Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Επιλογή Ευθύνης: “Το “Μονακό” που έταξαν αποδεικνύεται “Παλέρμο”
Επιλογή Ευθύνης: “Το “Μονακό” που έταξαν  αποδεικνύεται  “Παλέρμο”

Επιλογή Ευθύνης: “Το “Μονακό” που έταξαν αποδεικνύεται “Παλέρμο”

“Το παιχνίδι με το οποίο κέρδισαν τις εκλογές έχει καταρρεύσει , γι' αυτό κυριολεκτικά έχουν χάσει τ' αυγά και τα πασχάλια. Η κραυγαλέα πια αδυναμία τους , μετατρέπεται σε διαρκή επιθετικότητα, μισαλλοδοξία πολωτικό και διχαστικό λόγο.» Αυτά τόνισαν σε σημερινή τύπου τα μέλη της «Επιλογής Ευθύνης» Νατάσσα και Φ. Λαμπρινίδης , «κατακεραυνώνοντας» τη δημοτική αρχή.

Oι ίδιοι έκαναν λόγο για «μαύρη βίβλο» της Δημοτικής Αρχής στον δίχρονο απολογισμό της και κατηγόρησε τη Δημοτική Αρχή ότι είναι υπόλογη για τον διχασμό της πόλης, για τη βιομηχανία μηνύσεων, για τον ευτελισμό του Δημοτικού Συμβουλίου, για το γεγονός ότι για πρώτη φορά στην ιστορία του Βόλου ο δήμαρχος της όλης τέθηκε σε αργία κ.ά.
Η επικεφαλής της παράταξης Νατάσσα , τόνισε ότι το παραμύθι με το οποίο κέρδισαν τις εκλογές έχει καταρρεύσει γι' αυτό έχουν χάσει κυριολεκτικά τα αυγά και τα πασχάλια. Η κραυγαλέα αδυναμία τους μετατρέπεται σε διαρκή επιθετικότητα, μισαλλοδοξία, πολωτικό και διχαστικό λόγο, ανέφερε.

«Μη έχοντας το οποιοδήποτε για την πόλη, ανακαλύπτουν παντού εχθρούς, προσπαθώντας να χρεώσουν τη δική τους ευθύνη, πότε στη διαπλοκή, «σάπιο» πολιτικό σύστημα, πότε στα δημοσιογραφικά «σκουπίδια», πότε στους προηγούμενους, στις αντιπολιτεύσεις….», είπε η επικεφαλής της παράταξης που τόνισε ότι η ιστορία της πόλης τους έχει γίνει έμμονη ιδέα, διότι ξέρουν ότι το «παλιό» πολιτικό και αυτοδιοικητικό σύστημα κατάφερε με σκληρή προσπάθεια πολλών ανθρώπων και στήριξη της τοπικής κοινωνίας να κάνει το Βόλο μια ζηλευτή πόλη, με υποδομές που ελάχιστες στην Ελλάδα διαθέτουν.

Σχετικά με την αυτοδιοικητική συμμαχία η Νατάσσα Οικονόμου ανέφερε ότι όλοι αντιλαμβάνονται την κατάσταση στην πόλη και το θέμα απασχολεί πολλούς, ενώ η παράταξη είχε κάνει ανακοίνωση για το θέμα από τον Οκτώβριο του 2015. Όπως ανέφερε έχει ανοίξει η συζήτηση με την κοινωνία από πολλές πλευρές που θέλουν να βάλουν φρένο στην κατρακύλα και να υπάρξει ενεργός συμμετοχή της κοινωνίας. Επίσης τόνισε ότι γίνονται συζητήσεις με τους έξι ανεξάρτητους δημοτικούς συμβούλους και με την κοινωνία.

Ερωτηθείσα για τα οικονομικά, η Νατάσσα Οικονόμου είπε ότι η Δημοτική Αρχή έχει μεγάλα ποσά στο ταμείο γιατί το της είναι μηδενικό, παρόλα αυτά όμως εν πληρώνει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Από την πλευρά του ο Φ. Λαμπρινίδης είπε ότι σήμερα παρήλθε μεγάλο χρονικό διάστημα από την άνοιξη του 2014,οι πολίτες έβγαλαν τα συμπεράσματά τους και αυτοί είναι που θα δώσουν λύση στο αυτοδιοικητικό πρόβλημα που υπάρχει.

Όπως ανέφερε κοινωνικές και άλλες δυνάμεις απ' όλο το φάσμα, στηρίζουν τη συμμαχία και η αυτενέργεια των πολιτών για τα νερά, δείχνουν το δρόμο στις αυτοδιοικητικές δυνάμεις.

Επίσης τόνισαν ότι «μη έχοντας το οποιοδήποτε για την πόλη, ανακαλύπτουν παντού εχθρούς, προσπαθώντας να χρεώσουν την δική τους ευθύνη πότε στην διαπλοκή, πότε στο «σάπιο» πολιτικό σύστημα. Πότε στα δημοσιογραφικά «σκουπίδια», πότε στους προηγούμενους, στις αντιπολιτεύσεις , στην κυβέρνηση , την υφυπουργό, τον γ.γ. του ΥΠΕΣ και τους κυβερνητικούς βουλευτές , στον περιφερειάρχη , την αντιπεριφερειάρχη και τις υπηρεσίες της Περιφέρειας , στην Αποκεντρωμένη , στην Επίτροπο, στους δικαστές και τους δικηγόρους , στην Αστυνομία, στους εργαζόμενους του Δήμου και τις καθαρίστριες των σχολείων , στο ΤΕΕ , στον ΟΛΒ, στο και το Ορφανοτροφείο, στο Νοσοκομείο , στην Εκκλησία, στον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό και τους συνδέσμους φιλάθλων.»

Οι σύμβουλοι της α' ελάσσονος μειοψηφίας είπαν ακόμη: « Η ιστορία της πόλης και του Δήμου τους έχει γίνει έμμονη ιδέα. Γιατί ξέρουν πολύ καλά ότι το «παλιό» πολιτικό και αυτοδιοίκητο σύστημα της περιοχής μας , το οποίο καθημερινά , με απύθμενο θράσος και ισοπεδωτικό τρόπο λοιδορούν, κατάφερε-χωρίς να παραβλέπουμε λάθη, χαμένες ευκαιρίες αλλά και κάποια αρνητικά παραδείγματα –με σκληρή προσπάθεια πολλών ανθρώπων και στήριξη στους αγώνες της τοπικής κοινωνίας να κάνει το Βόλο μία ζηλευτή πόλη στην Ελλάδα , με υποδομές που ελάχιστες διαθέτουν.

Σε αυτή την τοπική ιστορία οι σημερινοί διοικούντες τον Δήμο δεν μετείχαν ποτέ ούτε κατ' ελάχιστο. Απρόσμενα προϊόντα μίας συγκυρίας που κατέβαζε δραματικά τον πήχυ , ζουν με τον φόβο ότι η συγκυρία θα παρέλθει και θα επιστρέψουν στην προηγούμενη ανυπαρξία και ανυποληψία τους,.

Γι' αυτό προσπαθούν να ξαναγράψουν το παρελθόν και να ελέγξουν , με όλα τα μέσα, το παρόν. Ό,τι και να κάνουν όμως, η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει. Και πρόσβαση στο μέλλον , δεν πρόκειται ποτέ να αποκτήσουν.
Το τιτάνιο της ανασυγκρότησης του Δήμου και της πόλης θα το αναλάβει μια μεγάλη αυτοδιοικητική συμμαχία , με ενεργό συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας , που θα βάλει οριστικά τέλος στην μαύρη αυτή σελίδα της τοπικής ιστορίας.»

Η Δημοτική Αρχή

Από τη Δημοτική Αρχή του Βόλου για τα όσα αναφέρθηκαν στη της επικεφαλής της παράταξης «Επιλογή Ευθύνης – Πάμε Σπίτι», Νατάσσας Οικονόμου, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:«Χασμουρήθηκαν και τα ..έδρανα της αίθουσας του Δημοτικού Συμβουλίου, από τις αφόρητες κοινοτοπίες και τους γελοίους ισχυρισμούς της γνωστής Νατάσσας και των υφισταμένων της. Φοβισμένοι και θλιβεροί δεν τόλμησαν να αντιπαρατεθούν στη διάρκεια του δημόσιου απολογισμού, ενώπιον των πολιτών και κατέφυγαν ως διαχρονικοί «λαγοί» στην «ασφάλεια» του μονολόγου μιας συνέντευξης τύπου.

Σε κάθε περίπτωση, ο διάλογος με πολιτικά πτώματα δεν είναι εφικτός. Τουλάχιστον αφού δεν μπορούν να κάνουν ένα ανοιχτό, δημοκρατικό διάλογο, ας περιοριστούν στα μνημόσυνα, εις ανάμνηση των μεγαλείων τους στα οποία ο λαός του Βόλου έβαλε οριστική ταφόπλακα».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση