Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΕΛΛΑΔΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Επί τροχάδην για την εκταμίευση των 2 δισ
Επί τροχάδην για την εκταμίευση των 2 δισ

Επί τροχάδην για την εκταμίευση των 2 δισ

Την ώρα που το Euroworking Group (EWG) θα συνεδριάζει σήμερα για να διαπιστώσει μεταξύ άλλων την πορεία υλοποίησης των προαπαιτούμενων μέτρων, η κυβέρνηση θα “τρέχει” για να καταθέσει το πολυνομοσχέδιο με τις διορθώσεις και τα επιπρόσθετα μέτρα που πρέπει να γίνουν.

Στην Αθήνα διατηρούν κάποια αισιοδοξία ότι σήμερα μπορεί να δοθεί θετικό σήμα από το EWG για την εκταμίευση της υποδόσης των 2 δισ ευρώ, αλλά τα μηνύματα που στέλνουν οι δανειστές της χώρας δείχνουν ότι στην καλύτερη περίπτωση απόφαση για την εκταμίευση θα υπάρξει την ερχόμενη εβδομάδα. Και αυτό γιατί θέλουν πρώτα να δουν το σύνολο των προαπαιτούμενων μέτρων να υλοποιείται πριν λάβουν την οποιαδήποτε απόφαση.

Πέραν του νέου πολυνομοσχεδίου που θα περιλαμβάνει συνταξιοδοτικές διατάξεις, ρυθμίσεις για την αγορά ενέργειας, το φορολογικό μηχανισμό, την παιδεία κλπ, το υπουργείο Οικονομικών θα πρέπει να καταθέσει και το νομοσχέδιο για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών. Το Σάββατο θα ανακοινωθούν από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) τα κεφάλαια που χρειάζονται οι ελληνικές τράπεζες και θα πρέπει να υπάρχει και ο νόμος για να ξεκινήσει άμεσα οι διαδικασία.

Αν όλα κυλήσουν ομαλά, το ενδιαφέρον θα μετατοπιστεί στην υλοποίηση του δεύτερου πακέτου προαπαιτούμενων μέτρων και στη συνεδρίαση του Eurogroup στις 9 Νοεμβρίου. Ημέρα που αναμένεται να ξεκινήσει και η άντληση κεφαλαίων από τις τράπεζες, ενώ ταυτόχρονα είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει και επίσημα ο πρώτος έλεγχος των δανειστών επί του προγράμματος.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ομαδική ένσταση Παλιουριωτών για τους δασικούς χάρτες - https://t.co/orK4yR02PB -

  • Ενώσεις Συντακτών-ΠΟΕΣΥ: Η επιβίωση του ΕΔΟΕΑΠ μας αφορά όλους - https://t.co/3lltyJM3YN -

  • Άσκηση της ΕΟΔ Μαγνησίας στην παραλία του Βόλου - https://t.co/mmgMehW8ar -

"Αλιεύοντας" την είδηση