Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΓΡΟΤΙΚΑ » Σε πλήρη ετοιμότητα για την αγροτική κάθοδο στην Αθήνα
Σε πλήρη ετοιμότητα για την αγροτική κάθοδο στην Αθήνα

Σε πλήρη ετοιμότητα για την αγροτική κάθοδο στην Αθήνα

Από τα ξημερώματα της Παρασκευής άρχισαν να καταφθάνουν στην από όλη την Ελλάδα, ενώ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται στα σημεία εισόδου (στα διόδια των Αφιδνών και Ελευσίνας, στον Αλιμο, στο Παλατάκι Χαϊδαρίου, στον Σταυρό της Αγίας Παρασκευής και στο λιμάνι του Πειραιά) με στόχο να εμποδίσουν την κάθοδο των στο της πρωτεύουσας.

Ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας απαγορεύει ρητά την κυκλοφορία βαρέων οχημάτων σε κεντρικούς δρόμους, αλλά ο αγροτοσυνδικαλιστής Βαγγέλης Μπούτας, από το μπλόκο της Νίκαιας, επιμένει στη συμβολική παρουσία περίπου 100 στο συλλαλητήριο που είναι προγραμματισμένο για τις 18:00 Σύνταγμα.

Oσοι έρθουν στην Αττική με λεωφορεία, η εντολή που έχει δοθεί είναι αυτά να σταθμεύσουν στη Λ. Αθηνών και στο Τάε Κβον Ντο. Από την άλλη, σύμφωνα με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μάκη Μπαλαούρα, η κυβέρνηση προτίθεται να βάλει λεωφορεία για να μεταφέρουν τους αγρότες στο της πόλης.

Πρώτοι έφτασαν οι Κρητικοί

Τα ξημερώματα της Παρασκευής έφθασαν με πλοία στην Αθήνα περίπου 2.000 αγρότες από την .  Ο κύριος όγκος κατευθύνθηκε από τον Πειραιά στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, στην πλατεία Βάθη. Μία άλλη ομάδα βρίσκεται στην πλατεία Κάνιγγος, έξω από το παλιό του υπουργείου Εμπορίου, στο οποίο τώρα στεγάζονται υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομίας.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι αγρότες που φτάνουν από τα άλλα μέρη της χώρας, δεν είχαν προσεγγίσει τις κύριες εισόδους της πρωτεύουσας μέχρι τις εννιάμιση το πρωΐ.  Οι αγρότες από τη βόρεια Ελλάδα δεν είχαν περάσει από τις Αφίδνες και οι αγρότες της Πελοποννήσου από τον Ισθμό.

«Η Πελοπόννησος είναι όλη στο πλευρό μας. Ο κόσμος ετοιμάζεται. Θα κατεβούμε με τα τρακτέρ στην Αθήνα», διεμήνυσαν στην κάμερα του ΣΚΑΪ οι αγρότες της Κορίνθου, τονίζοντας ότι θα αγνοήσουν τις οδηγίες της αστυνομίας και θα έρθουν στην πρωτεύουσα με τα τρακτέρ τους. Μάλιστα, όταν ειδοποιήθηκαν ότι η αστυνομία έχει εντολές να μην αφήσουν τρακτέρ να περάσουν τον Ισθμό, η απάντησή τους ήταν «αυτό θα το δούμε όταν μαζευτούμε όλοι».

Ανοίγουν τα Τέμπη

Ανοιχτά θα είναι από τις 9 το πρωί τα Τέμπη, προκειμένου να διευκολυνθεί η διέλευση των αγροτών που θα συμμετάσχουν στο σημερινό συλλαλητήριο.

Οι αγρότες πάντως έχουν αποφασίσει να κλείσουν εκ νέου τον δρόμο από τις 12 το μεσημέρι.

Πηγή: kathimerini.gr

"Αλιεύοντας" την είδηση