύνθηκε προς τον Δήμο Ζαγοράς_Μουρεσίου με σκοπό την συνεργασία επί της πορείας υλοποίησης των έργων αποκατάστασης μετά από ακραία καιρικά φαινόμενα και φυσικές καταστροφές που έπληξαν την περιοχή την τελευταία περίοδο και όχι μόνο, σε ένα πλαίσιο συνεχούς χρηματοδοτικής στήριξης από την Κυβέρνηση, είτε μέσω της Περιφέρειας Θεσσαλίας, είτε μέσω του Δήμου.

Τα ζητήματα αποκατάστασης των υποδομών αφορούν βεβαίως και τον ίδιο τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ζαγοράς Πηλίου, όπως και τα μέλη του ατομικά και όλοι στη περιοχή ευελπιστούν σύντομα να έχει αποκατασταθεί κάθε «πληγή» που άφησαν οι καταστροφικές ακραίες καιρικές συνθήκες αλλά και να θωρακιστεί ο τόπος για μελλοντικά φαινόμενα που πιθανόν προκύψουν εκ νέου.