Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Επί ποδός οι κάτοικοι στα «Αστέρια» Αγριάς
Επί ποδός οι κάτοικοι στα «Αστέρια» Αγριάς

Επί ποδός οι κάτοικοι στα «Αστέρια» Αγριάς

Για τέταρτη μέρα βρίσκονται σήμερα επί ποδός οι κάτοικοι στα «Αστέρια» Αγριάς, που προσπαθούν να σταματήσουν το έργο κατασκευής του αντλιοστασίου της ΔΕΥΑΜΒ, στο μοναδικό πνεύμονα πρασίνου στην περιοχή, ζητώντας και προτείνοντας, να δημιουργηθεί στο χώρο μπροστά από την ΕΛΙΝ.

Η κατάσταση σήμερα είναι ήρεμη, χωρίς παρουσία αστυνομίας, συνεργεία κλάδεψαν μερικά κλαδιά μέχρι τις 10 το πρωί και στη συνέχεια αποχώρησαν και μετά τη στάση της Δημοτικής Αρχής, ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος, σύμφωνα με τον πρόεδρο, ξεκινά έρευνα, κατά πόσο το έργο πληροί τις προϋποθέσεις του ΕΣΠΑ.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Κώστας Θεοδοσόπουλος, τόνισε ότι από χθες με την εισβολή της Αστυνομίας, συντελείται η καταστροφή ενός πάρκου που ανήκει στον Οικοδομικό Συνεταιρισμό Δημοσίων Υπαλλήλων.
Όπως εξήγησε, το ιδιοκτησιακό προκύπτει από τα συμβόλαια των όμορων στο πάρκο κατοικιών, από το 1955 ως το 2010, που γράφουν ότι ο χώρος πλησίον των ομόρων κατοικιών είναι χώρος των Δημοσίων Υπαλλήλων «Αστέρια» Αγριάς.

Ο Νικ.Μόσχος

Με αφορμή δηλώσεις του δημάρχου Βόλου σε τηλεοπτική εκπομπή, περί της επαγγελματικής μου εμπλοκής στην υπόθεση των κατοίκων Αστέρια Αγριάς και τις διαμαρτυρίες τους για την κατασκευή αντλιοστασίου, οφείλω να διευκρινίσω τα εξής :

Ουδέποτε η προηγούμενη δημοτική αρχή έλαβε απόφαση για την χωροθέτηση των αντλιοστασίων. Αυτή πραγματοποιήθηκε με την έγκριση της μελέτης του συνολικού έργου από την ΔΕΥΑΜΒ. Το Δημοτικό Συμβούλιο στις 1.8.2014 έλαβε την με αρ. 516/2014 απόφαση με την οποία χορήγησε άδεια εκσκαφής εργασιών σε κοινόχρηστο χώρο. Είναι δύο τελείως διαφορετικά πράγματα.

Περαιτέρω στη συγκεκριμένη υπόθεση, επί προεδρίας μου στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, στις 24.7.2014 δεν λάβαμε σχετική απόφαση, ζητώντας οπωσδήποτε προηγούμενη γνωμοδότηση από το συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Αγριάς, πριν από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Ωστόσο το τότε Τοπικό Συμβούλιο δεν έλαβε κάποια απόφαση, επιλέγοντας στις 31.7.2014 να παραπέμψει το θέμα στο νεοεκλεγέν συμβούλιο. Σε κάθε δε περίπτωση και επί της ουσίας της υπόθεσης, το 2014 δεν υπήρχε ακόμη διαμορφωμένος ο εναλλακτικός χώρος τοποθέτησης του αντλιοστασίου δίπλα από τον περιφερειακό.

Περαιτέρω καθ’ όλη την επαγγελματική μου πορεία επί 15 χρόνια, δεν έχω δώσει το παραμικρό δικαίωμα στον καθένα να αμφισβητήσει την επαγγελματική μου εντιμότητα και την ηθική μου ακεραιότητα. Επίσης κατά την διάρκεια της θητείας μου ως αντιδημάρχου, μπορούσα να διακρίνω όπως και το έκανα, τα όρια μεταξύ των επαγγελματικών μου υποθέσεων και των συμφερόντων του Δήμου, για το λόγο αυτό ουδέποτε κατηγορήθηκα επί ηθικής ή άλλης βάσης από τον οποιοδήποτε. Ως εκ τούτου η προσπάθεια δημιουργίας εσφαλμένων εντυπώσεων, δεν βοηθάει στην επίλυση της διαφοράς με τους κατοίκους, αντίθετα αποπροσανατολίζει.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Παράσυρση άνδρα στο κέντρο του Βόλου #τροχαίο - https://t.co/nbYZYNE24p -

  • Πρόσληψη ενός έκτακτου πλοηγού στο Λιμεναρχείο Βόλου #ΚεντρικόΛιμεναρχείοΒόλου - https://t.co/Dugzr1pAVc -

  • Έργα ύψους 10,3 εκατ. ευρώ στον Αλμυρό #Αλμυρός - https://t.co/WihD9EW2Yi -

"Αλιεύοντας" την είδηση