Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Επιδοτήσεις: Νέα προγράμματα για φωτοβολταϊκά, θερμοσίφωνες, οικιακές συκευές
Επιδοτήσεις: Νέα προγράμματα για φωτοβολταϊκά, θερμοσίφωνες, οικιακές συκευές

Επιδοτήσεις: Νέα προγράμματα για φωτοβολταϊκά, θερμοσίφωνες, οικιακές συκευές

Συνολικά τέσσερα επιδοτούμενα προγράμματα για μείωση της ενεργειακής δαπάνης νοικοκυριών και επιχειρήσεων προκηρύσσει εντός του έτους το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, όπως δήλωσε σήμερα ο υπουργός Κώστας Σκρέκας στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου.

Πρόκειται για τα προγράμματα που αφορούν την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών, την  ηλιακών θερμοσίφωνων και οικιακών συσκευών καθώς και την εξοικονόμηση ενέργειας από μικρομεσαίες . Ειδικότερα:

  • Το πρόγραμμα για τα φωτοβολταϊκά που εξήγγειλε ο κ. στη θα προβλέπει επιδότηση για εγκατάσταση συστημάτων παραγωγής ρεύματος από φωτοβολταϊκά σε νοικοκυριά, επαγγελματίες και αγρότες. Ήδη έχει ψηφιστεί η νομοθετική ρύθμιση που διασφαλίζει τον απαιτούμενο χώρο στο δίκτυο διανομής ενώ είναι έτοιμη η υποδοχής των αιτημάτων του ΔΕΔΔΗΕ. Στόχος είναι η προκήρυξη έως τον Ιανουάριο.
  • Για το πρόγραμμα «Αλλάζω συσκευή» αναμένεται έγκριση από τις προκειμένου να ενταχθούν περισσότεροι επιλαχόντες, πέρα από εκείνους που έχουν ήδη ανακοινωθεί. «Όσο υπάρχουν επιλαχόντες θα προσπαθούμε να βρίσκουμε κονδύλια», ανέφερε ο υπουργός.
  • Το πρόγραμμα για τους ηλιακούς θερμοσίφωνες θα έχει προϋπολογισμό 65 εκατ. ευρώ. Στόχος είναι επίσης η προκήρυξη ως το τέλος του έτους.

Έρχεται το «Εξοικονομώ για »

Εντός των ημερών θα γίνει η προδημοσίευση του οδηγού του προγράμματος «Εξοικονομώ για επιχειρήσεις», ύψους 200 εκατ. ευρώ από τα οποία 100 εκατ. θα διατεθούν σε τουριστικές επιχειρήσεις και τα υπόλοιπα στους τομείς του εμπορίου και των υπηρεσιών.

Οι διαθέσιμοι πόροι είναι συνολικά 200 εκατ. ευρώ, ποσό που κατά το ήμισυ θα κατευθυνθεί στους τομείς του εμπορίου και των υπηρεσιών, με τα υπόλοιπα 100 εκατ. ευρώ να αφορούν τις επιχειρήσεις στον τουρισμό. Ως εκ τούτου δικαιούχοι της δράσης είναι οι υφιστάμενες μεσαίες, μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο εμπόριο, στις και στον τουρισμό (με όριο τις 100 κλίνες).

Για τους κλάδους εμπορίου και υπηρεσιών ενισχύονται έργα συνολικού προϋπολογισμού (χωρίς ) έως 100.000 ευρώ. Για τουριστικές επιχειρήσεις επιδοτούνται έργα συνολικού προϋπολογισμού από 50.000 έως και 500.000 ευρώ, με το ποσοστό ενίσχυσης στις μεσαίες επιχειρήσεις να είναι 40% και στις πολύ μικρές και μικρές να είναι 50%. Κάθε επιχείρηση είναι δυνατόν να υποβάλει αίτηση χρηματοδότησης ανά ΑΦΜ των οποίων ο μέγιστος επιλέξιμος προϋπολογισμός δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 500.000 ευρώ.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση