Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Επεισόδια με μολότοφ και δακρυγόνα στα Εξάρχεια – Δέκα προσαγωγές
Επεισόδια με μολότοφ και δακρυγόνα στα Εξάρχεια – Δέκα προσαγωγές

Επεισόδια με μολότοφ και δακρυγόνα στα Εξάρχεια – Δέκα προσαγωγές

Επεισόδια με μολότoφ και δακρυγόνα σημειώνονται αυτή την ώρα στα Εξάρχεια. Νεαροί πετούν βόμβες μολότοφ εναντίον αστυνομικών δυνάμεων στις οδούς Μαυρομιχάλη, Σολωμού και Στουρνάρη ενώ στην έχουν σπάσει μάρμαρα τα οποία πετούν μαζί με πέτρες εναντίον αστυνομικών.

Οι αστυνομικές δυνάμεις είναι πολύ ισχυρές στην περιοχή ενώ το ελικόπτερο της ΕΛΑΣ παρακολουθεί με προβολέα από αέρος την κατάσταση και έχουν μεταφερθεί προληπτικά στο σημείο οι δύο μικροί «αίαντες» εκτόξευσης νερού.

Επίσης στην Σπύρου Τρικούπη ομάδα κουκουλοφόρων πέταξε βόμβες μολότοφ και άλλα αντικείμενα σε διμοιρίες των ΜΑΤ.

Νωρίτερα ομάδα διαδηλωτών πέταξε βόμβες μολότοφ εναντίον της διμοιρίας των ΜΑΤ στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη συμβολή των οδών ΧαριλάουΤρικούπη και Ναυαρίνου και κατά αστυνομικών δυνάμεων στην οδό Εμμανουήλ Μπενάκη.

Τα ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών και απώθησαν τους νεαρούς.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της πορείας κάποιοι από τους διαδηλωτές έσπασαν τέσσερις στάσεις λεωφορείων.

Η αστυνομία έχει προχωρήσει σε δέκα .

Αυτή τη στιγμή περίπου 150 άτομα παραμένουν στο σημείο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Η πορεία που ξεκίνησε από τα Προπύλαια και κατευθύνθηκε μέχρι τη Βουλή, ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις οκτώ το βράδυ και σε αυτήν συμμετείχαν περίπου 5.000 άτομα που ανήκουν σε οργανώσεις της αριστεράς και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Σε κοινή που εξέδωσαν οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου, κάλεσαν σήμερα «όλο το λαό να είναι στο δρόμο, απέναντι σε μια πολιτική που τσακίζει την ζωή και τις ελευθερίες μας. Για τον Αλέξη, για τον Παύλο, για τον Καλτεζά, τον Σαχζάτ και όλους τους νεκρούς του δικού μας “στρατοπέδου”, δεν κάνουμε μνημόσυνα, βγαίνουμε στο δρόμο στους αγώνες για μια καλύτερη ζωή».

Υπενθυμίζουμε ότι λίγο πριν τις δύο το μεσημέρι ολοκληρώθηκε ειρηνικά και χωρίς το ικό – φοιτητικό .

Μαθητικές και φοιτητικές συλλογικότητες συγκεντρώθηκαν αρχικά στα Προπύλαια και κατευθύνθηκαν μέχρι τη Βουλή, με κεντρικό σύνθημα «ακόμα δεν είπαμε την τελευταία λέξη, αυτές οι μέρες είναι του Αλέξη».

Δύο πορείες στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη έγιναν δύο πορείες για τη συμπλήρωση 11 χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Η πρώτη και μαζικότερη, στην οποία συμμετείχαν μέλη αναρχικών συλλογικοτήτων, ξεκίνησε από την Καμάρα, κατέβηκε από την οδό Εθνικής Αμύνης, κινήθηκε στην Τσιμισκή και καξε στο αρχικό σημείο.

Kλούβες της Αστυνομίας δημιούργησαν φραγμό στο ύψος του Συντριβανίου, κόβοντας τον δρόμο προς το , ενώ κατά μήκος της οδού Μελενίκου είχαν αναπτυχθεί αστυνομικές δυνάμεις.

Η δεύτερη πορεία, με τη συμμετοχή φοιτητικών συλλόγων και ατόμων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, ξεκίνησε, επίσης, από την Καμάρα, κινήθηκε στις οδούς Εθνικής Αμύνης και Τσιμισκή, ανέβηκε στην οδό Αριστοτέλους και ένας μικρός αριθμός διαδηλωτών πήγε προς το κτίριο του υφυπουργείου Μακεδονίας-Θράκης, όπου διαλύθηκαν.

Η κυκλοφορία στο κέντρο της πόλης αποκαταστάθηκε.

Πάτρα: Μολότοφ και στην πορεία για τον Γρηγορόπουλο – 20

Σε περίπου 20 προσαγωγές ατόμων έχει προχωρήσει η αστυνομία στην Πάτρα, μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν απόψε κατά τη διάρκεια της πορείας, με αφορμή την 11η επέτειο από την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Όλοι οι προσαχθέντες έχουν οδηγηθεί στην Ασφάλεια Πατρών, ενώ αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται έξω από το κτίριο του πρώην παραρτήματος του Πανεπιστημίου στην οδό Κορίνθου, καθώς και σε άλλα σημεία του κέντρου της πόλης.

Τα επεισόδια σημειώθηκαν λίγο μετά τις 8:00 απόψε στο κέντρο της Πάτρας, όταν άτομα που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους και βρίσκονταν στο τέλος της πορείας, πέταξαν βόμβες μολότοφ και φωτοβολίδες εναντίον των αστυνομικών των ΜΑΤ που τους ακολουθούσαν.

Οι αστυνομικές δυνάμεις «απάντησαν» με χρήση χημικών και στη συνέχεια καταδίωξαν τους κουκουλοφόρους στην οδό Κορίνθου.

Διμοιρίες των ΜΑΤ και ομάδες της ΟΠΚΕ και της ΔΙ.ΑΣ. παραμένουν σε ετοιμότητα στο κέντρο της Πάτρας.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση