Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Επαναβεβαίωση συνεργασίας Επιμελητηρίου – Συνδέσμου Βιομηχανιών
Επαναβεβαίωση συνεργασίας Επιμελητηρίου – Συνδέσμου Βιομηχανιών

Επαναβεβαίωση συνεργασίας Επιμελητηρίου – Συνδέσμου Βιομηχανιών

Πολυεπίπεδη συν για την ανάδειξη των τοπικών επιχειρήσεων και την ανάπτυξη των δυνατοτήτων τους, επιδιώκει το Μαγνησίας με τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδος.

Τη Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016, στα γραφεία του ΣΒΘΚΕ πραγματοποιήθηκε της νέας ς του Συνδέσμου με τον Πρόεδρο και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου, προκειμένου να τεθούν οι βάσεις για την απαρχή μίας νέας και εποικοδομητικής συνς των δύο πλευρών.

Από την πλευρά του Επιμελητηρίου Μαγνησίας συμμετείχαν ο πρόεδρος Μπασδάνης, και τα μέλη του ΔΣ Δημήτρης Μαραγιάννης και Νίκος Μαυροφώτης, ενώ τον ΣΒΘΚΕ εκπροσώπησαν η νέα πρόεδρος Ελένη Κολιοπούλου, ο ταμίας του ΔΣ Μανώλης Ευσταθίου και η γενική διευθύντρια του Συνδέσμου Φρόσω Δαγλαρίδου.

Την , όπως είναι φυσικό, απασχόλησαν οικονομικά ζητήματα και ιδιαίτερα η τρέχουσα κατάσταση στο επιχειρείν και τα προτα που παρουσιάζει η τοπική επιχειρηματική δραστηριότητα. Πέρα από αυτό, όμως, οι δύο πλευρές, ασχολήθηκαν πιο συγκεκριμένα με το πλάνο βελτίωσης της συνεργασίας τους και τους άξονες στους οποίους επιθυμούν κατ' αρχάς να δώσουν βαρύτητα, με τη δέσμευση να ακολουθήσουν περισσότερες δράσεις στο μέλλον.

Ο κ. Μπασδάνης έκανε εκτενή αναφορά στην πρωτοβουλία που έχει αναλάβει το με την Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας για την αξιοποίηση του Αεροδρομίου της Νέας Αγχιάλου μέσω της ανάδειξής του σε Αεροδρόμιο Κεντρικής Ελλάδος και ζήτησε από τη του ΣΒΘΚΕ να συνδράμει στην προσπάθεια αυτή.

Η κα. Κολιοπούλου, δήλωσε ότι αυτή η προοπτική βρίσκει σύμφωνο και τον Σύνδεσμο, καθώς αναγνωρίζει την σπουδαιότητα του Αεροδρομίου για την περιοχή μας, και συμπλήρωσε ότι εξίσου σημαντική θα είναι και η χρήση του για τη μεταφορά εμπορευματοκιβωτίων (cargo). Επίσης, οι δύο πλευρές, συμφώνησαν για την σημασία που θα έχει στην ανάπτυξη της περιοχής η ανάπτυξη του εμπορικού τμήματος του λιμανιού.

Συνεργασία και ανάπτυξη της έρευνας

Κομβικής σημασίας ζήτημα που απασχόλησε την συνάντηση Επιμελητηρίου – ΣΒΘΚΕ ήταν η διεύρυνση της συνεργασίας στον τομέα των επιχειρηματικών αποστολών, δίνοντας έμφαση σε κοινή παρουσία σε εκθέσεις του Εξωτερικού.

Η κα. Κολιοπούλου δήλωσε, μάλιστα, πως η συνεργασία αυτή δεν θα αφορά μόνο τον ΣΒΘΚΕ αλλά και το Enterprise Europe Network.
Ένα ακόμη σημαντικό ζήτημα που συζητήθηκε, ήταν η αναγκαιότητα σύνδεσης έρευνας – παραγωγής για την επίτευξη της οποίας θα ζητηθεί η συνδρομή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, του κατ' εξοχήν φορέα έρευνας στην περιοχή μας.

Επιπλέον, συμφωνήθηκε να εξεταστούν δράσεις ανάδειξης των τοπικών προϊόντων, κυρίως της ελιάς και του ελαιολάδου, αλλά και ενδεικτικά το μήλο, το κάστανο, τα δαμάσκηνα Σκοπέλου και άλλα.

Η στοχευμένη μεταποιητική πολιτική, έπειτα από έρευνα πρακτικών που εφαρμόζονται στο Εξωτερικό, ώστε να αξιοποιούνται ακόμη και τα υπολείμματα των επεξεργασμένων υλικών, ήταν ακόμη ένα θέμα που συζητήθηκε στην συνάντηση, ενώ τονίστηκε, τέλος, η σημασία της απόκτησης ενός brand name για τα τοπικά μας προϊόντα.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση