Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Επιφυλακτικός ο Σόιμπλε για ασφαλιστικό
Επιφυλακτικός ο Σόιμπλε για ασφαλιστικό

Επιφυλακτικός ο Σόιμπλε για ασφαλιστικό

Τη μετρρύθμιση του ασφαλιστικού και την οργάνωση του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων ανέδειξε ως τα κυριότερα σημεία της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ , ο οποίος χαρακτήρισε conditio sine qua non («εκ των ων ουκ άνευ») τη συμμετοχή του ΔΤ.

Σε δηλώσεις του μετά τη χθεσινή συνεδρίαση του Ecofin, ο κ. εκτίμησε ότι η ελληνική πλευρά έχει προχωρήσει στο θέμα της οργάνωσης του Ταμείου ενώ για το παρατήρησε: «Οι Ελληνες παρουσίασαν προτάσεις. Πρέπει να εξετάσουμε τ πιο προσεκτικά αν αυτές επαρκούν». Αναφερόμενος στα «άλλα εκκρεμή θέματα της αξιολόγησης», όπως η τραπεζική διακυβέρνηση (governance) και «ο απογαλακτισμός της ς από την », προέβλεψε ότι η αξιολόγηση «θα μπορούσε να διαρκέσει κάποιο χρόνο», προσθέτοντας ότι «αυτό είναι συνηθισμένο με την Ελλάδα». Πρόσθεσε ότι μετά την έξοδο της Κύπρου από το μνημόνιο, η Ελλάδα θα είναι η μόνη χ σε καθεστώς .

Σε ό,τι αφορά το μεταναστευτικό, ο κ. Σόιμπλε εκτίμησε ότι η κατάρρευση της Συνθήκης Σένγκεν θα μπορούσε «να οδηγήσει σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις, σε μια διακινδύνευση της Ευρώπης». Εκανε επίσης γνωστό ότι συμφώνησε με τον Ελληνα ομόλογό του Ευκλ. Τσακαλώτο πως «αν προχωρήσουμε στο κλείσιμο των συνόρων μας, όπως η Σουηδία, η χώρα που θα υποστεί μεγάλες συνέπειες θα είναι η Ελλάδα».

Πηγή: kathimerini.gr

"Αλιεύοντας" την είδηση