Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Επί ποδός τα μέλη της επιτροπής πολιτών και περίοικοι στην οδό Καραμπατζάκη
Επί ποδός τα μέλη της επιτροπής πολιτών και περίοικοι στην οδό Καραμπατζάκη

Επί ποδός τα μέλη της επιτροπής πολιτών και περίοικοι στην οδό Καραμπατζάκη

 

Επί π είναι τα μέλη της επιτροπής πολιτών και περίοικοι για την προστασία του χώρου στην οδό Καραμπατζάκη, φοβούμενοι κάποιο αιφνιδιασμό από τη δημοτική αρχής, για να χαλάσει το έργο της ανάπλασης που είχε γίνει το 1993 από το περιβαλλοντικό .

Σήμερα δεν εμφανίστηκαν τα μηχανήματα του εργολάβου στο δρόμο, όπου όμως υπήρχαν πολίτες για να περιφρουρήσουν το έργο και ο ιώργος Ινεπολόγλου, μέλος της επιτροπής δημοτών τόνισε ότι οι πολίτες βρίσκονται στο σημείο όλο το 24χρονο, με βάρδιες.

«Προσπαθούμε να καλύψουμε τα νώτα μας, γιατί δεν έχουν πλέον εμπιστοσύνη σε κανέναν», είπε το μέλος της επιτροπής δημοτών.

Ο κ. Ινεπολόγλου ρωτήθηκε αν οι κάτοικοι και τα μέλη της επιτροπής θα πάνε στο κάλεσμα του Δήμου Βόλου αύριο Πέμπτη για ενημέρωση και απάντησε «προφανώς όχι. Δεν έχουμε εμπιστοσύνη». Τόνισε ότι οι κάτοικοι δεν θα πάνε ν' ακούσουν τις κατηγορίες της Δημοτικής Αρχής και πρόσθεσε ότι πρόκειται για οικογενειάρχες και φιλήσυχους ανθρώπους που ούτε θέλουν ούτε επιδιώκουν φασαρίες.

«Εκείνο που εμείς θέλουμε είναι να ενισχύεται το περιβάλλον, ο περίπατος, το ποδήλατο αι γενικότερα ό,τι δίνει καλύτερη ποιότητα ς. Αυτοί έχουν ακολουθήσει έναν διαφορετικό δρόμο και δεν ξέρω (που δεν το νομίζω) αν θα τους βγάλει κάπου», ανέφερε το μέλος της επιτροπής δημοτών.

Σύμφωνα με τον κ. Ινεπολόγλου «εμείς προσπαθούμε με όλα τα μέσα, είτε ένδικα, είτε με τα σώματά μας μπροστά, μέχρι τώρα νομίζω καταφέραμε το καταρχήν». Ο ίδιος είπε ότι βρίσκεται εδώ και 30 χρόνια σ' αυτή την υπόθεση και εξέφρασε την ελπίδα να ακούσουμε ευχάριστα νέα στην πορεία και για την οδό Ζάχου (στην άλλη πλευρά του Κραυσίδωνα).

Οι κάτοικοι όχι μόνο θα επιδιώξουν να γίνει ανάπλαση και στην Ζάχου, αλλά θα το απαιτήσουν.

Τέλος, ο ιώργος Ινεπολόγλου είπε ότι τα ρείθρα της Καραμπατζάκη που έσπασαν οι κάτοικοι θα απαιτήσουν να αποκατασταθούν με έξοδα του Δήμου και αν δεν γίνει θα τα αποκαταστήσουν μόνοι και θα στείλουν το τιμολόγιο στους δημοτικούς άρχοντες, αλλά ιδιωτικά στο σπίτι τους, για να πληρώσουν.

Απορρίφθηκε η απόφαση για μεταφύτευση δένδρων της Καραμπατζάκη από την Αποκεντρωμένη

 

Απορρίφθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας, η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου για τη μεταφύτευση των δένδρων στην οδό Καραμπατζάκη, με απόφαση που αναρτήθηκε στη «» και προσφυγή των ανεξάρτητων δημοτικών συμβούλων Φωτεινής Κοκκινάκη και Ιάσονα Αποστολάκη για το θέμα.

Στην απόφαση του συντονιστή της Αποκεντρωμένης Νίκου Ντίτορα, που κοινοποιείται και στο , επισημαίνεται ότι μετά την αίτηση ακύρωσης ενώπιον του ΣτΕ και την αίτηση αναστολής ενώπιον της Επιτροπής Αναστολών του ΣτΕ, διαμορφώνεται καθεστώς εκκρεμοδικίας από την προσφυγή που κατατέθηκε, για το λόγο αυτό δεν είναι δυνατόν η προσφυγή των δημοτικών συμβούλων να εξεταστεί και πρέπει τυπικώς να απορριφθεί.

Ο συντονιστής της Αποκεντρωμένης αναφέρει ότι η προσβαλλόμενη 650/ απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που αφορά στην υλοποίηση της 204/2015 ς απόφασης, που έχει ήδη προσβληθεί ενώπιον του ΣτΕ, πρέπει για τον ίδιο λόγο να ακυρωθεί, στο πλαίσιο του αυτεπάγγελτου ελέγχου.

Η δημοτική αρχή Βόλου

Πανηγυρίζουν τα επικοινωνιακά εξαπτέρυγα το συστήματος, που βύθισε τη χώρα μας στη φτώχια και την εξαθλίωση, μεταφέροντας το άγγελμα της ιστορικής (!) απόφασης του πρώην Δασάρχη του ΠΑΣΟΚ και νυν επιφανούς στελέχους της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Ντίτορα, που επιλέχθηκε να την υπηρετεί από τη θέση γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης να εμποδίσει (όπως τουλάχιστον νομίζει) ένα μεγάλο έργο για την πόλη, όπως αυτό της οδού Καραμπατζάκη, ακυρώνοντας την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την μεταφύτευση των δέντρων.

Ασφαλώς δεν είναι τυχαίο ότι η απόφαση αυτή, πους ας σημειωθεί διέρρευσε στα γνωστά Μέσα της πολιτικής διαπλοκής, ενώ στο Δήμο δεν έχει ακόμα κοινοποιηθεί, ήρθε μια μόλις ημέρα μετά την εμφάνιση του νέου αστέρα του ΣΥΡΙΖΑ, Λάκη Παπατόλια, του οποίου πρώην παρατρεχάμενος (Δασάρχης και αντινομάρχης) υπήρξε ο Ντίτορας. Ένας δημόσιος υπάλληλος με αμφισβητούμενη από πολλούς ικανότητα και προσφορά στον τομέα που υπηρέτησε και ο οποίος αποφάσισε να καταργήσει μια απόφαση του ανώτατου, εκλεγμένου, πολιτικού οργάνου της πόλης, του Δημοτικού Συμβουλίου, προφανώς ανταποδίδοντας την επιλογή που το σύστημα ΣΥΡΙΖΑ έκανε στο πρόσωπό του, αν και πρώην ακραιφνής ΠΑΣΟΚος.

Θα πρέπει να γνωρίζουν ο Ντίτορας και οι υπόλοιποι εργάτες του συστήματος ότι το έργο αυτό θα γίνει, όσα πρόσκαιρα προσκόμματα κι αν βάλουν, όχι γιατί είναι καπρίτσιο της Δημοτικής Αρχής, αλλά γιατί είναι η βούληση της συντριπτικής πλειονότητας των δημοτών του Βόλου και αδήριτη ανάγκη για την καλή λειτουργία της πόλης.

Τέτοιες προκλητικές και παράλογες αποφάσεις δεν μας απογοητεύουν, αλλά μας ενδυναμώνουν για να συνεχίσουμε τον αγώνα μας απέναντι στα οργανωμένα συμφέροντα, οικονομικά και άλλα, παραμένοντας αταλάντευτοι στην απόφασή μας να βγάλουμε την πόλη από το τέλμα και την υπανάπτυξη που την είχε καταδικάσει το πολιτικο – οικονομικό κατεστημένο που υπηρέτησαν στελέχη σαν το Ντίτορα και να την φέρουν σε τροχιά ανάπτυξης και πραγματικής προόδου. Η Ιστορία θα μας κρίνει όλους, αλλά πριν από αυτή ο λαός.

 Η Σ.Ε. ΑΝΕΛ Μαγνησίας κατά της δημοτικής αρχής

Καταστάσεις  πέρα από κάθε λογική ζούμε τις τελευταίες ημέρες στην πόλη του Βόλου. Η δημοτική αρχή κατάφερε μέσα από αψυχολόγητες και αδιανόητες ενέργειές της, να διχάσει την πόλη, να καταστρέψει έργα , να ρεζιλέψει τον Βόλο πανελληνίως. Παραβλέποντας νόμους και διαδικασίες, με φρασεολογία υποκόσμου, με χυδαιότητες, η δημοτική αρχή έχει καταντήσει τραγική.

Κάθε περαιτέρω ανοχή σημαίνει συνέργεια. Καταδικάζουμε τις ενέργειες που ντροπιάζουν την πόλη του Βόλου, που σέρνουν απλούς πολίτες στα δικαστήρια,  που καταστρατηγούν θεσμούς και αξιώματα,  τις ενέργειες που γίνονται γιατί …έτσι το θέλουμε.

Ο Βόλος έχει πολιτισμό , έχει , έχει επίπεδο. Όσοι δεν το γνωρίζουν καιρός να το μάθουν. Οι δημοκρατικές αντοχές τελείωσαν…

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση