Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Eπενδύσεις 236,1 δισ. ευρώ σε ολόκληρη την ΕΕ μέσω του Σχεδίου Γιούνκερ
Eπενδύσεις 236,1 δισ. ευρώ σε ολόκληρη την ΕΕ μέσω του Σχεδίου Γιούνκερ

Eπενδύσεις 236,1 δισ. ευρώ σε ολόκληρη την ΕΕ μέσω του Σχεδίου Γιούνκερ

Το επενδυτικό σχέδιο για την Ευρώπη, το λεγόμενο «Σχέδιο Γιούνκερ», αναμένεται πλέον να κινητοποιήσει 236,1 δισ. ευρώ σε επενδύσεις. Μετά τη μηνιαία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ), οι δράσεις που εγκρίθηκαν στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων (ΕΤΣΕ) και προέρχονται και από τα 28 κράτη μέλη αντιπροσωπεύουν σήμερα συνολική χρηματοδότηση ύψους 46,5 δισ. ευρώ.

Η έχει εγκρίνει 312 δράσεις που υποστηρίχθηκαν από το ΕΤΣΕ, λαμβάνοντας χρηματοδότηση ύψους 36,1 δισ. ευρώ. Το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων (ΕΤΕ) έχει επίσης εγκρίνει 306 συμφωνίες χρηματοδότησης ΜΜΕ, με συνολική χρηματοδότηση από το ΕΤΣΕ ύψους 10,4 δισ. ευρώ.

Περίπου 454.000 μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις αναμένεται να ωφεληθούν από τη βελτιωμένη πρόσβαση στη χρηματοδότηση ως αποτέλεσμα των εν λόγω συμφωνιών του ΕΤΕ. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ο όμιλος της ΕΤΕπ εκτιμούν ότι το ΕΤΣΕ έχει στηρίξει μέχρι σήμερα 300.000 θέσεις εργασίας σε όλη την ΕΕ. Μέχρι το 2020 ο αριθμός αυτός αναμένεται να έχει φτάσει τις 700.000.

Στις 13 Σεπτεμβρίου το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τα κράτη μέλη κατέληξαν σε κατ’ αρχήν συμφωνία σχετικά με το ΕΤΣΕ 2.0, δηλαδή την επέκταση και ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση