Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Επαρκές το αίμα στη Μαγνησία
Επαρκές  το αίμα  στη Μαγνησία

Επαρκές το αίμα στη Μαγνησία

Συνεργασία για δημιουργία τράπεζας αίματος

Ελάχιστες είναι οι ελλείψεις αίματος στη Μαγνησία, καθώς ο σύλλογος αιμοδοτών η “Αλληλεγγύη” είχε φροντίσει να υπάρχει απόθεμα πριν φύγουν οι εθελοντές για διακοπές. Μάλιστα είναι σε θέση να προσφέρει από το απόθεμά του και σε περιοχές όπως η Αττική όπου παρατηρούνται μεγάλες ελλείψεις.

Οι αιμοληψίες θα ξεκινήσουν το Σεπτέμβριο από τα νησιά των Σποράδων και μετά από ένα χρόνο αποκλεισμού λόγω των κουνουπιών θα συμμετέχει και η Σκιάθος. Επιπλέον τη φετινή χρονιά θα υπάρξει με το Δήμο Βόλο για την δημιουργία τράπεζας αίματος για όσους το έχουν ανάγκη και δεν μπορούν να το βρουν ούτε καν από τις οικογένειές τους.
Αυτά ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου ο πρόεδρος του συλλόγου αιμοδοτών “Αλληλεγγύη” κ. Γελαγώτης.

Ο κ. Γελαγώτης χαρακτήρισε την εθελοντική ως πράξη αλτρουϊσμού για τον συνάθρωπό μας. “Κάθε καλοκαίρι υπάρχει
προβληματισμός για την επάρκεια κυρίως λόγω μεγάλης ζήτησης από ατυχήματα, αλλά και γιατί οι εθελοντές αιμοδότες φεύγουν λόγω διακοπών ή ζέστης. Προσπαθούμε κάθε χρόνο να το καλύψουμε καλώντας εφεδρίες για τις έκτακτες αυτές περιπτώσεις.
Τους προηγούμενες μήνες πήγαμε καλά γιατί είχαμε κάνει και αιμοδοσίες μέσα στον Ιούνιο και Ιούλιο” ανέφερε. Επιπλέον ζήτησε από συλλόγους και εργαζομένων σε μεγάλες βιομηχανικές μονάδες να προχωρήσουν στη δημιουργία τραπεζών αίματος γιατί όπως χαρακτηριστικά τόνισε “το πρέπει να μας περιμένει και όχι να το ψάχνουμε”.

Επιπλέον ανέφερε ότι έχει ξεκινήσει εκστρατεία από το σύλλογο και το δήμο Βόλου για τη δημουργία τράπεζας αίματος για να καλυφθούν κάτοικοι του Πολεοδομικού Συγκροτήματος που δεν μπορούν να βρουν αίμα. “Ελπίζω το φθινόπωρο να ξεκινήσει η διαδικασία” τόνισε.
Τέλος ζήτησε από τους πολίτες να μην φοβούνται να γίνουν δωρητές μυελού των οστών και ότι είναι πολύ απλή η διαδικασία πιστοποίησης της συμβατότητας.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση