Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Κατά της δημοτικής αρχής Βόλου η Νατάσσα Οικονόμου
Κατά της δημοτικής αρχής Βόλου η Νατάσσα Οικονόμου

Κατά της δημοτικής αρχής Βόλου η Νατάσσα Οικονόμου

α ενώσουν τις δυνάμεις τους όσοι διαφωνούν με την πολιτική της δημοτικής αρχής τόνισε η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Επιλογή Ευθύνης» ατάσσα Οικονόμου, προσθέτοντας ότι με τις υπόλοιπες παρατάξεις της αντιπολίτευσης μπορεί να βρεθεί κοινή πλεύση σε ορισμένα θέματα.

Η κα Οικονόμου κατηγόρησε τη ΔΑ για επικοινωνιακό «σόου» και για τα οικονομικά είπε πως τα επίσημα και αδιαμφισβήτητα στοιχεία του ισολογισμού 2014, που «κλείνει» τη θητεία της προηγούμενης διοίκησης και που εγκρίθηκε πρόσφατα από την παρούσα , χωρίς την οποιαδήποτε παρατήρηση – σημείωση – επιφύλαξη εκ μέρους της, ακυρώνουν πλήρως την παραπλανητική ρητορική της, αποκαλύπτουν την αναντιστοιχία ανάμεσα στα λόγια της και την πραγματικότητα, ξεσκεπάζουν τα ψέματα και τις συκοφαντίες της.

Η ίδια είπε πως τα επίσημα στοιχεία αποδεικνύουν πως, παρά τη δραματική μείωση της κρατικής χρηματοδότησης κατά τουλάχιστον 62%, τη μεγάλη οικονομική στενότητα των συμπολιτών και τα ταμειακά ελλείμματα των πρώην δήμων Βόλου, Αγριάς και ς, το διάστημα από 01-01-2011 έως και 31-08-2014, η απελθούσα , όχι μόνο δεν επιβάρυνε ούτε κατ' ελάχιστο τον Δήμο, αλλά μείωσε δραστικά το υφιστάμενο χρέος, με τους συντηρητικότερους υπολογισμούς, κατά 18 εκατ. ευρώ.

Ενδεικτικά, το διάστημα αυτό, εξοφλήθηκαν:
– 12,1 εκατ. ευρώ (-67%) βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις, από τις οποίες 8,6 εκατ. ευρώ (-77%), προς προμηθευτές,
– 2,2 εκατ. ευρώ (-21%) τοκοχρεολύσια των δανείων των πρώην Δήμων,
– 1,5 εκατ. ευρώ υποχρεώσεις των πρώην δημοτικών επιχειρήσεων προς ασφαλιστικά ταμεία,
– 1,2 εκατ. ευρώ τοκοχρεολύσια των δανείων των πρώην δημοτικών επιχειρήσεων, στα οποία οι πρώην Δήμοι ήταν εγγυητές.
Επίσης:
– Καμία νέα δανειακή υποχρέωση δεν δημιουργήθηκε στο Δήμο.
– Στον Δήμο, παραδόθηκε ταμείο 6.776.621,78 ευρώ και στη δήθεν «χρεοκοπημένη» ΔΕΥΑΜΒ 5.099.613,95 ευρώ.

Και όλα αυτά, όταν το θέμα των «κόκκινων» δήμων στη χώρα μας, όχι μόνο δεν έχει λήξει ακόμη, αλλά υπάρχουν πολλοί δήμοι που δεν μπορούν καν να συντάξουν ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς για το 2016

Η πολύτιμη «προίκα» της προηγούμενης δημοτικής αρχής στην τωρινή είναι ένας δήμος με χρηστή διοίκηση και μηδενική ανοχή σε κάθε φαινόμενο διαφθοράς, τόνισε η κα Οικονόμου και πρόσθεσε πως ο δήμος είναι οικονομικά, επιχειρησιακά και προγραμματικά έτοιμος για τις προκλήσεις του τος και συγκεκριμένα:

-Ένας δήμος οικονομικά υγιής και νοικοκυρεμένος, με μικρές βραχυπρόθεσμες και απολύτως ελεγχόμενες μακροπρόθεσμες υποχρεώσεις, για να έχουν σήμερα την ευχέρεια να σκορπούν χρήματα για επικοινωνιακά «σόου».

-Ολοκληρωμένη προετοιμασία για το νέο ΕΣΠΑ, με μελέτες και εξασφαλισμένη χρηματοδότηση δεκάδων εκατομμυρίων, στον Δήμο και τη ΔΕΥΑΜΒ.

Η επικεφαλής της α' ελάσσονος μειοψηφίας είπε ακόμη: «Από αυτή τη δημοτική αρχή είναι αδύνατο να προκύψει η οποιαδήποτε ελπίδα. Οι άνθρωποι αυτοί επιδίωξαν από την αρχή το διχασμό και την απομόνωση του Βόλου, πιστεύοντας ότι με τον τρόπο αυτό θα εδραιώσουν τη «νέα τάξη πραγμάτων». Εκφέρουν καθημερινά ένα λόγο διχαστικό, άγονο, πεζοδρομιακό, παραπλανητικό, λαϊκιστικό, «χρυσαυγίτικο». Λόγο του χθες, με μονότονα επαναλαμβανόμενους μύθους, με συνεχή στοχο προσώπων, με απειλές και νταηλίκια.

Πότε τους φταίει η προηγούμενη δημοτική αρχή, πότε τους φταίνε οι αντιπολιτεύσεις, πότε τα «κοπρόσκυλα» που διοίκησαν την πόλη τα τελευταία 40 χρόνια, πότε το «σάπιο» πολιτικό σύστημα, πότε η κυβέρνηση και κάποιοι βουλευτές, πότε η Επίτροπος, πότε τα δημοσιογραφικά «», πότε οι δικαστές και οι δικηγόροι, πότε οι εργαζόμενοι του Δήμου και οι καθαρίστριες των σχολείων, πότε το ΤΕΕ, πότε το ροκομείο και το Ορφανοτροφείο, πότε το Νοσοκομείο, πότε ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός και οι σύνδεσμοι φιλάθλων. Δεν γίνεται όμως συνεχώς να φταίνε οι άλλοι για όλα.

Θα συνεχίσουμε ως παράταξη να ασκούμε γόνιμη, δημιουργική και μαχητική αντιπολίτευση. Από τη θέση που μας έταξαν οι συμπολίτες μας, θα αντιταχθούμε με όλες μας τις δυνάμεις σε αυτή τη νοσηρή κατάσταση, που απαξιώνει τους θεσμούς και καθηλώνει την πόλη. Αρκετή η ζημιά που έχει γίνει».

Η ίδια είπε ακόμη πως ενισχύεται η συλλογική λειτουργία και ενδυναμώνουν την παρουσία τους στην κοινωνία και τα προβλήματά της και ότι σε συνέχεια των αποφάσεων της συνέλευσής τους, τον περασμένο Δεκέμβριο, για τη συγκρότηση του Συντονιστικού Οργάνου της παράταξης, στο εξής, την ομάδα των δημοτικών και τοπικών συμβούλων και των εκπροσώπων στα νομικά πρόσωπα και τις διάφορες επιτροπές του Δήμου, θα πλαισιώνει και μία ομάδα νέων ανθρώπων, υποψηφίων του συνδυασμού , ως ένα πρώτο δείγμα ανανέωσης και ανάδειξης μιας νέας γενιάς αυτοδιοικητικών στελεχών, ως ένα μήνυμα κοινωνικής συμμετοχής και προοπτικής.

Πρόκειται για πολίτες από ένα ευρύ φάσμα του επαγγελματικού και κοινωνικού χώρου, με διάθεση ανιδιοτελούς προσφοράς στον τόπο τους και συγκεκριμένα: Άγγελος Γεωργακόπουλος (αγρότης-παραγωγός), Εύα Γιαλίδη (), Αγγελική Γκούρου (εκπαιδευτικός), Σπύρος Κούριας (εκπαιδευτικός-ελεύθερος επαγγελματίας), Νίκος Παναγιωτόπουλος (ιδιωτικός υπάλληλος), Γιώργος Παπαποστόλου (δικηγόρος), Πέτρος Πετρούλιας (διασώστης ΕΚΑΒ), Θανάσης Σιούρας (δάσκαλος).

«Πολλοί θα ήθελαν να «πάμε σπίτι μας», αλλά εμείς είμαστε εδώ, ως «Επιλογή Ευθύνης» για την πόλη. Και «πάμε μπροστά» κατέληξε τα λεγόμενά της η κα. Οικονόμου.

Ο σύμβουλος Φ. Λαμπρινίδης τόνισε ότι όλοι θα πρέπει να δουν το αύριο του Βόλου και ότι χρειάζεται συνολική αναβάθμιση της αντιπολίτευσης, ενώ συμπλήρωσε: «Δεν αποτελούμε μέρος του προβλήματος, αλλά μέρος της λύσης. Ακολουθούμε την πολιτική των ανοικτών θυρών. Θα πρέπει να επικρατήσει το αυτοδιοικητικό κριτήριο».

Απάντηση της Δημοτικής Αρχής σε Νατάσσα Οικονόμου

Είπε πολλά, βαρετά και ανούσια ως συνήθως, η δοτή επικεφαλής της μειοψηφίας «ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΠΙΤΙ – ΠΑΜΕ ΣΤΕΦΑΝΟΒΙΚΕΙΟ» και φυσικά ούτε στο γιατί παρέδωσαν την πόλη σε αυτό το χάλι, ούτε γιατί τους εξεδίωξαν κακήν κακώς οι πολίτες, απάντησε.

Πάντως, αν μας επιτρέπει, μια συμβουλή. Ας εμπλουτίσουν τη λίστα των εθελοντών τους και με δυο τρεις ψυχολόγους. Θα τους χρειαστούν απαραιτήτως για στήριξη, καθώς μέχρι τις επόμενες εκλογές μεσολαβεί διάστημα τρεισήμισι ετών και τα σημάδια που δείχνουν είναι ήδη ανησυχητικά.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση