Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Επετεύχθη συμφωνία στο Eurogroup για το Ελληνικό χρέος
Επετεύχθη συμφωνία στο Eurogroup για το Ελληνικό χρέος

Επετεύχθη συμφωνία στο Eurogroup για το Ελληνικό χρέος

Συμφωνία επετεύχθη στο Eurogroup για την και τα μέτρα για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, σύμφωνα με αξιωματούχο της ς.

Η συμφωνία για το χρέος περιλαμβάνει επέκταση των ωριμάνσεων κατά 10 χρόνια και δόση 15 δισ. , η οποία θα αποτελεί το “μαξιλάρι”.

Σημειώνεται ότι στους υπουργούς Οικονομικών μεταφέρονται οι αποφάσεις για το χρέος, όπως η παράταση περιόδου χάριτος, η επιμήκυνση των ωριμάνσεων του προγράμματος και το για το “μαξιλάρι” που θα διασφαλίσει την ασφαλή έξοδο της ς στις αγορές σύμφωνα με το έγγραφο του , που συνεδρίασε σήμερα το πρωί και έφερε στη η «Κ».

H συνεδρίαση συμπίπτει με τα από την πρώτη συνεδρίαση του Eurogroup, ενώ οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι προσερχόμενοι έκαναν λόγο για ιστορική ημέρα για την Ελλάδα και τη νομισματική ένωση.

Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση που έκανε κατά την άφιξή του, ο Ευρωπαίος Επίτροπος, Πιέρ , ο οποίος χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα ιστορική, για την Ευρώπη και την Ελλάδα. «Πρέπει να θυμηθούμε όλοι πόσες ημέρες και ώρες δαπανήσαμε για την Ελλάδα», είπε χαρακτηριστικά στους εκπροσώπους του Τύπου και συνέχισε: «Είναι μια ιστορική στιγμή για την Ελλάδα και την ευρωζώνη που σήμερα θα δοθεί ένα τέλος».

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση