Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Επιχορήγηση μεταφορικού κόστους για 2.600 επιχειρήσεις των Β. Σποράδων
Επιχορήγηση μεταφορικού κόστους για 2.600 επιχειρήσεις των Β. Σποράδων

Επιχορήγηση μεταφορικού κόστους για 2.600 επιχειρήσεις των Β. Σποράδων

Τα χέρια 2.600 επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στα νησιά των Βορείων Σποράδων λύνει το πρόγραμμα που υλοποιείται από την Αναπτυξιακή Εταιρία Διαχείρισης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, με τον τίτλο “Μεταφορικό Ισοδύναμο για τις Επιχειρήσεις”, καθώς μέσω του προγράμματος θα καταβάλλεται στις το ποσό που κατέβαλλε η κάθε μονάδα για τη μεταφορά από τη χερσαία χώρα στην νησιωτική.

Το πρόγραμμα συνολικού προϋπολογισμού 250 εκ. ευρώ χρηματοδοτείται από τις δημόσιες επενδύσεις και αφορά τα τρία νησιά, ενώ εντάχθηκε και το μικρό νησί της Αμουλιανής στη Χαλκιδική.

Σύμφωνα με τον Γενικό Διευθυντή της ΑΕΔΕΠ Απόστολο Παπαδούλη η υλοποίηση του έχει ξεκινήσει από τις αρχές του έτους και οι ενδιαφερόμενες είναι στη Σκιάθο 1.216, στη Σκόπελο 775, στην Αλόννησο 432, και 15 στο Τρίκερι.

Τα χρήματα που θα διατεθούν σε βάθος τριών ετών (2019, 2020, 2021) ανέρχονται σε 6 εκ. ευρώ και κάθε επιχείρηση έχει την δυνατότητα να υποβάλλει μια αίτηση στο τέλος κάθε χρονιάς, ενώ επίσης μπορεί να καταθέσει μέχρι τρεις ανά έτος, λαμβάνοντας τμηματικά τα χρήματα από τη διαφορά που προκύπτει λόγω του κόστους μεταφοράς των προϊόντων στα νησιά.

Η αίτηση σύμφωνα με τον κ. Παπαδούλη υποβάλλεται ηλεκτρονικά και μέχρι στιγμής 317 έχουν προχωρήσει σε αυτή την ενέργεια.

Το πρόγραμμα αφορά πλήθος επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον τομέα της εστίασης, τον τουριστικό, μέχρι στην ένδυση και την υπόδηση και μεταφέρουν από παλέτες μέχρι και χύμα εμπόρευμα.

Η επιχορήγηση του κόστους μεταφοράς για που έχουν κύκλο εργασιών από 700.000€ και κάτω ανέρχεται στο 100%.

Επίσης για επιχειρήσεις με κύκλο μέχρι 40 εκ. ευρώ που είναι και το πλαφόν, η επιχορήγηση φτάνει στο 80%.

Ουσιαστικά σύμφωνα με τον κ. Παπαδούλη η μεταφορά στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στα νησιά θα γίνεται με τιμές ηπειρωτικής χώρας, με το πρόγραμμα να πληρώνει τη διαφορά που προκύπτει στο μεταφορικό κόστος.

Σημειώνεται ότι το ΦΠΑ που πληρώνεται στο κράτος δεν εντάσσεται στις επιλέξιμες δαπάνες.

Ο δυνητικός δικαιούχος χρησιμοποιεί για την εγγραφή και είσοδό του στο σύστημα μέσω των κωδικών του Taxisnet.

H αίτηση συμμετοχής υποβάλλεται από τους ενδιαφερόμενους στην ιστοσελίδα www.metaforikoisodynamo.gr.

Η αίτηση θα είναι ανοιχτή συνεχώς για τα έτη 2019,2020 και 2021 και την υποβάλλει η κάθε επιχείρηση που επιθυμεί να συμμετάσχει για πρώτη φορά στη δράση και διατηρεί το ίδιο Μοναδικό Αριθμό Νησιωτικής επιχείρησης (Man) για τις επόμενες περιόδους υποβολής.

Οι δικαιούχοι στη συνέχεια θα πρέπει να καταθέσουν ηλεκτρονικά, το σύνολο των παραστατικών τιμολόγησης, αντίγραφο έντυπο Ε3 της τελευταίας κλεισμένης διαχειριστικής χρήσης και το σύνολο των σχετικών λογιστικών καταχωρήσεων

 

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση