Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Επ’ αόριστον κινητοποιήσεις ξεκινούν από σήμερα τα διαγνωστικά κέντρα
Επ’ αόριστον κινητοποιήσεις ξεκινούν από σήμερα τα διαγνωστικά κέντρα

Επ’ αόριστον κινητοποιήσεις ξεκινούν από σήμερα τα διαγνωστικά κέντρα

Κλειστά πό σήμερ τα , μετά την απόφαση του Πανελληνίου Συνδέσμου Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων για επ' αόριστον κινητοποιήσεις.

Χαρακτηρίζει «επαχθή» τα που έχουν επιβληθεί τα τελευταία έξι χρόνια στα για το rebate και το claw back καταγγέλλοντας ότι «οδηγούν όλες τις ιδιωτικές μονάδες εργαστηριακής ιατρικής, αργά αλλά σταθερά, στην και την οικονομική καταστροφή».

«Το άδικο, αυταρχικό και ααραγωγικό μέτρο των τμηματικών εκπτώσεων (rebate) και το ανήθικο, ληστρικό και καταστροφικό μέτρο της αυτόματης περικοπής υπέρβασης της δαπάνης (claw back) οδηγούν όλες τις ιδιωτικές μονάδες εργαστηριακής ιατρικής, αργά αλλά σταθερά, στην και την οικονομική καταστροφή. Προς διευκόλυνση των ασθενών, αποφασίστηκε να παραμείνουμε ανοιχτοί τα απογεύματα όλης της επόμενης εβδομάδας, με προσωπικό ασφαλείας, τις ώρες 17:00-20:00, ευρισκόμενοι σε αποχή από τα λοιπά καθήκοντά μας, αποκλειστικά και μόνο για να παραδίδουμε αποτελέσματα των διαγνωστικών εξετάσεων που έχουν ήδη διενεργηθεί», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Τα διαγνωστικά κέντρα προχωρούν από σήμερα σε πανελλαδική κινητο έως ότου ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους, προκειμένου, να απεγκλωβιστούν «από το τραγικό αδιέξοδο» και για να διασφαλίσουν τη συνέχιση της λειτουργίας των μονάδων, «προστατεύοντας κατ' αυτόν τον τρόπο πρώτα απ' όλα τις ανάγκες των ασφαλισμένων του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. για ποιοτικές και δευτερευόντως το δικαίωμα όλων μας να μην οδηγηθούμε στην χρεοκοπία με όλες τις συνέπειες που θα έχει μία τέτοια εξέλιξη για εμάς τους ίδιους, τους εργαζόμενους στις μονάδες μας, αλλά και τις οικογένειές μας».

Πηγή: kathimerini.gr
[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση