Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Επί τάπητος το Τεχνικό Πρόγραμμα Βόλου στην Επιτροπή Διαβούλευσης
Επί τάπητος το Τεχνικό Πρόγραμμα Βόλου στην Επιτροπή Διαβούλευσης

Επί τάπητος το Τεχνικό Πρόγραμμα Βόλου στην Επιτροπή Διαβούλευσης

Λίγα μέλη συμμετείχαν σήμερα το πρωί στην για την συζήτηση του Τεχνικού Προγράμματος που τίθεται στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το απόγευμα.

Στην Επιτροπή παραβρέθηκαν μόλις τέσσερις φορείς και από τους δημοτικούς συμβούλους μόνο ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μαργ. Πατσιαντάς, καθώς και ο δήμαρχος Αχ. Μπέος, ο γ.γ. του Δήμου Στέλιος , ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Θαν. Σταυρίδης,και εκπρόσωποι του ΤΕΕ, της Ένωσης Ξενοδόχων, του Συνδέσμου Βιομηχανιών και του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού.

Ο δήμαρχος Βόλου τόνισε ότι προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής, με ορίζοντα τετραετίας, είναι η παρεμβάσεις στα σχολεία και η αλλαγή του δικτύου ηλεκτροφωτισμού, έργο αυτοχρηματοδοτούμενο.

Σε ερώτηση της προέδρου του ΤΕΕ Νάνσυς Καπούλα, ο δήμαρχος απάντησε ότι για το πρόγραμμα αντικατάστασης λαμπτήρων led έχει ληφθεί καταρχήν απόφαση για κέντρο Βόλου και Ν. Ιωνίας σε πρώτη φάση και στη συνέχεια στις Δημοτικές Ενότητες. Όπως διευκρίνισε, πρόκειται για σύγχρονους λαμπτήρες led, με 70% εξοικονόμηση ενέργειας και ο Δήμος μπορεί να εξοικονομήσει 5 εκ. € σε βάθος τετραετίας.

Ο ίδιος εξήγησε ότι η εταιρία θα αναλάβει για 10 χρόνια θα έχει τη συντήρηση και μέσα από την εξοικονόμηση θα αποπληρώνεται η κατασκευή. Κέρδος, θα είναι ακόμη τα έξοδα συντήρησης πάνω από 300.000 € ετησίως και, θα ξεκινήσει πιλοτικά πρόγραμμα για να γίνει καταγραφή τι θα παρέχουν οι λαμπτήρες σε εξοικονόμηση και απόδοση.

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Θαν. Σταυρίδης ανέφερε ότι είναι το πρώτο Τεχνικό Πρόγραμμα που καταθέσει η Δημοτική Αρχή και για τις παρεμβάσεις στα σχολεία σκοπεύει να αξιοποιήσει τα χρήματα από τις εκπτώσεις έργων, που αναμένεται να είναι περίπου 800.000 €, ώστε να διατεθεί συνολικά ποσό 1,3 εκ. €.

Ο γ.γ. του Δήμου τόνισε ότι δεν θα δοθούν σε ιδιώτη και η παραχώρηση σύμβασης είναι ενδεικτική, γιατί θα γίνει πρώτα πιλοτική εφαρμογή στο κέντρο του Βόλου και της Ν. Ιωνίας, για να διαπιστωθεί ενισχύουν όσα υπόσχονται οι εταιρίας, για εξοικονόμηση 60 με 70%, πριν ληφθεί απόφαση να αλλάξει το γερασμένο σύστημα σε όλο το Δήμο.

Η πρόεδρος του ΤΕΕ, απάντησε ότι για το έργο απαιτείται πολύ καλή μελέτη με καλά στοιχεία σε νούμερα.

Στη συνέχεια η Νάνσυ Καπούλα είπε πως στο Τεχνικό Πρόγραμμα προβλέπεται ποσό 100.000 € για μελέτες στις Δημοτικές Ενότητες και ρώτησε αν θα γίνει επικαιροποίηση της κυκλοφοριακής μελέτης.

Απαντώντας ο αντιδήμαρχος είπε ότι η Δημοτική Αρχή τόλμησε να κάνει παρεμβάσεις αλλά έβρισκε μπροστά της τον εισαγγελέα και πρόσθεσε ότι οι παρεμβάσεις στην και τη Δημητριάδος αποδίδουν και με καλύτερη αστυνόμευση θα βελτιωθεί κατά πολύ η κυκλοφορία στο κέντρο.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, τα χρήματα για τις μελέτες είναι ελάχιστα από ΣΑΤΑ 2016 μόνο 50.000 € για μελέτες και τα υπόλοιπα για το Μουσείο της Αργούς.

Η πρόεδρος του ΤΕΕ απάντησε ότι η κυκλοφοριακή μελέτη είναι πάγια τακτική και ότι τα μέτρα που παίρνει η Δημοτική Αρχή είναι αποσπασματικά και δημιουργείται πρόβλημα σε άλλο σημείο. Τόνισε δε ότι το ποσό των 100.000 € για μελέτες, είναι αρκετά για να γίνει επικαιροποίηση της κυκλοφοριακής μελέτης.

Εκ μέρους της Ένωσης Ξενοδόχων, ο Χαρ. Αναστασίου, τόνισε ότι δεν αφορά τους πολίτες ποιος κάνει τις μελέτες, αρκεί να μη σπαταλούνται χρήματα. «Το μεγάλο παράπονο των τουριστών είναι η σήμανση που είναι ελλιπέστατη. Δεν έχουμε καν οριοθετήσει το κέντρο του Βόλου», είπε και πρόσθεσε για τις διαγραμμίσεις στο δρόμο ότι θέλουν βάψιμο συνεχώς ενώ συμπλήρωσε ότι τα παρτέρια είναι όμορφα, αλλά δεν έχουν ένα τούβλο και με την πρώτη βροχή φεύγουν τα χώματα.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μαργαρίτης Πατσιαντάς αναφέρθηκε στη δραματική μείωση των πόρων προς την Αυτοδιοίκηση και τόνισε ότι πέρασε στο άλλο άκρο της πενίας, από τεχνικά προγράμματα εκατοντάδων εκατομμυρίων, σημειώνοντας ότι αν παραμείνει έτσι η κατάσταση θα υπάρξει πρόβλημα στη λειτουργία των Δήμων.

Ο κ. Πατσιαντάς συμπλήρωσε ότι οι είναι οι πλέον αδικημένοι και ότι στο τρίτο μνημόνιο δεν γίνεται καμία αναφορά στην αποκέντρωση στο πλαίσιο εκσυγχρονισμού του Κράτους.
Για το Δημοτικό Θέατρο Βόλου ο γ.γ. του Δήμου είπε στην πρόεδρο του ΤΕΕ ότι μελετάται τριπλή εναλλακτική λύση,.

Σύμφωνα με τον Στ. Διαμαντίδη, μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου, θα γνωστοποιηθεί η επιλογή, που είναι η ενίσχυση της υπάρχουσας κατασκευής, που θα ανέλθει στα 6 εκ. € με εκπτώσεις, οπότε με τα 12 εκ. €, σε ορίζοντα τετραετίας, θα μπορέσουν να γίνουν και τα άλλα έργα.
Τέλος, για το γκαράζ της Φιλελλήνων, ανέφερε ότι είναι έργο που λιμνάζει εδώ και 15 χρόνια, ο εργολάβος είναι έκπτωτος, γίνεται με επιβάρυνση 5 εκ. € για το Δήμο, εντάχθηκε στο Τεχνικό Πρόγραμμα και εκτίμησε ότι θα βρεθεί λύση.

διαβούλευση1

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αποτελέσματα Προαγωγικών εξετάσεων Κempo Karate 2021 #ΚempoKarate - https://t.co/494MBUSP8k -

  • Η ζωή αρχίζει όταν κλείνει ένας κύκλος… - https://t.co/PaAJUgRkjl -

  • Πέθανε στον ύπνο του 40χρονος αγιογράφος στη Ν. Αγχίαλο #αιφνίδιοςθάνατος - https://t.co/oI1aWUp9SF -

"Αλιεύοντας" την είδηση