Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Επί τάπητος τα προβλήματα στην Α’ ΒΙΠΕ Βόλου
Επί τάπητος τα προβλήματα στην Α’ ΒΙΠΕ Βόλου

Επί τάπητος τα προβλήματα στην Α’ ΒΙΠΕ Βόλου

Τα προβλήματα της Α’ ΒΙΠΕ Βόλου τέθηκαν επί τάπητος σήμερα το μεσημέρι σε που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο, παρουσία των αντιδημάρχων Μίνας Καλογήρου και Δημ. Καντόλα, υπηρεσιακών παραγόντων και εκπροσώπων της -ΒΙΠΕ και του φορέα διαχείρισης της Α’ ΒΙΠΕ.

Η πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της αντιδημάρχου Πρασίνου Μίνας Καλογήρου , μετά από συνάντηση που είχε προ ημερών με τον εκπρόσωπο της -ΒΙΠΕ στη Μαγνησία Στ. Κανέλλο, με τον περιφερειακό διευθυντή Δημ. Γρίβα και τον εκπρόσωπο Βασ. Πετρόπουλος.

Στη σημερινή σύσκεψη, ο κ. Πετρόπουλος ανέφερε πως πάγιο αίτημα είναι η ανταποδοτικότητα των δημοτικών τελών ηλεκτροφωτισμού, καθαριότητας κι αποκομιδής απορριμμάτων κι εξήγησε: «με τη λογική ανταποδοτικότητας , ένα ποσό να επιστρέφεται ως υπηρεσία ηλεκτροφωτισμού, καθαριότητας, αποκομιδής, σκουπιδιών»

Ο ίδιος μετέφερε τα παράπονα των εγκατεστημένων στην Α’ ΒΙΠΕ που καλούνται να πληρώνουν λογαριασμούς ΔΕΗ , αν και κατά τους ίδιους δεν θα έπρεπε και σημείωσε πως η ΕΤΒΑ θεωρεί ότι τα που εισπράττονται από το Δήμο πρέπει να επιστρέφονται ως υπηρεσίες και όσοι δραστηριοποιούνται στην Α’ ΒΙΠΕ να μην διπλοπηρώνουν ( στο Δήμο και ηλεκτρισμό στη ΔΕΗ) .

Επίσης έθεσε θέμα καθαριότητας των χώρων (νησίδες, κοινόχρηστοι χώροι), κάδους για αστικά σκουπίδια (η διαχείριση των βιομηχανικών σκουπιδιών είναι υποχρέωση των επιχειρήσεων και ΕΤΒΑ) και ζήτησε να τοποθετηθούν μπλέ κάδοι όπως συμβαίνει και στη Β’ ΒΙΠΕ.

Ο κ. Πετρόπουλος είπε ακόμη πως τα δίκτυα αποχέτευσης τα έχει παραλάβει η ΔΕΥΑΜΒ και πως η ΕΤΒΑ τα καθάρισε με δικές της δαπάνες, τοποθετώντας και τα μαντεμένια καπάκια που είχαν κλαπεί από τα φρεάτια.

Ο ίδιος είπε ακόμη πως η ΒΙΠΕ γίνεται άνω κάτω από φιλάθλους, ότι διάφοροι πετούν σκουπίδια και πως εστάλη εξώδικο σε σχολές οδηγών προκειμένου να απομακρυνθούν, ενώ σημείωσε πως η αστυνομία παρέχει υπηρεσίες στην Α’ ΒΙΠΕ.

Τέλος ανέφερε ότι πληρώνεται το ποσό των 50.000 /έτος σε εταιρεία φύλαξης μόνο για τις βραδινές ώρες.

Ο καθαριότητας Δημ. Καντόλας διευκρίνισε ότι ο δεν μπορεί να παρέμβει σε δρόμους, νησίδες και στον ηλεκτροφωτισμό της ΕΤΒΑ και πως μπορεί να παρεμβαίνει μόνο όταν αυτά παραχωρηθούν στο Δήμο, ενώ είπε ότι η Υπηρεσία μπορεί να τοποθετήσει φωτισμό μόνο σε στύλους της ΔΕΗ.

Ο κ. Καντόλας επισήμανε ότι είναι υποχρέωση των επιχειρήσεων να διατηρούν καθαρούς τους χώρους τους και τα και τις νησίδες, τονίζοντας ότι σε οικόπεδα τα χόρτα έχουν ξεπεράσει το ένα μέτρο, ενώ πρόσθεσε πως η Α’ ΒΙΠΕ έχει γίνει σκουπιδότοπος και ότι ρυπαίνει τον χείμαρρο Σεσκουλιώτη.

Οι παριστάμενοι στη σύσκεψη από την ΕΤΒΑ και ΒΙΠΕ χαρακτήρισαν θετική την σύσκεψη και δεσμεύτηκαν να αποστείλουν ενημερωτικό σημείωμα με τα αιτήματά τους προκειμένου να τα εξετάσει ο .
Στη σύσκεψη μετείχαν επίσης η εκπρόσωπος του φορέα διαχείρισης ΒΙΠΕ κα Κίντα, ο κ. Τάσος Κοτζιάς μέλος του ΔΣ του ΔΣ του φορέα διαχείρισης, ο εκπρόσωπος της Barilla, Γ. Χαριάτης κι ο εκπρόσωπος της βιομηχανίας Κιολείδη μέλη του ΔΣ του φορέα.

BIPE1

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • #πολιτική και Ποδήλατο: Η ανάγκη για συνεχή κίνηση #πολιτική - https://t.co/HneMBnthy2 -

  • Εκδήλωση στο ΚΠΕ Μακρινίτσας για τον ήρωα του 1821 Κωνσταντίνου Παπαγεωργίου #ΚΠΕΜακρινίτσας - https://t.co/u6GH17WZFv -

  • Σύγχρονος αθλητικός εξοπλισμός σε συλλόγους στίβου της Θεσσαλίας   #αθλητικόςεξοπλισμός - https://t.co/CY6RweOHVu -

"Αλιεύοντας" την είδηση