Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΕΛΛΑΔΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Επί τροχάδην για την εκταμίευση των 2 δισ
Επί τροχάδην για την εκταμίευση των 2 δισ

Επί τροχάδην για την εκταμίευση των 2 δισ

Την ώρα που το (EWG) θα συνεδριάζει σήμερα για να διαπιστώσει μεταξύ άλλων την πορεία υλοποίησης των προαπαιτούμενων μέτρων, η κυβέρνηση θα “τρέχει” για να καταθέσει το πολυνομοσχέδιο με τις διορθώσεις και τα επιπρόσθετα μέτρα που πρέπει να γίνουν.

Στην Αθήνα διατηρούν κάποια αισιοδοξία ότι σήμερα μπορεί να δοθεί θετικό σήμα από το EWG για την της υποδόσης των 2 δισ ευρώ, αλλά τα μηνύματα που στέλνουν οι της χώρας δείχνουν ότι στην καλύτερη περίπτωση απόφαση για την θα υπάρξει την ερχόμενη εβδομάδα. Και αυτό γιατί θέλουν πρώτα να δουν το σύνολο των προαπαιτούμενων μέτρων να υλοποιείται πριν λάβουν την οποιαδήποτε απόφαση.

Πέραν του νέου πολυνομοσχεδίου που θα περιλαμβάνει συνταξιοδοτικές διατάξεις, ρυθμίσεις για την αγορά ενέργειας, το μηχανισμό, την κλπ, το υπουργείο Οικονομικών θα πρέπει να καταθέσει και το νομοσχέδιο για την των ελληνικών τραπεζών. Το Σάββατο θα ανακοινωθούν από την (ΕΚΤ) τα κεφάλαια που χρειάζονται οι ελληνικές τράπεζες και θα πρέπει να υπάρχει και ο νόμος για να ξεκινήσει άμεσα οι διαδικασία.

Αν όλα κυλήσουν ομαλά, το ενδιαφέρον θα μετατοπιστεί στην υλοποίηση του δεύτερου πακέτου προαπαιτούμενων μέτρων και στη του Eurogroup στις 9 Νοεμβρίου. Ημέρα που αναμένεται να ξεκινήσει και η άντληση κεφαλαίων από τις τράπεζες, ενώ ταυτόχρονα είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει και επίσημα ο πρώτος των δανειστών επί του προγράμματος.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Επιστολή δημάρχου Ρήγα Φεραίου  για εκμίσθωση δημοσίων εκτάσεων στη λίμνη Κάρλα #λίμνηΚάρλα - https://t.co/dptkfqLHRI -

  • Σύστημα άμεσης κοινωνικής παρέμβασης και Ειδικό Κινητό Κέντρο Επιχειρήσεων - https://t.co/659TQSNCOL… -

  • Το πλοίο #Typhoon στη Σκιάθο - https://t.co/KAhX3yvxX1 -

"Αλιεύοντας" την είδηση