Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Επανεκκίνηση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων
Επανεκκίνηση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων

Επανεκκίνηση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων

Το νέο επιχειρησιακό αξιοποίησης της περιουσίας του Δημοσίου ενέκρινε χθες το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ. Παράλληλα εγκρίθηκε ο νέος κατς εκκρεμοτήτων (pending actions) που απαιτούν την παρέμβαση της κυβέρνησης προκειμένου να προχωρήσουν οι . Ο νέος κατάλογος, σύμφωνα με πληροφορίες, περιλαμβάνει περίπου 57 εκκρεμότητες, όσες δηλαδή υπήρχαν τους τελευταίους 12 μήνες.

Το νέο επιχειρησιακό που ενέκριναν χθες τα μέλη του δ.σ. του ΤΑΙΠΕΔ περιλαμβάνει τα ίδια περιουσιακά στοιχεία που υπήρχαν και πριν από έξι μήνες. Συνολικά 23 περιουσιακά στοιχεία, για τα οποία όμως εμφανίζεται πλέον μια χρονική καθυστέρηση στην αξιοποίησή τους περίπου έξι μηνών.

Στη πρώτη γραμμή βρίσκονται τρεις , τα 14 περιφερειακά , η άδεια του Ιπποδρομιακού Στοιχήματος και η πώληση του 66% του .

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, η ολοκλήρωση όλων των προαιρέσεων για τη μεταβίβαση των 14 αεροδρομίων στον όμιλο Fraport, τώρα πλέον αναμένεται μέχρι τον Μάρτιο το 2016, αντί του Οκτωβρίου 2015 που ήταν το αρχικό χρονοδιάγραμμα. Σε ό,τι αφορά τον , η κυβέρνηση αναμένει το «πράσινο φως» από τη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και παράλληλα μια επιστολή της Socar, με την οποία θα δεσμεύεται να απέχει από κάθε μονοπωλιακή πρακτική.

Στην πρώτη γραμμή παραμένει και ο Αστέρας της ς, αλλά όλα δείχνουν ότι πρόκειται να ακολουθήσει νέος διαγωνισμός για την αξιοποίησή του. Αν και το θέμα με την αραβική Jermyn που είχε πλειοψηφήσει στον πρώτο διαγωνισμό, δεν έχει κλείσει οριστικά, εντούτοις όλα δείχνουν ότι ετοιμάζεται νέος διαγωνισμός. Το νέο χρονοδιάγραμμα που έχει εκπονηθεί στο ΤΑΙΠΕΔ ορίζει την ολοκλήρωση της συγκεκριμένης αποκρατικοποίησης τον Ιούνιο του 2016.

Εν γένει το πρώτο εξάμηνο του 2016 -αντί του β΄ εξαμήνου 2015- αναμένεται να αποτελέσει τη νέα περίοδο υψηλής κινητικότητας για το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων.

Αυτό ισχύει και για τις αποκρατικοποιήσεις των ΟΛΠ/ΟΛΘ, αλλά και άλλων, όπως των Τραινοσέ/ΣΣΤΥ. Η υποβολή των προσφορών για τον ΟΛΠ φέρεται να μετατίθεται κατά δύο μήνες, δηλαδή προς το τέλος Νοεμβρίου και στη συνέχεια να ακολουθήσει η υποβολή προσφορών για τον ΟΛΘ. Υπενθυμίζεται ότι αρχικά η υποβολή προσφορών για τον ΟΛΠ αναμενόταν για το δεύτερο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου.

 

 

 

πηγή:kathimerini.gr

 

 

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση