Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΒΟΛΟΣ / Επαρκές και καλής ποιότητας το νερό της ΔΕΥΑΜΒ
Επαρκές και καλής ποιότητας το νερό της ΔΕΥΑΜΒ

Επαρκές και καλής ποιότητας το νερό της ΔΕΥΑΜΒ

Kαλής ποιότητας και επάρκειας  είναι το νερό στο Δήμο Βόλου, όπως ενημέρωσε στη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ  ο πρόεδρος της επιχείρησης Άρης Σαββάκης.

Ο ίδιος είπε ότι το πηγαίο νερό στο δίκτυο ανέρχεται σε 50% σε σχέση με 40% πέρυσι την ίδια περίοδο και εξήγησε ότι σε αυτό συνέτειναν και οι καιρικές συνθήκες καθώς ο Ιούνιος ήταν βροχερός ενώ αντιμετωπίστηκαν τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν με τη θολότητα του νερού.

«Οι δεξαμενές είναι κλειστές και δεν έχει κάποιος εξωτερικός παράγοντας, ενώ το νερό βγαίνει μέσα από τη γη θολό» είπε και  διευκρίνισε πως τα προληπτικά μέτρα δεν παύουν να ισχύουν καθώς το καλοκαίρι είναι σε εξέλιξη.

Έτσι και φέτος θα ισχύσει το των 100 ευρώ για το πλύσιμο με λάστιχο.  «Δεν πρέπει να χαλαρώνουμε και να κάνουμε σπατάλες. Υπάρχουν περιοχές με μονοκατοικίες όπου εντοπίζονται υψηλές καταναλώσεις. Δεν μπορούμε να χρησιμοποιούμε το νερό το δικτύου για να διώξουμε τα φύλλα από τα πεζοδρόμιά μας, υπάρχουν οι σκούπες» επισήμανε.

Καθαρά τα φρεάτια 

Στα παράπονα των πολιτών για βουλωμένα φρεάτια που δεν απορροφούσαν το νερό της βροχής με αποτέλεσμα πολλές περιοχές στο κέντρο της πόλης να πλημμυρίσουν τις προηγούμενες μέρες με τα απογευματινά μπουρίνια, ο κ. Σαββάκης ανέφερε ότι η ΔΕΥΑΜΒ είχε καθαρίσει τα φρεάτια εσωτερικά, όπως όφειλε, αλλά ο όγκος του νερού ήταν τεράστιος και τα φρεάτια έχουν συγκεκριμένη δυνατότητα απορρόφησης.

Ανεπαρκές προσωπικό

Εν τω μεταξύ, ανεπαρκές  είναι το προσωπικό και δεν μπορούν να καλυφθούν  νευραλγικές θέσεις για τη λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού αλλά και της ύδρευσης.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου  εργαζομένων  Βάιος Ζεμπέογλου επισήμανε τον  κίνδυνο  να συμβεί κάποια «αβαρία» μέσα στο καλοκαίρι .

Ο Αρ. Σαββάκης, δήλωσε ότι η θα κάνει και νέα όχληση στο ΑΣΕΠ για τμηματικές προσλήψεις των 48 οκταμηνιτών που εγκρίθηκαν ακόμη από το πρόγραμμα του 2017, ενώ από Σεπτέμβριο αναμένονται 40 άτομα από το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας.

Το θέμα συζητήθηκε με αφορμή την μετακίνησης ενός εργαζόμενου στη ΔΕΥΑ Λάρισας στο τέλος του Σεπτεμβρίου 2018.

Ο κ. Ζεμπέογλου είπε ότι οι έθεσαν το θέμα της έλλειψης προσωπικού από το Μάιο του 2018 και τότε είχε αποφασιστεί να περιμένει ένα μήνα η επιχείρηση, μήπως και εκδίδονταν οι τελικοί πίνακες του ΑΣΕΠ για τους 48 οκταμηνίτες. Αυτό όμως δεν έχει γίνει ακόμη, ούτε το ΑΣΕΠ έχει απαντήσει αν μπορεί να γίνει τμηματικά η πρόσληψή τους.

Ο πρόεδρος των εργαζόμενων επισήμανε ότι στην επιχείρηση εργάζονται αυτή τη στιγμή 118 άτομα, τα οποία λόγω και των αδειών δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες τόσο της ύδρευσης όσο και της αποχέτευσης, με τις μεγαλύτερες ανάγκες να επικεντρώνονται σε υδραυλικούς και ηλεκτρολόγους και άλλες ειδικότητες για τον Βιολογικό.

«Πρέπει να κάνουμε νέα όχληση στο ΑΣΕΠ, αν υπάρχει δυνατότητα να προσλάβουμε τουλάχιστον 10 άτομα κάποιων ειδικοτήτων για να βγει το καλοκαίρι. Το προσωπικό είναι ελλιπές και επίσης οι συνάδελφοι έχουν άδειες πολλές μέρες και δεν μπορούμε να συγκροτήσουμε τις βάρδιες. Χρειαζόμαστε τέσσερις υδραυλικούς και τέσσερα άτομα διαφόρων ειδικοτήτων για τον βιολογικό».

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αναλένα Μπέρμποκ: Τα στοιχήματα της πρώτης Γερμανίδας ΥΠΕΞ #ΑναλέναΜπέρμποκ - https://t.co/h4Rn1tyYEb -

  • #Ρινόκερος: Αντικαταστάτης του Σερβετάλη ο Αιμιλιάνος Σταματάκης #Ρινόκερος - https://t.co/YLWGoZ5UDh -

  • Ανάπλαση Πανεπιστημίου: Ξεκίνησαν οι εργασίες #ΑνάπλασηΠανεπιστημίου - https://t.co/viwV0pvfhp -

"Αλιεύοντας" την είδηση