Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Επιμένει ο Αχ. Μπέος στην κατασκευή εργοστασίου επεξεργασίας απορριμμάτων
Επιμένει ο Αχ. Μπέος στην κατασκευή εργοστασίου επεξεργασίας απορριμμάτων

Επιμένει ο Αχ. Μπέος στην κατασκευή εργοστασίου επεξεργασίας απορριμμάτων

Αμετακίνητος  ο Αχ. Μπέος στο θέμα  κατασκευής εργοστασίου επεξεργασίας απορριμμάτων και στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, ενώ  αναφέρθηκε και στο ζήτημα των Σταγιατών λέγοντας- μεταξύ άλλων- ότι “Θα κάνουμε ό, τι πρέπει – Κανείς δεν θα πάει για ”.

Κατά την ενημέρωση του σώματος, ο δήμαρχος απευθυνόμενος προς τους επικεφαλής των μειοψηφιών άνσυ Καπούλα και Ι. Αποστολάκη τους κάλεσε να μην εκτίθενται, επισημαίνοντας ότι “σε μία εβδομάδα περνά το νομοσχέδιο πως τα σκουπίδια γίνονται ενέργεια. ελοιοποιείστε. α παρακάμψετε πολιτικές σαπίλες του παρελθόντος και το εργοστάσιο θα γίνει γιατί πληροί τις προϋποθέσεις κι είναι σύμφωνα με τον εθνικό και τον ευρωπαϊκό σχεδιασμό Να είστε πιο προσεκτικοί εκτίθεστε στα μάτια του κόσμου”.

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. . Μουλάς εξέφρασε την απορία του και την εντύπωση που του έκανε το γεγονός ότι καμία παράταξη δεν πήρε θέση στο ζήτημα των Σταγιατών που βγήκαν οι . ” Ποιούν τη νήσσα” και να βγάλουν και οι Νταλάρηδες . Τι έρχεστε κ. Αποστολάκη εδώ να χαμογελάτε;”

Ο επικεφαλής της ΛΑΣ Απ. Ριζόπουλος,  ανέφερε ότι ο ενδεδειγμένος τρόπος είναι η διαλογή στην πηγή και όχι η αποξήρανση και καύση, ενώ για το νερό των Σταγιατών πρόσθεσε ότι “το νερό είναι δημόσιο κοινωνικό αγαθό και το 2011 που εσείς δεν ήσασταν στην πόλη όταν βρέθηκαν κωλοβακτηρίδια στα νερά σε , Κατηχώρι, Σταγιάτες. Τότε είχε δημιουργηθεί σοβαρό πρόβλημα και τότε είχε καταγγελθεί η Δ.Α. γιατί είχε ρίξει πολύ χλώριο. Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα. Πρέπει να γίνονται ,  να μετράται το μικροβιακό φορτίο και κάτω από 3.000 πολίτες να χλωριώνεται το νερό”  και  πρότεινε να συσταθεί επιτροπή, αποτελούμενη από τους κατοίκους των Σταγιατών, τη ΔΕΥΑΜΒ και τη Δ.Α. και αν χρειάζεται χλωρίωση να γίνει.

Ο Αχ. Μπέος απάντησε στον κ. Ριζόπουλο  ότι αναφέρεται σε ένα βασιλικό διάταγμα για τον αριθμό των κατοίκων και την χλωρίωση και  είπε: “Δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Έχετε μείνει πολύ πίσω. Αφήστε να κάνουμε τη δουλειά μας. Η ΔΕΥΑΜΒ έχει πάρει απόφαση τι θα γίνει Κανείς δεν θα πάει για . Όσοι παίζουν με τη δημόσια υγεία οι ποινές είναι βαριές και δεν θα διακινδυνεύσουμε για κανέναν και αυτές οι 20 – 30 οικογένειες που δε θέλουν να συνδεθούν με το δίκτυο και την αποχέτευση δεν είναι δικό τους το νερό. Εμείς δεν φοβόμαστε τη σύγκρουση. Η σύγκρουση μας δίνει ”.

Η επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Νάνσυ Καπούλα,  τόνισε ότι υπάρχει παραπληροφόρηση και η οδηγία αναφέρεται στο υπόλειμμα των μονάδων επεξεργασίας. “Μην μπερδεύουμε τα σύκα με τα σταφύλια,  είναι δύο διαφορετικά πράγματα” με τον δήμαρχο να της απαντά: “Δε μας αρέσουν τα σύκα και τα σταφύλια γιατί έχουμε ζάχαρο” και την κ. Καπούλα να ανταπαντά: “Δεν θέλω να σας το ανεβάσω”.

Επίσης  σχολίασε και την στάση του προέδρου του Δ.Σ. για το νερό των Σταγιατών λέγοντας ότι έχει τοποθετηθεί για το θέμα αυτό.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση