Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Επί ποδός οι συνταξιούχοι αντιδρούν στα μέτρα που τους αφανίζουν
Επί ποδός οι συνταξιούχοι αντιδρούν στα μέτρα που τους αφανίζουν

Επί ποδός οι συνταξιούχοι αντιδρούν στα μέτρα που τους αφανίζουν

 

Δυναμική συμμετοχή σήμερα στο ΕΚΒ

 

Πανελλαδική σύσκεψη συνταξιούχων ΙΚΑ και ΟΑΕΕ πραγματοποιήθηκε το πρωί στο ΕΚΒ με τη συμμετοχή δεκάδων απόμαχων της δουλειάς που βλέπουν τις συντάξεις τους να πετσοκόβονται και τη δημόσια να παραπαίει.Οι συνταξιούχοι δηλώνουν θυμωμένοι και αγανακτισμένοι και συσπειρώνονται σε όλη την επικράτεια για νέες μορφές δυναμικού αγώνα ώστε να διεκδικήσουν την επαναφορά των  χαμένων κεκτημένων τους.

Από το  Βόλο σήμερα ο γ.γ. της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ και εκπρόσωπος των συνεργαζόμενων συνταξιοδοτικών οργανώσεων Μαν. Ραλάκης  είπε πως μετά τη μεγάλη συγκέντρωση που έγινε τον Ιούλιο στην  Αθήνα οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις εκπόνησαν ένα   επαφών με συνταξιούχους σε 34 μεγάλες πόλεις  ώστε να τεθούν επί τάπητος τα προτα  και να οργανωθεί μια νέα δυναμική κινητοποίηση.

«Τα προτά μας είναι  διαχρονικά και άλυτα και με το 4ο θα μειωθεί το αφορολόγητο για τους συνταξιούχους , ενώ  θέλουν να αλλάξουν τον συνδικαλιστικό νόμο και όλα αυτά θα φέρουν  τη ζωή μας  άνω-κάτω. Εμείς δεν  είμαστε ευχαριστημένοι για το μέλλον που μας επιφυλάσσουν οι κυβερνώντες  και τα απορρίπτουμε όλα αυτά και ζητάμε την επαναφορά των συντάξεων στα επίπεδα του  2008, την επαναφορά της 13ης ς,  του ΕΚΑΣ και δωρεάν για όλους, με πρόσληψη ιατρικού  και νοσηλευτικού προσωπικού» ανέφερε χαρακτηριστικά .

Από την πλευρά του ο  γ. γ. της Συνομοσπονδίας συνταξιούχων του ΟΑΕΕ Χρ. Κολοβός τόνισε ότι «οι συνταξιούχοι είμαστε  θυμωμένοι και αγανακτισμένοι γιατί μας κοροϊδεύουν. Από τη μια λένε δεν κόβουν συντάξεις και συμβαίνει εντελώς το αντίθετο, με τη μείωση του αφορολόγητου θα χαθεί ακόμη μια , ενώ τα προβλήματα και η πρόσβαση στην υγεία γιγαντώνονται.  Από  αυτή την άποψη τα προβλήματα είναι εκρηκτικά».

Ο ίδιος είπε ότι «σήμερα γίνεται εκτίμηση της κατάστασης και χαράζουμε νέα δράση αγώνα. Δεν θα καθίσουμε φρόνημα . Είμαστε απόμαχοι της δουλειάς, αλλά όχι του αγώνα . Θα παλέψουμε και θα διεκδικήσουμε για τις συντάξεις τις δικές μας, για την υγεία μας και για το μεροκάματο των παιδιών μας».

Ο πρόεδρος του συλλόγου συνταξιούχων Γ. Ρούσσας είπε ότι αν συμμετείχαν όλοι οι συνταξιούχοι στον αγώνα που  έχει ξεκινήσει από τον Σεπτέμβριο του , θα ήταν διαφορετικά τα αποτελέσματα.

Ωστόσο τόνισε ότι αυτός ο αγώνας δεν πάει χαμένος και πλέον θα υπάρξει συσπείρωση γύρω από τα σωματεία ώστε να ξεκινήσει ένας πιο οργανωμένος, έντονος και δραστικός  αγώνας για να  ανατραπούν αυτές οι βάρβαρες πολιτικές και να  έρθουν καλύτερα αποτελέσματα για τους συνταξιούχους.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση