Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Επί ποδός η ΕΛΑΣ στη Μαγνησία για το Πολυτεχνείο
Επί ποδός η ΕΛΑΣ στη Μαγνησία για το Πολυτεχνείο

Επί ποδός η ΕΛΑΣ στη Μαγνησία για το Πολυτεχνείο

Κάλεσμα  φορέων για συγκεντρώσεις
Επί ποδός είναι  η Διεύθυνση Αστυνομίας ς, με αφορμή τα που έχουν ανακοινωθεί για την αντιμετώπιση του κορωναϊού, στο πλαίσιο του αυριανού εορτασμού της επετείου του Πολυτεχνείου.
Στο Βόλο υπάρχουν δύο καλέσματα για συγκεντρώσεις, η πρώτη στο Ν. Ιωνίας στις 5.00 το απόγευμα από πρωτοβάθμια σωματεία της Μαγνησίας, που πρόσκεινται στο ΚΚΕ  και η δεύτερη την ίδια ώρα στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας από αριστερές συλλογικότητες.
Αύριο στις 12.00  το μεσημέρι εκπρόσωποι του Ενιαίου Συλλόγου Διδασκόντων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, θα καταθέσουν στεφάνι στο Ηρώο Βόλου προς τιμήν των αγωνιστών του Πολυτεχνείου και στις 6:30 μ.μ. διοργανώνεται και συντονίζεται από τον Σύλλογο διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: “Η σημασία της ς του  Πολυτεχνείου τότε και σήμερα. Απαντήσεις σε τρία επίκαιρα ερωτήματα”, ενώ στεφάνι σε διαφορετική ώρα θα καταθέσουν δύο εκπρόσωποι του Ν.Τ. Μαγνησίας της ΑΔΕΔΥ.
Σύμφωνα με την Διεύθυνση  Αστυνομίας Μαγνησίας, “Η Αστυνομία θα λάβει τα απαραίτητα , βάσει της διαταγής του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Δεν επιδιώκουμε την σύγκρουση. Δεδομένο ότι η Μαγνησία, καταγράφει πλήθος κρουσμάτων καθημερινά, ζητάμε την τήρηση των μέτρων από τους ”.

Οι αρχικά θα καλούν τους διαδηλωτές να διαλυθούν και σε περίπτωση που δεν συμμορφωθούν, αξιωματικοί θα καλούν σε άμεση των συγκεντρώσεων και πορειών, σε προσαγωγές και συλλήψεις.

Χθες εκδόθηκε η διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγου Μιχ. Καραμαλάκη,  με την οποία -στο πλαίσιο των κατεπειγόντων  μέτρων για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κινδύνου διασποράς του κορωναϊού, τη στήριξη της ς και της επιχειρηματικότητας και τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της ς και της επιχειρηματικότητας- απαγορεύονται οι δημόσιες συναθροίσεις  «στις οποίες μετέχουν 4 η περισσότερα άτομα από τις 6.00 το πρωί της 15ης Νοεμβρίου μέχρι τις 9.00 το βράδυ της 18ης Νοεμβρίου.
Σε περίπτωση παράβασης της ανωτέρω απαγόρευσης, υπό την επιφύλαξη της εφαρμογής άλλων κυρώσεων που προκύπτουν από την κείμενη νομοθεσία, ως ακολούθως:

1. Στα νομικά πρόσωπα που διοργανώνουν δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις κατά το χρονικό διάστημα της απαγόρευσης, επιβάλλεται με αιτιολογημένη πράξη της αρμόδιας αρχής διοικητικό πρόστιμο πέντε χιλιάδων (5.000,00) ευρώ.

2. Στα φυσικά πρόσωπα που διοργανώνουν δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις κατά το χρονικό διάστημα της απαγόρευσης, επιβάλλεται με αιτιολογημένη πράξη της αρμόδιας αρχής διοικητικό πρόστιμο τριών χιλιάδων (3.000,00) ευρώ.3. Στα πρόσωπα που παραβιάζουν την απαγόρευση της περίπτωσης α' συμμετέχοντας σε δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις επιβάλλεται με αιτιολογημένη πράξη της αρμόδιας αρχής διοικητικό πρόστιμο τριακοσίων (300,00) ευρώ.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση