Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Επεισόδιο Δήμου Βόλου-ΟΣΕ στις εργασίες κατασκευής του κυκλικού κόμβου
Επεισόδιο Δήμου Βόλου-ΟΣΕ στις εργασίες κατασκευής του κυκλικού κόμβου

Επεισόδιο Δήμου Βόλου-ΟΣΕ στις εργασίες κατασκευής του κυκλικού κόμβου

Επεισόδιο προκλήθηκε σήμερα στις 11.00 το πρωί  στο σημείο που εκτελούνται οι εργασίες κατασκευής του κυκλικού κόμβου στο ύψος του Σιδηροδρομικού Σταθμού Βόλου.

Στο σημείο που βρίσκονται οι σιδηροδρομικές γραμμές σε μήκος περίπου μισού μέτρου, υπάλληλοι του ΟΣΕ είχαν τοποθετήσει κι και δήλωσαν ότι είχαν εντολή να μην σπάσουν στο σημείο εκείνο με τις γραμμές, διότι αυτές αποτελούν περιουσία του Οργανισμού και σε περίπτωση πολέμου συνδέονται με το κεντρικό δίκτυο.

Εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής κάλεσαν την Αστυνομία και οι δύο πλευρές κατέληξαν στο αστυνομικό τμήμα.

Ο ΟΣΕ μηνύθηκε για παρακώλυση δημοσίου έργου και αυτοδικία και ο Δήμος για φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Ο Αχ.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με την ενέργεια του ΟΣΕ να εμποδίσει την πρόοδο των εργασιών στον κυκλικό κόμβο του Τελωνείου, ο δήμαρχος Βόλου, που μετέβη επί τόπου για να κατευνάσει τις έντονες αντιδράσεις περιοίκων, κατοίκων και καταστηματαρχών, έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις: “Τα προβλήματα είναι για να λύνονται. Είναι όμως αδιανόητο και μεγάλη ντροπή σε μία προοπτική να αλλάξει η πόλη και να γίνει Ευρωπαϊκή και να βοηθήσουμε στην καθημερινότητα των πολιτών να υπάρχουν υπηρεσίες, είτε παράγοντες, που να στέκονται εμπόδιο στην ανάπτυξη της πόλης.

Σε μια στιγμή χρονική που υπάρχει ένα κυκλοφοριακό χάος λόγω των έργων έρχονται κάτι περίεργοι τύποι, ούτε τους ξέρω, από τον ΟΣΕ και λένε είναι περιουσία τους. Τι είναι περιουσία; Ο δρόμος της πόλης; Πού το βρήκαν αυτό; Η περιουσία του ΟΣΕ πουλήθηκε. Ε, η πόλη δεν θα πουληθεί, ανήκει στους .

Λένε ότι αν γίνει   πως θα χρησιμοποιηθούν οι γραμμές. Είναι για να τρελαίνεσαι. Καταρχάς έχουν κλείσει με τοιχίο οι ίδιοι. Δεύτερον νομικά είναι δεκάδες χρόνια ανενεργές αυτές οι γραμμές. Είναι ντροπή, μεγάλη ντροπή. Αν χρειαστεί εμείς θα κατεβάσουμε τον κόσμο στον δρόμο. Εάν θέλουν λοιπόν να γίνει με αντιπαραθέσεις ένα έργο το οποίο είναι προς όφελος της πόλης θα το κάνουμε. Δεν θέλουμε να το κάνουμε έτσι αλλά μας αναγκάζουν. Εμείς δεν σταματάμε το έργο ο κόσμος να χαλάσει γιατί είναι ένα έργο δημοσίων επενδύσεων, αφορά το μέλλον της πόλης, την προοπτική της πόλης, τα μας. Αυτοί αν ζούνε σε άλλη εποχή και σε άλλη πόλη είναι δικαίωμά τους. Η πόλη ανήκει στους , τελεία και παύλα. Θέλουν να το καταλάβουν, ας το καταλάβουν.

Είναι για τρέλα μιλάμε. Αλλά επειδή όλα γίνονται μετά από μελέτη και με προοπτική η στο λιμάνι από τον ΟΣΕ υπάρχει και μάλιστα μεταφέραμε τον κόμβο για αυτόν ακριβώς τον λόγο. Για να μπορεί να υπάρχει αν ποτέ στο μέλλον χρησιμοποιηθούν αυτές οι γραμμές προς όφελος και του εμπορικού κομματιού ή της ανάπτυξης της πόλης υπάρχουν. Όπως καταλαβαίνετε το έχουμε προβλέψει. Αυτό εδώ όμως το τρενάκι δεν υπάρχει. Δηλαδή μέχρι και τα Λεχώνια δεν λειτουργεί. Οι γραμμές σε όλη αυτή την διαδρομή είναι κλειστές. Είναι ανενεργές εδώ και χρόνια. Ως εκ τούτου πιστεύω είτε ότι είναι πολιτικός δάκτυλος, είτε σκοπιμότητα ή κάτι άλλο συμβαίνει. Δεν θα τους γίνει το χατίρι όμως. Το έργο θα γίνει θέλουν δεν θέλουν γιατί φωνή λαού, οργή Θεού. Ας το καταλάβουν για να τελειώνει το .

Το έργο δεν θα σταματήσει και γι' αυτό βρίσκομαι εδώ. Δεν θα τους κάνουμε το χατίρι. Αν όμως χρειαστεί από αύριο θα έχουμε χιλιάδες κόσμο στον δρόμο και να είναι σίγουροι γι' αυτό.

Με εμφανείς σιδηροδρομικές γραμμές

Εν τω μεταξύ, κανονικά θα εκτελεστεί το έργο του κυκλικού κόμβου στο ύψος του Τελωνείου, ενώ ο ΟΣΕ αναλαμβάνει να κάνει παρέμβαση για την ανύψωση των σιδηροδρομικών γραμμών που θα διασχίζουν τον κόμβο.

Τα παραπάνω έγιναν γνωστά  στο γραφείο της εισαγγελέως υπηρεσίας, όπου οδηγήθηκαν ο Τεχνικών Υπηρεσιών και τέσσερα στελέχη του ΟΣΕ μετά από εκατέρωθεν μηνύσεις .

Όπως δημοσιεύθηκε το πρωί,  στο χώρο των εργασιών του κυκλικού κόμβου λίγο μετά τις 9.00 το πρωί  έγινε παρεμπόδιση των εργασιών από υπαλλήλους του ΟΣΕ, όταν τοποθέτησαν ένα κλειστό αυτοκίνητο και μπήκαν και οι ίδιοι μπροστά στις γραμμές του τρένου.

Σύμφωνα με τον ΟΣΕ η κίνηση αυτή έγινε για να εμποδιστεί η φθορά των σιδηροτροχιών και σύμφωνα με τον προϊστάμενο του Τμήματος Συντήρησης του ΟΣΕ Βόλου Σπ. Παπανδρεάδη, σε έγγραφο του ΟΣΕ που εστάλη στο Δήμο από το 2017 δινόταν οδηγίες που θα γίνει το έργο.

Από το  Δήμο  έλεγαν ότι πρόθεση είναι η επικάλυψη και όχι η φθορά των γραμμών του ΟΣΕ και ότι ο   Δήμος έχει έγγραφο της Εφορείας Νεωτέρων Μνημείων για να γίνει το έργο.

Ο προϊστάμενος του ΟΣΕ δήλωσε ότι όταν οι γραμμές του τρένου επικαλύπτονται πάνω από 5 εκατοστά με άσφαλτο ή άλλο υλικό, καθίστανται μη ενεργές.

Ο κ. Παπανδρεάδης εξήγησε ότι οι συγκεκριμένες γραμμές που περνούν από το σημείο που κατασκευάζεται ο κόμβος συνδέουν τον Σιδηροδρομικό Σταθμό Βόλου με το λιμάνι, ενώ είναι η διαδρομή που ακολουθεί το Τρένο Πηλίου, που είναι διατηρητέο μνημείο.

Ο ίδιος είπε ότι στο συγκεκριμένο έργο οι γραμμές θάβονται από 40 μέχρι 50 εκατοστά του μέτρου και ότι ο ΟΣΕ είχε προτείνει να τις ανεβάσουν πιο ψηλά, στο σημείο που θα υποδείξουν οι μηχανικοί, ώστε να έρχονται «πρόσωπο» με τον κόμβο «και αγνοηθήκαμε».

Τελικά, οι πέντε συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι, αφού ορίστηκε δικάσιμος για τις 23 Ιανουαρίου 2018.

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση