Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Επιφυλακτικός ο Σόιμπλε για ασφαλιστικό
Επιφυλακτικός ο Σόιμπλε για ασφαλιστικό

Επιφυλακτικός ο Σόιμπλε για ασφαλιστικό

Τη μετρ του σφαλιστικού και την οργάνωση του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων ανέδειξε ως τα κυριότερα σημεία της ς του ελληνικού προγράμματος ο ερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος χαρακτήρισε conditio sine qua non («εκ των ων ουκ άνευ») τη συμμετοχή του ΔΝΤ.

Σε δηλώσεις του μετά τη χθεσινή του , ο κ. Σόιμπλε εκτίμησε ότι η ελληνική πλευρά έχει προχωρήσει στο θέμα της οργάνωσης του Ταμείου ενώ για το ασφαλιστικό παρατήρησε: «Οι Ελληνες παρουσίασαν προτάσεις. Πρέπει να εξετάσουμε τώρα πιο προσεκτικά αν αυτές επαρκούν». Αναφερόμενος στα «άλλα εκκρεμή θέματα της ς», όπως η τραπεζική δια (governance) και «ο απογαλακτισμός της διοίκησης από την πολιτική», προέβλεψε ότι η αξιολόγηση «θα μπορούσε να διαρκέσει κάποιο χρόνο», προσθέτοντας ότι «αυτό είναι συνηθισμένο με την Ελλάδα». Πρόσθεσε ότι μετά την έξοδο της Κύπρου από το μνημόνιο, η Ελλάδα θα είναι η μόνη χώρα σε καθεστώς ESM.

Σε ό,τι αφορά το μεταναστευτικό, ο κ. Σόιμπλε εκτίμησε ότι η κατάρρευση της Συνθήκης θα μπορούσε «να οδηγήσει σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις, σε μια διακινδύνευση της Ευρώπης». Εκανε επίσης γνωστό ότι συμφώνησε με τον Ελληνα ομόλογό του Ευκλ. Τσακαλώτο πως «αν προχωρήσουμε στο κλείσιμο των συνόρων μας, όπως η Σουηδία, η χώρα που θα υποστεί μεγάλες συνέπειες θα είναι η Ελλάδα».

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση