Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Επίσκεψη Χρ. Τριαντόπουλου σε χαλαζόπληκτες περιοχές της Μαγνησίας
Επίσκεψη Χρ. Τριαντόπουλου σε χαλαζόπληκτες περιοχές της Μαγνησίας

Επίσκεψη Χρ. Τριαντόπουλου σε χαλαζόπληκτες περιοχές της Μαγνησίας

Επίσκεψη και αυτοψία στις αγροτικές εκτάσεις στο Περίβλεπτο, τις Μικροθήβες, το και τον Αλμυρό, που επλήγησαν από σφοδρές την περασμένη Δευτέρα, πραγματοποίησε την Πέμπτη, 9 Ιουνίου 2022, ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό, αρμόδιος για Θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές, Χρήστος Τριαντόπουλος.

Ο κ. Τριαντόπουλος, τον οποίο συνόδευσε ο προϊστάμενος του Περιφερειακού Υποκαταστήματος του ΕΛΓΑ, συνομίλησε με πληγέντες και πραγματοποίησε αυτοψία στις αγροτικές εκμεταλλεύσεις που χτυπήθηκαν από τις χαλαζοπτώσεις.

Σε αυτό το πλαίσιο ο κ. Χρήστος Τριαντόπουλος δήλωσε σχετικά: «Έπειτα από τις σοβαρές χαλαζοπτώσεις που έπληξαν την περιοχή μας την περασμένη Δευτέρα και σε συνέχεια επικοινωνίας με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζο, βρεθήκαμε σήμερα στο Περίβλεπτο, τις Μικροθήβες, το και τον Αλμυρό.

Κατά την επίσκεψη, είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε με πληγέντες αγρότες, αλλά και να δούμε από κοντά τη σοβαρή καταστροφή που προκάλεσε το χαλάζι.

Σε συνεργασία με την του ΕΛΓΑ, καθώς και τα στελέχη του, ακολουθείται η νέα τακτική που εφαρμόζεται την τελευταία περίοδο και προσδιορίζεται από τη γρήγορη πραγματοποίηση αυτοψιών και την επιτάχυνση των αποζημιώσεων. Αυτό, άλλωστε, έγινε και το 2021, όπου οι αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ στη Μαγνησία ανήλθαν στα 6,6 εκατ. ευρώ. Έτσι θα γίνει και φέτος, με στόχο, αφού ολοκληρωθούν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες, οι αποζημιώσεις να καταβληθούν την περίοδο αμέσως μετά το καλοκαίρι. Η συνεργασία με όλους συνεχίζεται και την Παρασκευή, καθώς ο αντιπρόεδρος του ΕΛΓΑ θα επισκεφθεί την περιοχή».

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση