Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. για εκκένωση της κατάληψης στο ΑΠΘ – 33 προσαγωγές
Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. για εκκένωση της κατάληψης στο ΑΠΘ – 33 προσαγωγές

Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. για εκκένωση της κατάληψης στο ΑΠΘ – 33 προσαγωγές

Επιχείρηση της Aστυνομίας για την εκκένωση της κατάληψης στην Πρυτανεία του ΑΠΘ πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί.

Σύμφωνα με την από εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, έχουν προσαχθεί συνολικά 33 άτομα (26 άνδρες και 7 γυναίκες), από τους οποίους 32 Έλληνες και ένας Κύπριος. Οι 19 από αυτούς δήλωσαν φοιτητές του ενώ οι υπόλοιποι 14 δεν σχετίζονται με το πανεπιστήμιο.

epicheirisi-tis-el-as-gia-ekkenosi-tis-katalipsis-sto-apth-33-prosagoges0

Σε εξέλιξη βρίσκεται η ταυτο τους και εφόσον χρειαστεί θα ακολουθήσει νεότερη .

epicheirisi-tis-el-as-gia-ekkenosi-tis-katalipsis-sto-apth-33-prosagoges1

Η συντονισμένη επιχείρηση της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή δυνάμεων Ε.Κ.Α.Μ., Ο.Π.Κ.Ε. καθώς και της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων και των Διευθύνσεων Αστυνομίας και Τροχαίας Θεσσαλονίκης ξεκίνησε γύρω στις 6 το πρωί και ολοκληρώθηκε στις 07:20.

epicheirisi-tis-el-as-gia-ekkenosi-tis-katalipsis-sto-apth-33-prosagoges2

epicheirisi-tis-el-as-gia-ekkenosi-tis-katalipsis-sto-apth-33-prosagoges3

epicheirisi-tis-el-as-gia-ekkenosi-tis-katalipsis-sto-apth-33-prosagoges4

Σημειώνεται ότι ήδη από τη Δευτέρα υπήρχαν πληροφορίες ότι επίκειτο αστυνομική επέμβαση για την εκκένωση της κατειλημμένης πρυτανείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Το βράδυ της Δευτέρας σημειώθηκαν περιμετρικά του πανεπιστημίου όταν περίπου 100 άτομα, πραγματοποιώντας πορεία, επιχείρησαν να μπουν στον χώρο του ΑΠΘ, ανταποκρινόμενα σε κάλεσμα για ενίσχυση της κατάληψης μέσω του Athens Indymedia. Στη διάρκεια των επεισοδίων ένα άτομο συνελήφθη και εις βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί όπλων και απείθεια. Στην κατοχή του βρέθηκε ένα μαχαίρι και ένα σκεπάρνι. Αλλα τέσσερα άτομα που προσήχθησαν αφέθηκαν τελικά ελεύθερα.

epicheirisi-tis-el-as-gia-ekkenosi-tis-katalipsis-sto-apth-33-prosagoges5

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, περίπου 400 άτομα πραγματοποίησαν συνέλευση έξω από το κτίριο της πρυτανείας, ενώ την Τρίτη το πρωί ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης. Η ενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης είχε εκδώσει ανακοίνωση διαψεύδοντας δημοσιεύματα και πληροφορίες που ήθελαν την αστυνομία να προετοιμάζει επιχείρηση εκκένωσης της κατάληψης. «Οποιαδήποτε δήλωση ή δημοσίευμα περί δήθεν αστυνομικής επιχείρησης για εκκένωση της πρυτανείας του ΑΠΘ δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα».

epicheirisi-tis-el-as-gia-ekkenosi-tis-katalipsis-sto-apth-33-prosagoges6

Πάντως, δεν είχε περάσει απαρατήρητο το γεγονός ότι τη Δευτέρα μεταφέρθηκαν από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη δύο υδροφόρες («Αίαντες») της , όπως επίσης και αστυνομικοί των ΜΑΤ που έχουν εκπαιδευτεί στη χρήση των καμερών με τις οποίες καταγράφονται οι αστυνομικές επιχειρήσεις. Στη Θεσσαλονίκη μετέβη άλλωστε εκτάκτως το πρωί της Δευτέρας και ο . Ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, μάλιστα, είχε με τους επικεφαλής αξιωματικούς της ενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης στο αστυνομικό μέγαρο της πόλης.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση