Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΒΟΛΟΣ / Επιμένει στην δημιουργία Μονάδας Επεξεργασίας Αποβλήτων που θα παράγει SRF
Επιμένει στην δημιουργία Μονάδας Επεξεργασίας Αποβλήτων που θα παράγει SRF

Επιμένει στην δημιουργία Μονάδας Επεξεργασίας Αποβλήτων που θα παράγει SRF

Η γυρίζοντας την πλάτη στους

 

Γυρίζει την πλάτη στους   η και επιμένει στην Μονάδας Επεξεργασίας Αποβλήτων που θα παράγει .

Μάλιστα σε σημερινή συνέντευξή του ο δήμαρχος Βόλου, Αχ. Μπέος, άσκησε σκληρή κριτική στον περιφερειάρχη Θεσσαλίας  Κ. Αγοραστό και στην αντιπεριφερειάρχη Δωροθέα Κολυνδρίνη αλλά και στους συμβούλους της πλειοψηφίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο που πρότειναν τη εργοστασίου που δεν θα παράγει , τονίζοντας ότι λειτούργησαν μικροπολιτικά.

Για τον ίδιο λόγο , με του σήμερα τους ζητά να επανεξετάσουν το θέμα και να συνεδριάσουν εκ νέου και να δώσουν θετική γνωμοδότηση, «για να πάμε όλοι μαζί για το καλό της πόλης του Βόλου και του περιβάλλοντος» είπε.

Ο Αχ. Μπέος κατηγόρησε τον ω κ. Αγοραστό ότι  έκανε μεγάλο πολιτικό ατόπημα με αυτή την και έδωσε εντολή στο .γ. του Δήμου Στ. Διαμαντίδη και στη νομική υπηρεσία να αποστείλουν τον περιφερειάρχη ή ως αίτηση θεραπείας ή ως ορθή επανάληψη της διαδικασίας του περιφερειακού συμβουλίου, γιατί όπως τόνισε, “επέλεξαν να μην λάβουν υπόψη τους το τι προβλέπουν οι οδηγίες της Ε.Ε. αλλά και ο εθνικός και περιφερειακός σχεδιασμός διαχείρισης των αποβλήτων”.

“Η  απόφαση είναι γνωμοδοτικού χαρακτήρα. (…) Το εργοστάσιο θα γίνει, γιατί εμείς δεν κοροϊδεύουμε τον κόσμο, δεν παίρνουμε αποφάσεις για ψηφοθηρικούς λόγους, δεν μας αφορά το πολιτικό κόστος. Λειτουργούμε με γνώμονα το συμφέρον της πόλης και των πολιτών».

Επίσης  τους επέκρινε γιατί δέχθηκαν ως συνομιλητές και μέσα στην αίθουσα του περιφερειακού συμβουλίου τις οικολογικές οργανώσεις και κινήσεις πολιτών και προσθεσε ότι η πρόταση των  Σαχαρίδη και Γουργουλιάνη είναι η να καίει εναλλακτικά καύσιμα και όχι στην σημερινή αναλογία, γιατί αυτό είναι επιβαρυντικό για το περιβάλλον. Τέλος διεμήνυσε ότι από τη στιγμή που αποδειχθεί ποιο εργοστάσιο με τη λειτουργία του επιβαρύνει την της πόλης, εκείνος θα είναι ο πρώτος που θα το κλείσει.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Παράσυρση 12χρονου στην Αγριά #παράσυρσημεμηχανάκι - https://t.co/9cEOooXEsB -

  • Ο ύπατος αρμοστής του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας - https://t.co/HKjdqTX0sp… -

  • Θερινά δρομολόγια του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου #ΑστικέςΣυγκοινωνίεςΒόλου - https://t.co/K27VDcMyfX -

"Αλιεύοντας" την είδηση