Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Επενδύσεις και ενέργεια οι στόχοι της επίσκεψης Μητσοτάκη στο Βερολίνο
Επενδύσεις και ενέργεια οι στόχοι της επίσκεψης Μητσοτάκη στο Βερολίνο

Επενδύσεις και ενέργεια οι στόχοι της επίσκεψης Μητσοτάκη στο Βερολίνο

Την προσέλκυση άμεσων ξένων επενδύσεων και την του μεταρρυθμιστικού σχεδίου της κυβέρνησης, θέτει το Μαξίμου ως κεντρικούς στόχους της επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Βερολίνο.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του Μαξίμου, με την κ. Μέρκελ θα συζητηθούν επίσης οι μεγάλες αναπτυξιακές δράσεις για την της επόμενης δεκαετίας (2020-2030) οι οποίες θα εκτείνονται, μεταξύ άλλων, στους τομείς του περιβάλλοντος και της ενέργειας.

Κατά την ίδια πηγή, η επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού στο Βερολίνο είναι η πρώτη μετά τη δεκαετή κρίση που αντιμετώπισε η χ «και γι' αυτό», όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά, «ο κ. Μητσοτάκης δεν ταξιδεύει στην γερμανική πρωτεύουσα για να θέσει θέματα που μπορούν να λυθούν με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και το Eurogroup, αλλά για να συζητήσει με τη γερμανίδα Καγκελάριο τα ζητήματα που αφορούν το παρόν και το μέλλον της ς, όπως η ασφάλεια και η συνεργασία στη Νοτιοανατολική και ασφαλώς ο ρόλος μιας ισχυρής ς στη γειτονιά μας και στην ».

Τέλος το Μαξίμου εκτιμά ότι επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στο Βερολίνο και η συνάντηση με την κυρία Μέρκελ, θα αποτελέσουν την πρώτη σελίδα ενός νέου κεφαλαίου, με τον Πρωθυπουργό να βάζει στο τραπέζι των συναντήσεών του συγκεκριμένα ζητήματα, όπως οι ελληνογερμανικές οικονομικές επαφές, η μετανάστευση και η σχέση με την .

Το πρόγραμμα της επίσκεψης του κ. Μητσοτάκη έχει ως εξής:

– Στις 11.00 ( Ελλάδας), θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Αντικαγκελάριο της Γερμανίας και Υπουργό Οικονομικών Ολαφ Σολτς.

– Στις 13.00 (ώρα Ελλάδας), ο Πρωθ θα συναντηθεί με την Καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ. Μετά το πέρας της συνάντησης θα ακολουθήσουν δηλώσεις.

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση