Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Επαναπροκηρύσσεται o διαγωνισμός για ανακατασκευή Αντλιοστασίου Α4 και Ομβρίων
Επαναπροκηρύσσεται o διαγωνισμός για  ανακατασκευή Αντλιοστασίου Α4 και Ομβρίων

Επαναπροκηρύσσεται o διαγωνισμός για ανακατασκευή Αντλιοστασίου Α4 και Ομβρίων

Επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού για την ανακατασκευή του Αντλιοστασίου Ακαθάρτων 4 (Πλαζ Αλυκών) και Αντλιοστασίων Ομβρίων (Πεδίο Άρεως), θα λάβει στην επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ, ώστε να προστεθούν τα εισόδου και να μην μπλεχτούν δύο εργολαβίες για το ίδιο έργο.

Τα παραπάνω αποφάσισε στη σημερινή του συνεδρίαση του ΔΣ της ΔΕΥΑΜΒ, παρουσία του εκτελώντα χρέη δημάρχου Θάνου Θεοδώρου.

Ο επικεφαλής του τμήματος σχεδιασμού της Διεύθυνσης Προγραμματισμού και Ανάπτυξης Μιλτιάδης Φαναριώτης, είπε ότι στον διαγωνισμό του έργου, που είναι προϋπολογισμού 100.000 € χωρίς , υπήρχαν δύο υποψήφιοι ανάδοχοι, αποκλείστηκε ο ένας, στη συνέχεια υποβλήθηκε ένσταση επί της οποίας γνωμοδοτεί την , που καταλήγει να απορριφθεί η ένσταση.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στη ΔΕΥΑΜΒ και μελετητής του έργου Δημήτρης Κουτσιφέλης δήλωσε ότι το έργο πρέπει να επαναδημοπρατηθεί, για να μην ανακατευτούν δύο ανάδοχοι. Όπως ανέφερε, τα αντλιοστασίων που θα κοστίσουν 35-40.000 € και τα αυτά αποσβένονται σε 2 χρόνια, καθώς σήμερα ξοδεύονται 17.000 € ετησίως, για καθαρισμό των σχαρών. Ο κ. Κουτσιφέλης είπε ότι το αντλιοστάσιο 4, στην Πλαζ Αλυκών, είναι πλήρως λειτουργικό και πρόσθεσε ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα αν καθυστερήσει ο νέος .

Σε ερωτήσεις μελών του Δ.Σ. ο κ. Κουτσιφέλης ανέφερε ότι όταν συντάχθηκε η μελέτη τον Μάιο του 2015, δεν είχε τη γνώση ότι απαιτούνταν ότι θα χρειαστούν και έργα εισόδου και η ανάγκη προέκυψε στη συνέχεια, ενώ ο νομικός σύμβουλος της ΔΕΥΑΜΒ Αντώνης Ξηρός, ανέφερε ότι αυτό δεν είναι ουσιαστική δικαιολογία και υπάρχει το ενδεχόμενο να υποβάλει ένσταση μια εταιρία ότι ο προκηρύσσεται για άλλους λόγους.

«Δημιουργεί υπόνοιες σε σχέση με τη διαδικασία», σημείωσε ο Αντ. Ξηρός, με τον Δ. Κουτσιφέλη να προτείνει να αποσυρθεί το θέμα για να το δει η υπηρεσία καλύτερα.

Ο νομικός σύμβουλος της ΔΕΥΑΜΒ Αντ. Ξηρός πρότεινε στο επόμενο Δ.Σ. να υποβληθεί αιτιολογημένη τεχνική μελέτη για να διασφαλιστεί το ακέραιο της διαδικασίας, ο Στ. Παπαευσταθίου συμφώνησε και τελικά το θέμα αποσύρθηκε.

Επίσης το Δ.Σ. αποφάσισε ομόφωνα να ορίσει την αποζημίωση του αντιπροέδρου Στέργιου Παπαευσταθίου, που θα είναι στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, που είχε εγκριθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Η αποζημίωση ορίζεται στα 1.053 € μηνιαίως μικτά, δηλαδή στο 25% της αντιμισθίας του δημάρχου Βόλου.

Ακόμη έγινε ορισμός επιτροπών ου αποτελούνται από υπαλλήλους και σε ορισμένες περιπτώσεις από μέλη του Δ.Σ. Ο Στ. Παπαευσταθίου τόνισε ότι η Διοίκηση για το 2016 άτυπα ζητά τη συμμετοχή και ενός μέλους του Δ.Σ. που θα είναι παρατηρητής των επιτροπών.

Μάλιστα πρότεινε στην εκτιμητική την Βιολέττα Καντόλα, στην διενέργειας και αξιολόγησης διαγωνισμών προμηθειών τη Σοφία Χάλαρη, στην επιτροπή παραλαβής προμηθειών ο Στ. Παπαευσταθίου, στην επιτροπή Διενέργειας Δημοπρασιών για την παροχή εργασιών ο Αριστ. Πατέρας, στην επιτροπή συντήρησης και επισκευής των οχημάτων της ΔΕΥΑΜΒ ο Απ. Μαλαματίνης και στην επιτροπή παραλαβής μεταφορών και λοιπών εργασιών η Δέσποινα Κότογλου.

Τέλος, το ΔΣ αποφάσισε να εκποιηθεί κινητή περιουσία της ΔΕΥΑΜΒ και συγκεκριμένα ένα τζιπ (από τα πρώτα που απέκτησε η ΔΕΥΑΜΒ, μεταχειρισμένο από το Βέλγιο, που μάλιστα έλαβε μέρος στον Πόλεμο και είναι σε από το 2004) .

Η εκποίηση του οχήματος θα γίνει με το βάρος του και με τιμή εκκίνησης τα 0,10 € ανά κιλό σιδήρου.

Aπέτυχε το πρόγραμμα μείωσης της ιλύος στις ΕΕΛ

Εν τω μεταξύ, η διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ με βασικό στόχο τη μείωση των ποσοτήτων της αφυδατωμένης λάσπης και την τήρηση των περιβαλλοντικών όρων λειτουργίας των ΕΕΛ σύναψε σύμβαση «Προμήθειας Υπηρεσιών Δοκιμαστικής Εφαρμογής Μεθόδου Μείωσης της Παραγωγής Ιλύος στην ΕΕΛ Βόλου», με την εταιρεία ΕΔΙΑΣ η οποία εφάρμοσε την τεχνολογία βιοεξυγίανσης.

Μετά από 45 ημέρες εφαρμογής και παρά τις υποσχέσεις και δεσμεύσεις του αναδόχου, το Πρόγραμμα απέτυχε πλήρως να ικανοποιήσει τους δεσμευτικούς όρους και στόχους της Σύμβασης με αποτέλεσμα η ΔΕΥΑΜΒ να προχωρήσει στη διακοπή αυτού πριν την ολοκλήρωσή του.

Μετά τα παραπάνω η ΔΕΥΑΜΒ, προχώρησε στην ενημέρωση των αρμόδιων αρχών και θα προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες εναντίον του αναδόχου ως αποκλειστικά υπαίτιου για την αστοχία του Προγράμματος και των επιπτώσεων της εφαρμογής του στις ΕΕΛ.
viologikos

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αστυνομικοί έλεγχοι και πρόστιμα στη Θεσσαλία για τον κορωναϊό #αστυνομικοίέλεγχοι - https://t.co/rzu29z4NsZ -

  • Επετειακή εκδήλωση για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση στο ιστορικό #Τρίκερι #Τρίκερι - https://t.co/79HYvKhVgo -

  • Ολυμπιακοί Αγώνες: Οι ελληνικές συμμετοχές στο πρόγραμμα της Κυριακής (1/8) - https://t.co/KSmcLGXFWa… -

"Αλιεύοντας" την είδηση