Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Επίσκεψη Αλέξη Χαρίτση στον Οργανισμό Λιμένος Βόλου
Επίσκεψη Αλέξη Χαρίτση στον Οργανισμό Λιμένος Βόλου

Επίσκεψη Αλέξη Χαρίτση στον Οργανισμό Λιμένος Βόλου

Συνάντηση με τη διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Βόλου και συγκεκριμένα, την πρόεδρο του Δ.Σ. του ΟΛΒ Βίκυ Μήτρου και τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΛΒ Σωκράτη Αναγνώστου, καθώς και με εκπροσώπους του Συλλόγου εργαζομένων, είχε την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου, ο πρώην υπουργός Αλέξης Χαρίτσης, νυν τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ. συνοδευόμενος από τους του Νομού Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο και Κατερίνα Παπανάτσιου, τον πρώην πρόεδρο του ΟΛΒ Παντελή Σκάγιαννη, καθώς και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Η διοίκηση καλωσόρισε τον κ. Χαρίτση και αναφέρθηκε στις πολύπλευρες δραστηριότητες του λιμένος, που καλύπτει εμπορικές δραστηριότητες, δραστηριότητες αλιείας, yachting, κρουαζιέρα, container κ.ά., ενώ ειδική αναφορά έγινε στα δύο νέα μηχανήματα τα οποία προμηθεύτηκε ο ΟΛΒ, όπως ο νέος γερανός και το νέο μηχάνημα στοιβασίας, με τον κ. Χαρίτση να διαπιστώνει ότι με την ανανέωση του νέου μηχανολογικού εξοπλισμού, αναβαθμίζεται ο ρόλος του λιμένος.

Από πλευράς της διοίκησης του ΟΛΒ, έγινε αναφορά στην κρουαζιέρα, στο yachting και στις μεγάλες ανάγκες για θέσεις αγκυροβολίου που υπάρχουν και στα πλεονεκτήματα της πόλης και του λιμένος από το Homeport yachting.

Ο κ. Χαρίτσης, ενημερώθηκε για τα την χρηματοδότηση της Γ' προβλήτας και τη μεταφορά σε αυτή εκφόρτωσης του από την Α΄προβλήτα, καθώς και για τον αποχαρακτηρισμό και παραχώρηση του πάρκου του Αγ. Κωνσταντίνου στον Δήμο Βόλου, ενώ ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ήταν η συζήτηση για τις και την είσοδο του σιδηροδρόμου στο λιμάνι.

Ο τομεάρχης και οι του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συμφώνησαν στην αναγκαιότητα επενδύσεων, πάντα όμως με το να κατέχει την πλειοψηφία του οργανισμού, έτσι ώστε το κράτος να είναι παρόν με αποφασιστικό τρόπο στις αποφάσεις και στρατηγικές ανάπτυξης του λιμένα.

Οι ιδιώτες εξάλλου συχνά, βλέπε COSCO, δεν υλοποιούν τις δεσμεύσεις τους για επενδύσεις, ενώ με ευθύνη του κράτους δεν κηρύσσονται έκπτωτοι όπως θα έπρεπε.

«Να μην πέσουμε στα χέρια της COSCO, ή σε αντίστοιχα χέρια», ήταν και το αίτημα των εκπροσώπων των εργαζομένων. Οι εργαζόμενοι ανέφεραν ότι εργάζονται πέρα από το επιτρεπόμενο όριο υπερωριών τους, εξαιτίας της ένταξής τους στο Ενιαίο Μισθολόγιο του Δημοσίου. Οι ανάγκες όμως του λιμένα είναι 24ωρες και το προσωπικό δεν επαρκεί. Αυτό τους αναγκάζει να εργάζονται σε επικίνδυνες και απαιτητικές εργασίες, πέραν του ωραρίου τους, Κυριακές και αργίες, χωρίς αποζημίωση.

Ο πρώην υπουργός δεσμεύτηκε να βοηθήσει στο θέμα του προσωπικού του ΟΛΒ αλλά και στο θέμα της έλλειψης πλοηγών (υπάλληλοι που ανήκουν στο Υπουργείο Ναυτιλίας) που δυσχεραίνει επιπρόσθετα τις εργασίες του λιμένα.

Ο ΟΛΒ είναι το μεγαλύτερο λιμάνι της χς που βρίσκεται ακόμη στα χέρια του δημοσίου. Είναι απαραίτητο να γίνουν οι σωστές κινήσεις για την ανάπτυξή του.

Σε αυτές συμπεριλαμβάνονται η παραχώρηση της χερσαίας ζώνης στον Δήμο Βόλου, η επέκταση του 3ου προβλήτα, οι (λιμάνι και τρένο).

Όλα τα παραπάνω ήταν πρωτοβουλίες των διοικήσεων της περιόδου διας με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή των διοικήσεων Σταυριδόπουλου και Τοζίδη-Σκάγιαννη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα παρακολουθεί τις εξελίξεις ώστε να υλοποιηθούν τα παραπάνω το ταχύτερο δυνατό. Τέλος, ο Αλέξης Χαρίτσης επανέλαβε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι υπέρ των επενδύσεων αρκεί ο λιμένας του Βόλου να παραμένει υπό τον έλεγχο του ελληνικού δημοσίου.

Οι εργαζόμενοι από την πλευρά τους, έθεσαν ζητήματα και προβληματισμούς σχετικά με την ένταξη των λιμένων για συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων στο ενιαίο , καθώς και για τους σχεδιασμούς του ΤΑΙΠΕΔ για την αξιοποίηση του λιμένος Βόλου.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση