Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων
Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων

Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων

Τιμήθηκε  η απελευθέρωση του Βόλου

Εκ μνήμης και τιμής για την 72η Επέτειο της Απελευθέρωσης του Βόλου από τα στρατεύματα Κατοχής των Γερμανών πραγματοποιούνται σήμερα στον  Βόλο, με τη συμμετοχή αντιστασιακών οργανώσεων.

Στις 7.00 το πρωί, η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Βόλου παιάνιζε  τον Εωθινό στους κεντρικούς ς του Βόλου και της Νέας Ιωνίας.

Οι εκ  ξεκίνησαν με επιμνημόσυνη δέηση και στεφάνων στις 11.00 το πρωί, ανήμερα της επετείου, στο Μνημείο Εθνικής Αντίστασης στην Πλατεία Ρήγα ου (πίσω από το Δημαρχείο Βόλου και δίπλα από το περίπτερο του ΕΟΤ), παρουσία του ασκούντα χρέη δημάρχου Θ. Θεοδώρου, του πολιτευτή της ΝΔ και εκπροσώπου της Περιφέρειας ς  Γ. Καλτσογιάννη, δημοτικών συμβούλων, του γραμματέα της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Βογιατζή, εκπροσώπου της υφυπουργού ΠΟΜΕΔΙ Μαρίνας Χρυσοβελώνη, εκπροσώπου αντιστασιακών και της Ισραηλιτικής Κοινότητας Βόλου  κ.ά.

Ο περιφερειακός σύμβουλος και εκπρόσωπος της Περιφερειακής Ενότητας δήλωσε ότι πρόκειται για μια ιστορική μέρα για το Βόλο και πρέπει αυτές τις ημέρες μνήμης να τις θυμόμαστε, να μεταλαμπαδεύουμε όλα αυτά που έζησαν οι πρόγονοί μας, για να εξασφαλίσουν το σημερινό βιοτικό επίπεδό μας.«Να μην ξεχνούμε, να τιμούμε και να συνεχίζουμε, είπε χαρακτηριστικά.

Ο εκτελών χρέη δημάρχου Βόλου Θάνος Θεοδώρου ανέφερε ότι η ημέρα απελευθέρωσης του Βόλου οφείλει να θυμίζει αγώνες, ιδανικά και αξίες, ειδικά τους δύσκολους καιρούς που διανύουμε. «Με τη σημερινή εκδήλωση, αποδίδουμε την τιμή που οφείλουμε, σε όσους πάλεψαν για την ελευθερία μας.

Ο συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Βογιατζής υπενθύμισε τη συμβολή της Μαγνησίας στην Εθνική Αντίσταση και το ρόλο του 54ου Συντάγματος ΕΛΑΣ και πρόσθεσε: «Εμείς οι απόγονοι εκείνων των ηρωικών ανθρώπων καλούμαστε σε κάθε περίπτωση να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων, σε μια στιγμή που η χώρα περνάει δύσκολες καταστάσεις».

Ακολούθησε στεφάνων στους τόπους μαρτυρίου και θυσίας για την ελευθερία και συγκεκριμένα, στις φυλακές Αλεξάνδρας, στην Πλατεία Ελευθερίας και στην Κίτρινη Αποθήκη, ενώ το απόγευμα στις 5.30 θα γίνει κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των ομαδικώς εκτελεσθέντων από τους Γερμανούς στο 6ο χλμ της οδού Βόλου – Λάρισας, σημεία όλα αναφοράς και μνήμης της νεότερης ιστορίας του Βόλου.

Οι επετειακές εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν με την υποστολή της σημαίας στις 5.30 το απόγευμα στο Ηρώον στην παραλία του Βόλου.

 

apeleftherosi2-2 apeleftherosi2-1

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση