Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Επί τάπητος θέματα βιομηχάνων -ΟΛΒ Α.Ε.
Επί τάπητος θέματα βιομηχάνων -ΟΛΒ Α.Ε.

Επί τάπητος θέματα βιομηχάνων -ΟΛΒ Α.Ε.

Συνάντηση  εργασίας μεταξύ των Διοικήσεων του Οργανισμού Λιμένος και του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας & Κεντρικής Ελλάδος πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 22/11/ στα γραφεία του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας & Κεντρικής Ελλάδος.

Τη διοίκηση του ΟΛΒ εκπροσώπησε ο πρόεδρος   Παντελής Σκάγιαννης και ο διευθύνων σύμβουλος Γεώργιος Τοζίδης, ενώ τη διοίκηση του με επικεφαλής την πρόεδρο του Συνδέσμου Ελένη Κολιοπούλου, εκπροσώπησαν επίσης ο ταμίας του Δ.Σ. Εμ. Ευσταθίου, τα μέλη του Δ.Σ.   Ι. Κιντά και  Αρ. Εφραιμίδης (εκπροσωπώντας και τον φορέα διαχείρισης «Α’ ΒΕΠΕ ΒΟΛΟΥ»), καθώς και εκπρόσωποι επιχειρήσεων μελών του Συνδέσμου όπως ο Μ. Βλάχος δ/ντής Εργοστασίου ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ, ο   Γ. Βαρούτσικος από την ΒΑΡΟΥΤΣΙΚΟΣ ΑΕ και ο Σωτ. Μπαντάς πρόεδρος & δ/νων σύμβουλος της Centaur Analytics.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης η γενική διευθύντρια του Συνδέσμου Φρ. Δαγλαρίδου και η υπεύθυνη του Τμήματος /Enterprise Europe Network-Hellas   Στ. Βαϊνά.

Σε ένα ιδιαίτερα θερμό και εποικοδομητικό κλίμα, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν θέματα ενδιαφέροντος των επιχειρήσεων που αφορούν στην περαιτέρω αξιοποίηση των εγκαταστάσεων και στην αναβάθμιση του εξοπλισμού του λιμένα, στο ύψος των χρεώσεων των τελών χρήσης αυτών, στην επαρκή στελέχωση σε τεχνικό προσωπικό, στην αναγκαιότητα συνεχούς λειτουργίας του λιμένα και στην αναβάθμιση της ικανότητας υποδοχής πλοίων μεγάλης χωρητικότητας.

Από την πλευρά των εκπροσώπων του Φορέα Διαχείρισης «Α’ ΒΕΠΕ ΒΟΛΟΥ» τέθηκαν επιπλέον τα θέματα που αφορούν στις προοπτικές ολοκλήρωσης της σύνδεσης του λιμανιού με το σιδηροδρομικό δίκτυο, καθώς και με το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου, για την παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών προς τις επιχειρήσεις, με γνώμονα την ανάπτυξη της Μαγνησίας, της Θεσσαλίας αλλά και της Κεντρικής Ελλάδας.

Η διοίκηση του ΟΛΒ  Α.Ε. αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει για τον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας του λιμένα.

Από τις δύο πλευρές επισημάνθηκε η αναγκαιότητα εξασφάλισης της αποτελεσματικής, εύρυθμης αλλά και ανταγωνιστικής σε θέματα κόστους, λειτουργίας του λιμανιού, που θα συντελέσουν στην ανάδειξή του ως σημαντικό παράγοντα συμβολής στην εξαγωγική δραστηριότητα των επιχειρήσεων της Κεντρικής Ελλάδας, αλλά και στην προσέλκυση νέων επενδύσεων στην ευρύτερη περιοχή.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στον ΟΛΒ ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς #ΜαργαρίτηςΣχοινάς… - https://t.co/nQrNwaVaQW -

  • Ασφαλτοστρώσεις σε #Αργαλαστή και Άφησσο #Αργαλαστή #Άφησσος - https://t.co/LsNB98NAo8 -

  • «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή»: Επιπλέον 44.660 νοικοκυριά εντάσσονται στο πρόγραμμα - https://t.co/VThtEBZlRC… -

"Αλιεύοντας" την είδηση