Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Επικράτηση Μητσοτάκη στη γαλάζια μάχη για την Προεδρία
Επικράτηση Μητσοτάκη στη γαλάζια μάχη για την Προεδρία

Επικράτηση Μητσοτάκη στη γαλάζια μάχη για την Προεδρία

Ο ενθουσιασμός του επιτελείου του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, όπου γίνεται λόγος για «καθαρή νίκη» αλλά και η κατήφεια του επιτελείου Μεϊμαράκη, σε συνδυασμό με την αποδοχή ότι η δυναμική των αποτελεσμάτων «δείχνει» ως επικρατέστερο νικητή τον πρώην υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, δίνουν στίγμα για το νικητή της εκλογικής αναμέτρησης για την Προεδρία της Νέας Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα, ο κ. όχι μόνον καταγράφει σημαντικό προβάδισμα στην αλλά έχει καταφέρει να εξαλείψει την απόσταση που τον χώριζε από τον κ. Ευ. Μεϊμαράκη σε αρκετές από τις περιφέρειες της χώρας. Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, ο κ. κατάφερε να επικρατήσει ακόμη και στο Βελλίδειο της Θεσσσαλονίκης, εκεί που μετά τον αποκλεισμό του κ. Απ. Τζιτζικώστα εκτιμάτο ότι η πλειοψηφία θα κινηθεί προς τον κ. Ευ. Μεϊμαράκη. Επισήμως, με βάση την ενσωμάτωση του 50% των αποτελεσμάτων, η εκλογή παραμένει ντέρμπι (50,1% Μητσοτάκης, 49,9% Μεϊμαράκης)

Το της κάλπης, εφόσον επιβεβαιωθούν τα μέχρι στιγμής δεδομένα, στέλνει ένα σαφές μήνυμα: αφενός ότι η πλειοψηφία των ψηφοφόρων της γαλάζιας εκλογικής αναμέτρησης (σ.σ. εκτιμάται ότι ψήφισαν στο δεύτερο γύρο περισσότεροι από 320.000 εκλογείς έναντι 404.000 το Δεκέμβριο) κινήθηκε με βασικό κριτήριο την ανάγκη ανανέωσης του κόμματος που πρέσβευε ο κ. , αφετέρου δε ότι ο συνασπισμός δυνάμεων που συσπειρώθηκε πίσω από τον κ. Μητσοτάκη (από κεντρώους μέχρι «σαμαρικούς» και δεξιούς) επικράτησε του «καραμανλικού» στρατοπέδου το οποίου συντάχθηκε με τον κ. Μεϊμαράκη.

Ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να προβεί σε δήλωση από το του στη Χαλκοκονδύλη.

 

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Είκοσι έξι θετικά κρούσματα στα rapid test στη Θεσσαλία #θετικάκρούσματαCovid19 - https://t.co/SJSSao6dUy -

  • Υπό μερικό έλεγχο #φωτιά στη Χαλυβουργία  #φωτιά - https://t.co/JsI89fCvCp -

  • Τέσσερις στους δέκα ανεμβολίαστους θα νοσήσουν #εμβολιασμένο - https://t.co/KOkL9gp2AF -

"Αλιεύοντας" την είδηση