Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » AEK: Πήρε τη νίκη και πέρασε στον τελικό του κυπέλλου
AEK: Πήρε τη νίκη και πέρασε στον τελικό του κυπέλλου

AEK: Πήρε τη νίκη και πέρασε στον τελικό του κυπέλλου

H νίκησε 2-1 τον Ολυμπιακό και παίρνει την πρόκριση για τους “4” του κυπέλλου, με την 3η της νίκη σε 4 ματς (ισοπαλία στο Καραϊσκάκη το άλλο) με τον Ολυμπιακό φέτος.

Η ΑΕΚ έχει πάρει τον αέρα του Ολυμπιακού και προκρίθηκε στα ημιτελικά του θεσμού εκμεταλλευόμενη το καλό της διάστημα στο δεύτερο ημίχρονο.

Η «Ένωση» συνεχίζει να είναι μέσα και στις τρεις διοργανώσεις ( 2η, Κύπελλο ημιτελικά και Εuropa League στους 32) την ίδια ώρα που ο Ολυμπιακός μένει μόνο στο στο -4 από την κορυφή και στην τρίτη θέση.

Ένα ημίχρονο χωρίς φάσεις

Δεν περιμέναμε κάτι καλύτερο από τις δύο ομάδες με βάση τα όσα μας είχαν δείξει στα προηγούμενα δύο παιχνίδια. Καμία σπουδαία φάση μπροστά από τις δύο , πολλά φάουλ, σκληρά μαρκαρίσματα και καμία διάθεση για δημιουργία. Ούτε από την ΑΕΚ ούτε από τον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν μόνο στο πρώτο τέταρτο ότι θα κυνηγήσουν το γκολ. Μιραλάς, Μάριν, Ανσαριφάρντ δεν τελείωσαν τις προϋποθέσεις που δημιουργήθηκαν όπως θα έπρεπε και οι «ερυθρόλευκοι» εμφανίστηκαν ξανά στην περιοχή του Μπάρκα στο 83′.

Η ΑΕΚ ήθελε να κρατήσει σε χαμηλό τέμπο το ματς (τουλάχιστον στο πρώτο ημίχρονο) και το κατάφερε. Δεν απειλήθηκε ουσιαστικά, δεν απείλησε σημαντικά (μόνο στη φάση του Κονέ στο 19′ με τον Ελληνα μέσο να κάνει τσαφ στην καλή σέντρα του Λόπες) και το ημίχρονο έκλεισε στο 0-0.

Κυρίαρχη ΑΕΚ, κατέρρευσε ο Ολυμπιακός

Ωστόσο στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ εμφάνισε ένα διαφορετικό πρόσωπο. Η «Ενωση» σε περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια της, κέρδισε πολλά μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και σε πολύ μακριά τον Ολυμπιακό από την περιοχή του Μπάρκα. Αυτό είχε ως ν' ανοίξει το σκορ εκμεταλλευόμενη την τραγική ανασταλτική λειτουργία του Ολυμπιακού. Ο Ρομαό έκανε λάθος διώξιμο πάνω στον Λιβάια ο οποίος κράτησε την μπάλα στον αγωνιστικό χώρο, αυτή έφτασε στ' αριστερά στον Μπακάκη ο οποίος έβγαλε την σέντρα σε μια άδεια περιοχή από παίκτες της ΑΕΚ. Ομως οι Ρομαό, Νικολαού και Κούτρης δεν πήγαν στην μπάλα με ο Χριστοδουλόπουλος στο 57′ ν' ανοίξει το σκορ με κεφαλιά χωρίς να κάνει !

Η αντίδραση του Ολυμπιακού δεν υπήρξε ποτέ. Αντίθετα η ΑΕΚ μυρίστηκε… και έψαξε και δεύτερο γκολ. Στο 64′ ο Προτό έδιωξε σε κόρνερ την εξαιρετική κεφαλιά του Κονέ και στο ίδιο λεπτό ο Μασούντ αστόχησε από την μικρή περιοχή (έστειλε την μπάλα άουτ). Οι δύο φάσεις δεν αφύπνισαν ποτέ τον Ολυμπιακό και στο 73′ ήρθε το 2-0 για την «Ενωση» μ' ένα εξαιρετικό γκολ του Αραούχο ο οποίος με αριστερό δυναμίτη έστειλε την μπάλα στη γωνία του Προτό…

Πηγή: gazzetta.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση