Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Επενδύσεις και ενέργεια οι στόχοι της επίσκεψης Μητσοτάκη στο Βερολίνο
Επενδύσεις και ενέργεια οι στόχοι της επίσκεψης Μητσοτάκη στο Βερολίνο

Επενδύσεις και ενέργεια οι στόχοι της επίσκεψης Μητσοτάκη στο Βερολίνο

Την προσέλκυση άμεσων ξένων επενδύσεων και την του μεταρρυθμιστικού σχεδίου της κυβέρνησης, θέτει το Μαξίμου ως κεντρικούς στόχους της επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Βερολίνο.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του Μαξίμου, με την κ. Μέρκελ θα συζητηθούν επίσης οι μεγάλες αναπτυξιακές δράσεις για την Ελλάδα της επόμενης δεκαετίας (2020-2030) οι οποίες θα εκτείνονται, μεταξύ άλλων, στους τομείς του περιβάλλοντος και της ενέργειας.

Κατά την ίδια πηγή, η επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού στο Βερολίνο είναι η πρώτη μετά τη δεκαετή κρίση που αντιμετώπισε η χώρα «και γι’ αυτό», όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά, «ο κ. Μητσοτάκης δεν ταξιδεύει στην γερμανική πρωτεύουσα για να θέσει θέματα που μπορούν να λυθούν με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και το Eurogroup, αλλά για να συζητήσει με τη γερμανίδα Καγκελάριο τα ζητήματα που αφορούν το παρόν και το της Ευρώπης, όπως η ασφάλεια και η συνεργασία στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και ασφαλώς ο ρόλος μιας ισχυρής Ελλάδας στη γειτονιά μας και στην ΕΕ».

Τέλος το Μαξίμου εκτιμά ότι επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στο Βερολίνο και η συνάντηση με την κυρία Μέρκελ, θα αποτελέσουν την πρώτη σελίδα ενός νέου κεφαλαίου, με τον Πρωθυπουργό να βάζει στο τραπέζι των συναντήσεών του συγκεκριμένα ζητήματα, όπως οι ελληνογερμανικές οικονομικές επαφές, η μετανάστευση και η σχέση με την Τουρκία.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης του κ. Μητσοτάκη έχει ως εξής:

– Στις 11.00 (ώρα Ελλάδας), θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Αντικαγκελάριο της Γερμανίας και Υπουργό Οικονομικών Ολαφ Σολτς.

– Στις 13.00 (ώρα Ελλάδας), ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί με την Καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ. Μετά το πέρας της συνάντησης θα ακολουθήσουν δηλώσεις.

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Πανελλαδική ημέρα δράσης για την υγεία - https://t.co/IYHHlkSw5Y -

  • Βιωματικά εργαστήρια στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου από την «Πρόταση Ζωής» #ΠΡΟΤΑΣΗΖΩΗΣ - https://t.co/lYnsa0MjQ0 -

  • Υποδοχή Ιερού Λειψάνου του Αγίου Τρύφωνος στη Νεάπολη Βόλου #ΑγίουΤρύφωνος - https://t.co/PFn2J0vzij -

"Αλιεύοντας" την είδηση