Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΥΓΕΙΑ » ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ » Επιχείρηση δωρεάς οργάνων στο Νοσοκομείο Βόλου
Επιχείρηση δωρεάς οργάνων  στο Νοσοκομείο Βόλου

Επιχείρηση δωρεάς οργάνων στο Νοσοκομείο Βόλου

Επιχείρηση ς οργάνων στήθηκε τ μεσάνυχτ στο του Βόλου. Μια 52χρονη Βολιώτισσα, που έχασε τη «μάχη» μετά από πέντε ημέρες νοσηλείας στη ΜΕΘ του “Αχιλλοπουλείου” είχε αποφασίσει τα δωρίσει τα όργανά της σε άλλους ασθενείς κάτι που έγινε μετά τον θάνατό της .

Η 52χρονη που είχε μεταφερθεί την περασμένη Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου, στο Βόλου, σε κωματώδη κατάσταση, λόγω εγκεφαλικού επεισοδίου, δεν επανήλθε παρά τα χειρουργεία και τις προσπάθειες των γιατρών.

Επιθυμία της όταν ήταν εν , αλλά και των συγγενών της ήταν να γίνει των οργάνων της, για να χαρίσει σε άλλους ανθρώπους.

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου και οι γιατροί της ΜΕΘ ενημέρωσαν το Εθνικό Κέντρο Μεταμοσχεύσεων και μετά από συνεννόηση με Νοσοκομεία της χς, στήθηκε γέφυρα ζωής με το «Αχιλλοπούλειο», όπου τα μεσάνυχτα έφτασαν κλιμάκια γιατρών του Ωνάσειου καρδιοχειρουργικού κέντρου και του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

Μετά από επέμβαση αρκετών ωρών, τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, οι ομάδες μεταμόσχευσης, πήραν μόνο τους κερατοειδείς χιτώνες των ματιών της 52χρονης (που μεταφέρθηκαν για μεταμόσχευση σε ασθενείς στο Ιπποκράτειο), ενώ τα υπόλοιπα όργανα (καρδιά, ήπαρ, νεφροί κ.λπ.) κρίθηκαν μη συμβατά και οι γιατροί αποφάσισαν να μην τα αφαιρέσουν.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση