Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Επί τάπητος η ενεργειακή επάρκεια των Β. Σποράδων
Επί τάπητος η ενεργειακή επάρκεια των Β. Σποράδων

Επί τάπητος η ενεργειακή επάρκεια των Β. Σποράδων

Συνάντηση με την αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη, πραγματοποίησαν την Τετάρτη 26-09-2018, ο δ/ντής ΔΕΔΔΗΕ περιοχής Βόλου Παν. Παπακωνσταντίνου και ο τομεάρχης Εκμετάλλευσης ΔΕΔΔΗΕ περιοχής Βόλου Ευ. Μπέης, με κύριο θέμα την ενεργειακή επάρκεια των νησιών των Σποράδων.

Όπως τονίσθηκε, αυτή τη στιγμή η δυνατότητα μεταφοράς ενέργειας στις είναι οριακή (έλλειψη εφεδρείας) και δη στην Σκιάθο που αποτελεί έναν από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς της χώρας μας, παρά τη γεωμετρική δυναμική του νησιού και τις πολλές παρεμβάσεις που έχει κάνει η Θεσσαλίας. Μέχρι σήμερα η ηλεκτροδότηση διενεργείται με τέσσερα υποθαλάσσια καλώδια Μέσης Τάσης από τον Λαύκο και μέσω της Σκιάθου μεταφέρεται στην Σκόπελο και την Αλόννησο, με τις υπάρχουσες υποδομές να βρίσκονται σε οριακό επίπεδο.

Αμέσως μετά τη , η κ. Κολυνδρίνη απέστειλε επιστολή προς τον προέδρο του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΗΕ), κοινοποιώντας την, στον πρόεδρο του Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ), ζητώντας μεταξύ άλλων ενημέρωση σχετικά με το έργο εγκατάστασης ενός πέμπτου υποθαλάσσιου καλωδίου ρεύματος Μέσης Τάσης, πότε αναμένεται να είναι έτοιμη η μελέτη κατασκευής υποσταθμού ΥΤ/ΜΤ στη Σκιάθο και πόντισης νέου υποθαλάσσιου αγωγού μεταφοράς ενέργειας Υψηλής Τάσης από το Μαντούδι στη Σκιάθο, αν έχει εξασφαλισθεί η και πότε αναμένεται η δημοπράτηση και υλοποίηση των αναγκαίων έργων.

Αναλυτικά η επιστολή:«Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να σας εκφράσω την αναγκαιότητα ολοκλήρωσης έργων απαραίτητων για την ενεργειακή επάρκεια των νησιών των Βορείων Σποράδων. Η αγωνία για ενδεχόμενο μπλάκ-άουτ το καλοκαίρι που μας πέρασε ήταν έκδηλη κατά τη διάρκεια όλης της θερινής σεζόν, τόσο από τους επιχειρηματίες των νησιών, όσο και από τους κατοίκους.

Οι υφιστάμενες υποδομές παροχής ηλεκτρικού ρεύματος δεν επαρκούν για να καλύψουν τις αυξημένες πλέον ανάγκες των νησιών. Κρίνεται απαραίτητο το έργο εγκατάστασης πέμπτου υποθαλάσσιου καλωδίου μεταφοράς ρεύματος, ενός έργου πολύ σημαντικού και αναγκαίου για την ενεργειακή κάλυψη και επάρκεια των νησιών μας. Αυτή τη στιγμή η δυνατότητα μεταφοράς ενέργειας στις είναι οριακή (έλλειψη εφεδρείας) και δη στην Σκιάθο που αποτελεί έναν από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς της χώρας μας, παρά τη γεωμετρική δυναμική του νησιού και τις πολλές παρεμβάσεις που έχει κάνει η Θεσσαλίας.

Μέχρι σήμερα η ηλεκτροδότηση διενεργείται με τέσσερα υποθαλάσσια καλώδια Μέσης Τάσης από τον Λαύκο και μέσω της Σκιάθου μεταφέρεται στην Σκόπελο και την Αλόννησο, με τις υπάρχουσες υποδομές να βρίσκονται σε οριακό επίπεδο.

Ζητούμε να μας ενημερώσετε σε ποια φάση βρίσκεται το έργο εγκατάστασης ενός πέμπτου υποθαλάσσιου καλωδίου ρεύματος Μέσης Τάσης, πότε αναμένεται να είναι έτοιμη η μελέτη κατασκευής υποσταθμού ΥΤ/ΜΤ στη Σκιάθο και πόντισης νέου υποθαλάσσιου αγωγού μεταφοράς ενέργειας Υψηλής Τάσης από το Μαντούδι στη Σκιάθο, αν έχει εξασφαλισθεί η και πότε αναμένεται η δημοπράτηση και υλοποίηση των αναγκαίων έργων.

Γνωρίζοντας τις προσπάθειες που καταβάλλετε ώστε όλες οι περιοχές της χώρας μας να έχουν επάρκεια ενέργειας, σας ζητούμε να εξετάσετε με μεγαλύτερη προσοχή την μεταφορά ενέργειας στα των Σποράδων, υλοποιώντας τα απαραίτητα .
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση