Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Επί ποδός εργαζόμενοι και φορείς για το Μητρώο του ΕΦΚΑ
Επί ποδός  εργαζόμενοι και φορείς για το Μητρώο του ΕΦΚΑ

Επί ποδός εργαζόμενοι και φορείς για το Μητρώο του ΕΦΚΑ

“Χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα”  στα Μητρώα του Ενιαίου Φορέα Ασφάλισης, όπου χιλιάδες κάτοικοι της Μαγνησίας βρέθηκαν χωρίς ασφαλιστική ικανότητα, ενώ απωλέστηκαν και στοιχεία ασφαλισμένων,  με αποτέλεσμα άλλοι να φαίνονται ανασφάλιστοι και άλλοι με διπλάσια ένσημα.

Σήμερα οι εργαζόμενοι, ξεσηκώθηκαν με αφορμή το μπάχαλο που επικρατεί κι έλαβαν μέρος στην τρίωρη στάση εργασίας, όπως  και εκπρόσωποι φορέων και Συλλόγων Εργαζομένων,  που συγκεντρώθηκαν σήμερα έξω από το πρώην Βόλου, όπου οι εργαζόμενοι στον ΕΦΚΑ ανάρτησαν πανό με σύνθημα «Φτάνει πια, τέλος αντοχής, τέλος ανοχής».

Σύμφωνα με την πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων Ν. Μαγνησίας, Μαρία Κοτινά, η κινητο είναι απόρροια των λειτουργικών προβλημάτων που προκύπτουν από τη σύσταση του νέου οργανισμού του ΕΦΚΑ, που ενοποιεί όλα τα ασφαλιστικά ταμεία.

Όπως είπε, η οργάνωση του νέου φορέα είχε εντελώς πρόχειρο και βιαστικό χαρακτήρα, τα προβλήματα που υπάρχουν είναι τεράστια και οξύνονται όσο περνά ο καιρός.

«Χθες που έληξαν οι ασφαλιστικές ικανότητες βρέθηκαν χωρίς ασφαλιστική ικανότητα χιλιάδες συμπολίτες μας και στο υποκατάστημα Βόλου υπάρχει κοσμοσυρροή για  να τακτοποιήσουν το πρόβλημά τους», κατήγγειλε η πρόεδρος των εργαζομένων. Όπως εξήγησε, στις νέες οθόνες που διαχειρίζονται το μητρώο έχουν διαγράφηκαν πολλά από τα στοιχεία του παλιού πληροφοριακού συστήματος και για να λυθούν τα προβλήματα θα περάσει καιρός με ταλαιπωρία του κόσμου και των υπαλλήλων.

Η κατάσταση στο Τμήμα Μητρώου είναι χαοτική και οι εργαζόμενοι διεκδικούν αλλαγή του οργανογράμματος και της φιλοσοφίας του, διότι έχει στόχο τη μείωση των κοινωνικών παροχών, των συντάξεων και την ανελέητη φοροεισπρακτική επιδρομή που επιδιώκεται σε επαγγελματίες και ασφαλισμένους, τόνισε η κ. Κοτινά.

Οι θέσεις εργασίας, με βάση το νέο οργανόγραμμα, είναι υπό αμφισβήτηση, τόσο αριθμητικά, όσο και ως προς το εργασιακό μέλλον και την αναγκαιότητα μετακίνησης σε άλλες πόλεις, ενώ είναι Αθηνοκεντρικό και υπάρχουν λιγότερες αρμοδιότητες, κάτι που δημιουργεί μεγάλη αν για το εργασιακό μέλλον, σημείωσε η πρόεδρος των εργαζομένων.

Ο βουλευτής Μαγνησίας του ΚΚΕ Κ.  Στεργίου  τόνισε ότι οι δυσλειτουργίες που έχει προκαλέσει η ίδρυση του ΕΦΚΑ δεν πρέπει και δεν μπορούν να κρύψουν τον αντιδραστικό χαρακτήρα στην υλο του νέου φορέα, που δεν είναι άλλος από την επιλογή για συρρίκνωση και μείωση των συντάξεων για την παραπέρα ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης.

Το ΚΚΕ θεωρεί απαραίτητη όσο ποτέ την ενιαία δράση και κατεύθυνση του αγώνα σε συντονισμό με όλους τους εργαζόμενους, για ν' αντιμετωπιστεί από κοινού η νέα εξέλιξη των μέτρων που έρχονται μπροστά μας. «Η τρόικα και η κυβέρνηση σχεδιάζουν νέο σφαγιασμό σε συντάξεις, αποδοχές, κλπ. Στηρίζουμε τους αγώνες των εργαζομένων, με κατεύθυνση την υπεράσπιση των δίκαιων αιτημάτων τους και που στρέφονται στον ενιαίο αντίπαλο, που σήμερα σχεδιάζει γι' αυτούς, χωρίς αυτούς», δήλωσε.

Ο πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Βόλου Θαν. Παπαδημόπουλος , είπε ότι σε καμία των περιπτώσεων δεν συμφωνεί με τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης και θέση του ΕΚΒ είναι ότι πρέπει να υπάρχουν τρεις πυλώνες ασφάλισης για τους εργοδότες, τους εργαζόμενους και για τους .

Ο ίδιος έκανε λόγο για προχειρότητα του νομοσχεδίου με τη του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης και τόνισε ότι υπάρχουν προβλήματα, φέρνοντας παράδειγμα των απώλεια στοιχείων ασφαλισμένων από τα Μητρώα και την ενσωμάτωση ενσήμων εργαζομένων σε άλλους με περιπτώσεις που δεν φαίνονται τα ένσημα κάποιου ή διπλασίων ενσήμων σε άλλους. Τα προβλήματα αυτά έχουν επίπτωση στους προς συνταξιοδότηση εργαζόμενους και στους ανέργους που πρέπει να προσκομίσουν κατάσταση ενσήμων στον για ανανέωση της κάρτας ς.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΚΒ η μη καταβολή επικουρικών συντάξεων από 1-1-2015 έφεραν σε δύσκολη θέση τους συνταξιούχους που με την πολύ μικρή σύνταξη δεν τα βγάζουν πέρα και οι τράπεζες ζητούν την καταβολή υποχρεώσεων, ενώ είπε ότι οι προσωρινές συντάξεις που δίνονται δεν καλύπτουν τις ανάγκες των συνταξιούχων.

Ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ Τρύφων Πλαστάρας τόνισε ότι η κινητοποίηση έχει σκοπό να αναδείξει το πλήγμα που δέχεται η περιοχή μας και ότι όλοι οι φορείς έπρεπε να έχουν πάρει θέση στο πρόβλημα που δημιουργείται. Ο ίδιος εξήγησε ότι οι προϋποθέσεις και τα δεδομένα ορίζουν ότι πρέπει να υπάρξει μια περιφερειακή δομή με έδρα το Βόλο, καθώς υπάρχουν ιδιόκτητα ακίνητα.

Ο Αρ. Μπασδάνης εξέφρασε τη συμπαράσταση του Επιμελητηρίου Μαγνησίας στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων στον ΕΦΚΑ, διότι ο νέος νόμος βρήκε τις υπηρεσίες απροετοίμαστες και υπάρχουν σοβαρά προβλήματα λειτουργίας. Όπως είπε, πολλοί επιτηδευματίες, έμποροι και επιχειρηματίες καλούνται να πληρώσουν μέχρι και διπλάσια ποσά απ' όσα πλήρωναν, χωρίς να υπάρξει πρόβλεψη τι παροχές θα έχουν όταν συνταξιοδοτηθούν.

Ο ίδιος πρότεινε η κυβέρνηση να αποσύρει το νόμο και να δει ξανά το θέμα νηφάλια και να κάνει τις απαραίτητες εργασίες, ώστε να μη βρεθούν εκτεθειμένοι εργαζόμενοι όλων των ταμείων που συνενώνονται.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου είναι απαραίτητο να ιδρυθεί στην Μαγνησία περιφερειακό κέντρο του ΕΦΚΑ, διότι διαθέτει όλες τις απαραίτητες υποδομές.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση