Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΕΛΛΑΔΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Έως τις 18 Δεκεμβρίου τα προαπαιτούμενα στην Βουλή
Έως τις 18 Δεκεμβρίου τα προαπαιτούμενα στην Βουλή

Έως τις 18 Δεκεμβρίου τα προαπαιτούμενα στην Βουλή

Μέχρι τις 18 Δεκεμβρίου θα έχει προχωρήσει η και ψήφιση του δεύτερου πακέτου με τα 13 προαπαιτούμενα μέτρα προκειμένου να ξεκλειδώσει η εκταμίευση της υποδόσης του 1 δισ. ευρώ, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που συζητήθηκε στη σημερινή σύσκεψη του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με υπουργούς της κυβέρνησης.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε και η «έντονη διαπραγμάτευση» που αναμένεται να ακολουθήσει τις επόμενες ημέρες ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους εκπροσώπους των θεσμών. O νέος γύρος επαφών κυβέρνησης και δανειστών για την ολοκλήρωση του δεύτερου σετ των 13 προαπαιτούμενων μέτρων αρχίζει την Τρίτη, με τον πήχη να έχει χαμηλώσει ως προς την τήρηση του συμφωνημένου χρονοδιαγράμματος. Η ιδιωτικοποίηση του , το πλαίσιο πώλησης των κόκκινων δανείων και το ενιαίο μισθολόγιο είναι τα σοβαρότερα θέματα που θα πρέπει να συμφωνηθούν τις επόμενες ημέρες.

Η κυβέρνηση θα πρέπει επίσης να προχωρήσει μέσα στον Ιανουάριο στην ψήφιση της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης. Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να προχωρήσει σε έναν διεξοδικό διάλογο για το ζήτημα του ασφαλιστικού, καθώς το ζητούμενο είναι να υλοποιηθεί μία ολοκληρωμένη μεταρρύθμιση, δίκαιη και κυρίως βιώσιμη για τις επόμενες γενιές αλλά και να αποφευχθεί η οποιαδήποτε μείωση της βασικής σύνταξης.

Στη σύσκεψη έγινε και αναφορά στην εισήγηση του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, ο οποίος έχει δηλώσει στην ότι θα ξεκινήσει τις με τα κόμματα για την νόμιμη σύνθεση του και του ΑΣΕΠ, θέτοντας μάλιστα ως χρονικό περιθώριο την 20η Δεκεμβρίου. Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι, αν δεν συμβάλλουν τα κόμματα κατά τη διάρκεια των διαβουλεύσεων, «δεν θα μείνει με τα χέρια σταυρωμένα», και αυτό είναι ένα θέμα που επίσης συζητήθηκε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης υπό τον πρωθυπουργό.

 

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Σύλληψη τριών αλλοδαπών με πέντε κιλά κάνναβης στην Αγιά Λάρισας #κάνναβη - https://t.co/E1HqbMMQ8D -

  • Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας στην εκδήλωση για την Εθνική Στρατηγική Αγροτικής Ανάπτυξης (Κ.Α.Π. 2021 -2027)… - https://t.co/4v1NlqxXAk -

  • H Λυρική στη Σκιάθο #ΕθνικήΛυρικήΣκηνή - https://t.co/fVAcKKVzkY -

"Αλιεύοντας" την είδηση