Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ / “Eπί τάπητος” τα προβλήματα του “Αχιλλοπούλειου ” σε σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας
“Eπί τάπητος”  τα προβλήματα του “Αχιλλοπούλειου ” σε σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας

“Eπί τάπητος” τα προβλήματα του “Αχιλλοπούλειου ” σε σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας

Oι ενέργειες, για ενίσχυση του Νοσοκομείου Βόλου, τέθηκαν “επί τάπητος” στη που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου στο Υπουργείο Υγείας, παρουσία του υπουργού Υγείας Ανδρέας Ξανθού, της υφυπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Μαρίνας Χρυσοβελώνη, βουλευτών Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου, Κατερίνας Παπανάτσιου και Μάκη Μπαλλή, καθώς και των διοικητών της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας Νέστορα Αντωνίου και του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου Βόλου Ματθαίου Δραμητινού.

Κατά την διάρκεια της σύσκεψης τονίστηκε η αναγκαιότητα να ενισχυθεί άμεσα το Νοσοκομείο με ιατρικό προσωπικό με την ολοκλήρωση των διαδικασιών κρίσης 8 κενών οργανικών θέσεων και με την 16 νέων, η μια από τις οποίες θα είναι ογκολόγου-παθολόγου.

Όσον αφορά το νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, αναμένεται η κάλυψη 12 θέσεων μέσω της ολοκλήρωσης της 4Κ και 5Κ προκήρυξης μέσω ΑΣΕΠ, ενώ επιπρόσθετα συμφωνήθηκε να προκηρυχθούν 7 νέες θέσεις, ενώ οι ελλείψεις στην ΜΕΘ και την στεφανιαία μονάδα, θα καλυφθούν μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ με 8 νέες θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού.

Επίσης αναφέρθηκε ότι ήδη επισπεύδονται οι διαδικασίες 15 μετατάξεων προσωπικού, και θα δρομολογηθούν άλλες 20.

Όσον αφορά τη χρηματοδότηση των αναγκών του Νοσοκομείου μέσω του ΕΣΠΑ 2014-2020, θα τηρηθεί η προτεραιότητα όπως έχει αποφασιστεί από το Νοσοκομείο με την κάλυψη δαπανών για τη δημιουργία αιμοδυναμικού εργαστηρίου, ψηφιακού χειρουργείου και πλήρους ακτινολογικού εξοπλισμού και σε επόμενη φάση ο λοιπός εξοπλισμός και ο .

Επιπλέον τονίστηκαν και οι ελλείψεις στα του Νομού, καθώς και ζητήματα όπως η οδηγών Ε.Κ.Α.Β. στα Κ.Υ. Αλμυρού, Αργαλαστής και Σκιάθου, ενώ επίκειται η λειτουργία 2 περιφερειακών ιατρείων, στη και τα Κανάλια.

Τέλος η πλήρωση της θέσης του αναπληρωτή διοικητή του Νοσοκομείου του Βόλου, η οποία παραμένει κενή, θα γίνει στο αμέσως προσεχές διάστημα με και επιλογή, ακολουθώντας όλες τις νόμιμες διαδικασίες.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • #Θεσσαλονίκη: Μόνο στρατιωτική παρέλαση διάρκειας 60 λεπτών #Θεσσαλονίκη - https://t.co/eqbcCauvmu -

  • Παπανάτσιου: «Οι αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα "καίνε" την αγροτική παραγωγή » - https://t.co/F39w94GiDZ… -

  • Η  Εικόνα της Παναγίας Δαμάστας στον Βόλο #ΠαναγίαςΔαμάστας - https://t.co/FBobUI9DHE -

"Αλιεύοντας" την είδηση